reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

A ja mam pytanko do mamuś z Wrocławia - znalazłam na necie taki sklep Askot i poradźcie mi proszę czy warto się tam wybrać po wyprawkę?

reklama
dziewczyny a jak to jest z majtkami poporodowymi do szpitala...? są jednorazowe, wielorazowe... kurcze nie kumam juz tego.. a nie mogą być nasze zwykłe bawełniane +podpaski...?

Eli z tego co się zorientowałam nie pozwalają ich nosić, bo słabo się w nich wietrzy rana :baffled: jak to brzmi:eek: Poza tym koleżanka mówiła, że szkoda zwykłych majtek, a podpaski zwykłe nie wystarczą - w takich ilościach wszystko z kobiety leci :szok:

elli... najczesciej sa to jednorazowe (choc na allegro widzialam wielorazowe), mozna je kupic pojedynczo lub kilka sztuk w paczce.. Mowia ze dobrze je miec, ale wiekszosc dziewczyn z tego co obserwuje wsrod znajomych miala zwykle bawelniane majciochy i podpaski 9ale nie te z siateczką dry, tylko zwykle, by nie podraznialy rany)

ja mialam po porodzie jednorazowe, ale ze mnie prawie nic nie lecialo bo mnie odbrze wyłyżeczkowali.

własnie sprawdzam na allegro cene smoczków kupilismy 2 szt. smoczków Avent w najdroższym sklepie jaki jest w poznaniu, jest to sklep pod szpitalem polozniczym i ceny mają masakra ale wiecie co na allegro są o 2 zł droższe i w dodatku przesyłka 8 zł albo kurier 13!! porąbalo ich na maksa z tymi przesylkami

ale sprawdzalam tez cene laktatora avent Isis bo taki chce kupic i na allegro za 139 zł a w tym sklepie 179. musze zobaczyc po ile w innych sklepach czy w hurtowni.

a moze obecne juz mamuski mają jakis inny laktator wypróbowany bo widze ze ceny tych laktatorów ręcznych troche przegięcie.

http://www.allegro.pl/item646117897_laktator_avent_isis_philips_pl_mega_zestaw.html

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
my kupujemy razem z wózkiem, on jest do 13 kg a potem bedziemy myslec nad innym.

tak sie zastanawiam bo większosc rzeczy mam na rozmiar 56 a znając zycie urodze mega giganta, wiec teraz juz tylko na 62 cm kupuje.
dzis za te zwykłe polskie śpioszki bawelniane dałam 13 zł.na allegro są po 11, po 9,70 ale przesylka do tego.

reklama
ja ostatnio z allegro zamowilam mega pake ciuszkow za ktora zaplacilam grosze, a bylo w niej ponad 40 ciuszkow-body, koszulki itd..
poza tym mama mi sporo ciuszkow przywiozla ostatnim razem z niemiec.. i sa na rozny rozmiar.. wiekszosc tak jak piszesz ze na 56-62,...ale zaczynam juz myslec o tym by powoli zaopatrywac sie w troszke wieksze czyli 68-72, bo maluchy szybko rosna, a wydadtkow bedzie pozniej sporo...

Do góry