reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja zdecydowania stawiam na śpioszki i pajacyki. Zresztą głównie będę jeździć do siostry i rodziców, więc tam dzidziuś nie musi być strojony. :-D
Choć przyznam, że ostatnio odkupiłam trochę rzeczy od znajomej, za grosze a niektóre metki miały, więc mam 3 szt. mięciutkich ocieplanych ogrodniczek. Na bobaska bobaska, trochę większą dzidzię i potem na taką ok 5-6 m-cy. Do tego cieplutkie bluzy. Więcej wyjściówek nie zamierzam kupować;-)

Reniferku powiedz mi, czy w Twojej wanience też jest ten garb (trochę kształtem przypomina odciśniętą pupę :rofl2:)??
Bardzo chcę wiedzieć, bo ostatnio mamusia moja na to zerkała i była zachwycona, a potem dopatrzyłyśmy się tego garba.
A jeśli on w niczym nie przeszkadza... to bym tak jej może wspomniała... hehehe może dostałabym w prezencie??!! :-D:-D:-D

reklama
NAWILŻACZ POWIETRZA właśnie przeglądam takie na allegro.. powiedzcie mi, czy jest różnica czy kupię najtańszy czy droższy...? no bo w sumie nawilżacz to nawilżacz.. po co przepłacac skoro i jedno i drugie będzie pełnić taką samą funkcję.. czy "jakość" może się różnic w przypadku takiego przedmiotu...? wiadomo.. nie chcę wydawać fortuny, ale nawilżacz ważna sprawa... i nie chcę żeby się później okazało, ze nawilżaczem to on jest tylko z nazwy a tak na prawde nie działa... więc jak to jest?

Eli a wiesz że ja też zastanawiałam się nad tym....ale gdzieś w gazecie wyczytałam, że najlepsze to są te z jonizacją.... ale one chyba wszystkie są ultradźwiękowe...cokolwiek to znaczy....i ceny też maja różne...proponuję spacer do jakiegoś sklepu z takimi artykułami i obadanie tego na żywo....Ja tak chyba przynajmniej zrobię..

Ja chcę wygrać w totka!!!! Jak tak siedzę i porównuję ceny tego wszystkiego, wyliczam i kalkuluję to aż włos na głowie się jeży:szok:....Na dodatek prawie wszystko wydaje się być niezbędne...A jeszcze w moim przypadku to my pierwsi wśród naszych przyjaciół i nawet z rodziny spodziewamy się dziecka i tak na prawdę nie za bardzo mogę liczyć na to, że coś nam się dostanie po kimś :no:

-inka to masz podobnie... u mnie w domku jest ledwo ponda roczna dziewczynka (piętro wyżej córcia kuzyna) i liczyłam na to, ze coś mi skapnie, ale oni w tym roku będą chrzestnymi od str żony kuzyna... i oczywiście jak na złość też na wrzesień /październik, więc mogę sobie pomarzyć :-( Siostra Miśka zdawało się, że da nam wszystkie rzeczy po małej, a tu co.. w ciązy jest ehhh

dziewczynyw niektórych sklepach jest zdzierstwo i oszukanie! porównujcie sobie ceny sklepowe z hurtowniami czy z allegro bo niekiedy serio warto dopłacić do wysyłki... u mnie w sklepach pieluszki tetrowe i flanele są 100% droższe od tych na internecie! flanele to nawet 200-250% droższe... normalnie szkoda słów... otworzą się dwa małe sklepiczki na takie pipidówce i zdzierają z ludzi forse... a naiwne ciężarówki, co już przy końcówce są i nie mają ochoty na dłuższe trasy gdzie robią zakupy..? no oczywiście że w miejscowych dwuch sklepikach!!! szczyt szczytów!!! jak tylko przyjdzie Mam to musze się z nią umówić na jakiś dalszy wyjazd do jakiejś hurtowni czy coś bo to jest paranoja co ci ludzie wymyślają... ehh:wściekła/y:

a i jeszcze takie zapytanko mam co do pieluch... bo są 3 rozmiary (60, 70 i 80) na 80, które kupowac w jakich ilościach i jaka jest różnica?

Dokładnie Eli, jeszcze jak ja mieskzam w takim małym miastku to tu dopiero są pijawki. 4 czy 5 sklepów dzicinnych a takie zdzierswto. no ale wczoraj kupiłam mojemu maleńswtu pierwsze ubranko, z okazji Jego dnia:) Przymierzyłam na brzusio i pasuej jak ulał:) Niby 56 ale wydawało mi sie ieksze. To taki zielony pajacyk z tęczowymi rękawkami i rybkami naszytymi na przodzie. Moz epozyczę od mamy aparat to Wam wyślę fotkę i pokaże mój wątły mały brzuszek:(. A i kupiłam skarpeteczki moreleowe i żótle do tego ubranka:)Mama sie bardziej cieszy z prezentu niz dziciaczek, ewnie by wolał chapnąc czekoladę albo cos słodyczkowego:)

reklama
Z tego co sie orientuje te drozsze nawilzacze znacznie ciszej pracuja... Do tego rowniez oczyszczaja powietrze z pylkow, siersci i kurzu... Moja mama kiedys skusila sie na taki tani nawilzacz powietrza do sypialni to nie mogla spac jak byl wlaczony bo bylo go dosc glosno slychac... Ja rowniez radze na zywo obejrzec je w jakims sklepie zeby pozniej nie bylo rozczarowania:-)

Do góry