reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Inka ja tez chcę łóżeczko kojec, widziałam u znajomej i naprawdę jest bardzo praktyczne, a ten moduł wibrujący jest zajwiskowi, bynajmniej dla Jej córci, podobno włącza wibracje i dzidzia zasypia. Ciekawe czy moja dzidzia tez je polubi.

reklama
ja kupuje atlantic baby disign od koleżanki za 500 zł moja kolezanka z pracy ma taki i sie super sprawdza, jak przywioze do domku to zrobie fotke i wrzuce by sie pochwalic;-), łóżeczko i fotelik mam po siostrzenicy dziś wyprałam pokrowiec z fotelika bo lekko przykurzony był:-pgeneralnie to bujaczka/ lezaczka nie kupuje, zostały mi do kupienia kosmetyki dla dzidzi i wanienka no i pieluchy ale to czeka na sierpien, nnianie tez mam po siostrzenicy:zawstydzona/y: zastanawiam sie nad monitorem oddechu i właśnie nawiżaczem powietrza -ale pozyjemy zobaczymy

dziewczyny na allegro X lander XA plus gondola kosztuje 1300zł, moja kolezanka juz na drugiego bobaska go ma:-) ja jestem zdecydowana:-)

A ja mam pytanie do Doświadczonych Mam- odnosnie pościeli. Czy ktoraś z Was używa pościeli Feretti- jest dość droga ale wydaje mi się, że gatunkowo rewelecyjna:confused2:I drugie pytanie czy wystarczą dwa komplety?? A moę ktoraś z Was poleci jakas inną posciel do łóżeczka:sorry:??

A ja zastanawiam się nad kupnem kołyski na pierwszych kilka miesięcy. Nie chodzi mi o jakąś wypasioną za 700 zł tylko taką za 100-200 zł. Łóżeczko jest duże i w sypialni zrobi się ciasno a wiadomo że na początku maluch śpi z rodzicami, kołyska jest duzo mniejsza i jak szkrabik w nocy zakwęka to czasami wystarczy tylko wyciągnąć rękę i leciutko pobujać.

Co do tej pościeli Feretti to wiem tylko tyle że jest droga:-) ale uważam ze dwa komplety w zupełności wystarczą:-) ja mam zamiar kupic jedną lepszą razem z ochraniaczami i jedną tańszą.Mam dylemat bo ogladałam na allegro pościele i są różne wymiary... a łóżeczko które mam zamiar kupic to 120 x 60.
Jaki jest standardowy wymiar pościeli dziecięcej ....bo ja juz zielona jestem....:zawstydzona/y:

syla24 hehe "wiem tylko tyle że jest droga" ...wiemy tyle samo w takim razie :-D ja sie już uparłam na pościel z Ikei... chciałam początkowo kupić 3 komplety, ale teraz też uważam, że 2 wystarczą... nie wiem tylko czy kupić 2 bawełniane czy jeden bawełniany a drugi cieplejszy jakiś... taki bardziej misiowaty na zimę... chociaż żona kuzyna mi mówiła, że kupiła kocyk akrylowy i ich Niunia tak go sobie upodobała, że wszystkie kołdry, rożki i inne przykwywajki poszły w kąt... uwielbia go do dziś śpi na nim i pod nim.. bo to taki wielki kocyk jest 2x2... chyba nie będę szaleć i kupię 2 bawełniane komplety i cieplusi kocyk na zimiejszą porę

a asoją drogą.. mój kolega ma w opisie taką stronkę internetową i zaglądnęłam z ciekawości... www.okazjaaa.pl tam widziałam fajne kocyki.. troszke mi kolorki nie odpowiadają bo wolałabym fioletowy, ale cena jest w sumie jak sama stronka podaje okazyjne.. w sklepie te koce widziałam po 50-80zł

reklama
ja juz mam ciuszki dla maluszka... wiekszosc to pajacyki i mieciutkie ciuszki, bo uwazam ze na jeansy, sweterki itp przyjdzie czas jak podrosnie... a poza tym mam fotelik-bujak, lozeczko, butelki, pieluszki, kosmetyki dla maluszka, mate edukacyjna, smoczki,...itd... to co musze jeszcze zakupic to wozek, przewijak,wanienke i posciel -poszewki do lozeczka...no i rzeczy dla siebie do szpitala :)

no oczywiscie to takie wazniejsze rzeczy bo wiadomo co wyjscie na zakupy to przynosze ze soba skarpetusie, rajstopki, czapeczki, itp...

Ostatnia edycja:
Do góry