reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

A to te dwie buteleczki AVENTA:

Kupiłam jeszcze 2 sztuki smoczków, też niby antykolkowe, również z AVENTA:

To tylko zawartość z 2 pudeł, bo 3 nie udało mi się zdjąć, a siłować się nie będę. W tle pieluszki tetrowe, przydadzą się, nie koniecznie pod pupe maluszka ;-) ;-)

To takie jak pisałam, pierdółki: grzechotki do wózka pluszowe, zestaw do manicure, i do włosków dla maluszka, termometr do pomiaru temp wody w kąpieli itp

To różne kaftaniki itp - kupowałam w hurtowni w paczuszkach, pakowane po 5 sztuk, różne kolory. A w tle w kaczuszki rożek:

Kompleciki, śliniaczki nie śliniaczki itp

A tu kocyk, i pluszowa pozytywka:

I to tyle, a wszelkiego typu zabobony niech mnie cmokną (precz) :-D

reklama
nionka- krótko mówiąc pełne wyposażenie ;-):-D zanim będzie wrzesień, to juz na pewno zdążysz skompletować wszystko:tak:

ninonka ty to jesteś przygotowana :laugh2: Myślę, że pełne wyposażenie będzie w maju, a nie wrześniu :laugh2:
Jak trzeba samemu skompletować całą wyprawkę, to fajnie rozłożyć sobie kupowanie w czasie.
Ja na razie nic nie kupuję. Troszkę małych ciuszków muszę dokupić - jak wpadnie mi coś w oko, to wezmę, ale specjalnie na razie nie szukam.
Laktator mam Aventu - nie przydał mi się zbyt wiele razy, ale byłam spokojniejsza, że w razie potrzeby mam ;-) No i skoro laktator, to i butelki też Aventu.
Podgrzewacza nie mam i nie potrzebowałam, karmiłam piersią, mam nadzieję, że tym razem też się uda.

Ostatnia edycja:
ninonka ty to już naprawdę wszystko masz kurcze ja to nawet miejsca nie mam na te wszystkie rzeczy bo z moim m robilismy maly remoncik i myslelismy ze jeszcze przez kilka lat bedziemy sami a tu niespodzinka i teraz ten chodzi zly ze musi cos tam przerabiac.oj kobitki dzieku za podpowiedz w sprawie bajerów;-)bardzo mi sie to przyda, myslalam o wózku ale ten zakup pozostawie naprawde do ostatniej chwili.raczej wybiore cos z allegro bo tam najtaniej i jakosciowo wydaje mi sie ok, jak ogladalam w sklepach wózki za 2500 to mnie zgieło i wygieło:-D

Ja również poczekam sobie do czerwca z zakupami i nie ze względu na przesądy - ale kwestię konkurencyjności cen - tu jest wszystko masakrycznie drogie - typ wózek - najprostszy - taki, którego dotykanie sprawia obawy ze względu na ryzyko uszkodzenia, hehehe, a cena 6000kororn - o konkretnym wózku nie wspomnę, więc z tytułu możliwości zakupu w Polsce w niższych cenach - zamierzam z tej możliwości skorzystać.
Nionka - kochaniutka, cieszę się z Twojej listy zakupów - pomoże mi bardzo w czasie pobytu w Polsce - będę miała świetną ściągawkę - bo dla mnie to również pierwsza dzidzia - i zaopatrzenie trzeba zrobić od podstaw. Tak więc notuj notuj - pewnie nie tylko ja z tej listy ściągi robić będę:-):-):-)

Laktatory są drogie a naprawdę nie wszystkie dziewczyny używają więc warto kupić jak potrzeba. Zawsze też można wypozyczyć:tak::tak::tak:.
Braku podgrzewacza nie odczuwam wogóle..no ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia:tak:

butelki, ja mam dwie Tomme Tippee.. (260 ml bo te małe to są tylko na chwilkę więc szkoda mi było kaski) Jak chcecie karmić piersią i butelką to nie ma lepszych niż Tommee Tippee albo dr.Brown. Sa tak wyprofilowane jak pierś i dziecko nie odrzuca potem piersi co często się zdarza jak się poda dzieku butelkę:tak: no bo z buletki szybiej leci:-):tak:
TOMMEE TIPPEE: BUTELKA 260 ml (2 szt.) (566472507) - Aukcje internetowe Allegro

post_ptaszyna ale fajne te butelki. Zapiszę je gdzieś sobie.
Chociaż u nas Avent się sprawdził i pierś nie została odrzucona ;-) Ale te Tomme Tippee mi się baaardzo podobają. Dzięki :-)

Ja też już niedługo zacznę kompletowac wyprawkę ze względów finansowych. Jak oglądam te wszystkie cudeńka w sklepie to już nie mogę się doczekac.

reklama
post_ptaszyna ale fajne te butelki. Zapiszę je gdzieś sobie.
Chociaż u nas Avent się sprawdził i pierś nie została odrzucona ;-) Ale te Tomme Tippee mi się baaardzo podobają. Dzięki :-)

to zależy dla jakiego dziecka...Ja z młodą miałam niezłe cyrki i odciągałam mleko ....Karmiłam więc piersią i butelką przez 4 miesiące, w takich przypadkach dziecko jak poczuje fory to ma gdzieś pierś a ta butelka bardzo jest do piersi podobna:tak::tak::tak:
teraz mam nadzieję że nie będę mieć tyle problemów z karmieniem piersią:-):-)

Do góry