reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

a ja o zakupach dla mamy:-D
kupiłam sobie właśnie fajne jeansy ciążowe- które na pierwszy rzut oka wyglądają całkiem jak zwykłe jeansy dla kobiet z naszej epoki;-) co wcale nie jest proste dostać takie cudo.najlepsze jest to, że dałam za to niecałe 100 zł:-) - bo przypadkiem trafiłam do pół hurtowni...

ale spodnie to małe piwo w porównaniu do swetrów/bluzek- tutaj jeszcze nie wpadłam na coś co nie wygląda na worek, albo nie jest w kolorach pensjonarskich lub w drugą stronę-dla pań koło pięćdziesiątki:wściekła/y: jakby któraś z was miała namiar na jakiś modny sweter to zlitujcie się nade mną;-)

no to już się wyzrzędziłam :happy: od razu mi lepiej!

reklama
a ja o zakupach dla mamy:-D
kupiłam sobie właśnie fajne jeansy ciążowe- które na pierwszy rzut oka wyglądają całkiem jak zwykłe jeansy dla kobiet z naszej epoki;-) co wcale nie jest proste dostać takie cudo.najlepsze jest to, że dałam za to niecałe 100 zł:-) - bo przypadkiem trafiłam do pół hurtowni...

ale spodnie to małe piwo w porównaniu do swetrów/bluzek- tutaj jeszcze nie wpadłam na coś co nie wygląda na worek, albo nie jest w kolorach pensjonarskich lub w drugą stronę-dla pań koło pięćdziesiątki:wściekła/y: jakby któraś z was miała namiar na jakiś modny sweter to zlitujcie się nade mną;-)

no to już się wyzrzędziłam :happy: od razu mi lepiej!

kochana, ja ostatnio kupiłam sobie jeansy ciążowe, i zaopatrzytłam się w kilka bluzeczek ciążowych na allegro, jest taka dziewczyna która ma od 1zł bluzki do licytacji, polecam oto linki do przykładowych jej aukcji, ale ma i ich wiele:

ŚLICZNA TUNIKA CIĄŻOWA ROZM. XL OD 1 ZŁ. (574644040) - Aukcje internetowe Allegro

ŚLICZNA TUNIKA CIĄŻOWA ROZM. M (575959868) - Aukcje internetowe Allegro

Wczoraj mój A zabrał mnie na zakupy, biedak tak się doczekać nie może że już chciał chociaż pomacać ubranka w sklepie:-) Dziewczyny co sądzicie o tych wszystkich dodatkach typu podgrzewacz butelki kojec i jakieś super wanienki z nie wiadomo jakimi grającymi bajerami,będziecie kupować specjalne komódki do kompania maluszka??ja szczerze weszłam tylko na allegro ale tyle tych rzeczy przyznam ze zgłupiałam oglądając asortyment:-D

hmmm to zależy
ja wanienkę polecam najprostszą... Ja kupiłam z takim profilowaniem na spodzie żeby młoda się mogła położyć...i co kłaść nie kładłam bo sie dziecko zsuwało a teraz nam przeszkadza tytlko:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:
Ja sie bałam że nie utrzymam takiego brzdąca w wodzie a po pierwszym kąpaniu stwierdziłam ze to bułka z masłem:-):tak:

acha fajna wanienka na stelażu jak macie miejsce w łazience, nie trzeba sie tak schylać a plecki to bolą

podgrzewacza nie mam (jak będziesz karmić piersią to nie będzie na początku potrzebny)
Laktator polecam wybrać i kupić dopiero jak zajdzie potrzeba bo może się okazać niepotrzebny zupełnie. Polecam firmę medela

przewijak mamy razem z szafką z ikei. Jak dla mnie bomba. szafka i przewijak w jednym
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | LEKSVIK | Stól do przeijania/ szafka

Dziewczyny co sądzicie o tych wszystkich dodatkach typu podgrzewacz butelki kojec i jakieś super wanienki z nie wiadomo jakimi grającymi bajerami,będziecie kupować specjalne komódki do kompania maluszka??:-D
dla pierwszego dzidziusia M nakupowal wszystko:
podgrzewacz- na poczatku sie nie przydawal, bo karmilam piersia, ale teraz jak znalazl na podgrzewanie roznego rodzaju napojow-ja polecam!!!!:tak:
wanienka ze stelazem super sprawa nie trzeba sie schylac:tak:ale bez grajacych bajerow ;-)
laktator byl potrzebny przez pierwszy tydzien karmienia, jak maluszek nie radzil sobie sam z cycem, potem juz byl niepotrzebny;-)
przewijak stal na komodzie bardzo wygodnie i praktycznie:tak:
lozeczko z baldachimem ale baldachim to raczej dla swojego widzi mi sie i ladnego wygladu:-D
wozek ciezka sprawa, my kupilismy CHICCO potrojny (spacerowka gleboki fotelik) najbardziej jesetesmy zadowoleni z dotelika bo mozna go bylo wlozyc do wozka i wozic dzidzie:tak:gleboki taki twardy niepraktyczny, spacerowka ok:tak:kola obrotowe ale male!!!! zima na polskie drogi nie polecam:angry:teraz chcemy kupic jakis inny wozeczek ale jaki??????????????????????:szok:

Co do ubranek dla maluszka to ja z mężem jak tylko zdecydowaliśmy się na dziecko które było jeszcze w marzeniach, odrazu na każdych zakupach kupowaliśmy coś dla niego i do szafki, a za 2 m-ce okazało się że test pokazał II i wtedy już przeszliśmy do grubszych zakupów. I powiem Wasm że w du*** miałam jakiekolwiek przesądy.
A teraz oglądaliśmy / oglądamy na ALLEGRO... i wszytskiego po troszkę kupujemy, 3 średnie kartony nowych ubranek (grzechotek, akcesorii tj zestaw do manicure dla maluszka, śpioszków i innych) leżą na szafie i czekają...

A takie rzeczy jak podgrzewacz o którym piszecie, mam zamiar kupić i czy on się przyda prędzej czy później, ja wole miec go predzej.
O wanience profilowanej w środku słyszałam + i -, ja mam mieć przewijak ze stelażem który się zejmuje i w środku jest normalna wanienka takie 2 w 1 więc nie kupuje żadnych cudów.
Natomiast co do laktatora to narazie wstrzymam się z jego zakupem, bo nie sądze, aby był mi potrzebny, chyba żeby.... to słyszałam że z AVENT są ponoć dobre...???
A co wy dziewczyny sądzicie o nawilżaczu / jonizatorze powietrza ?????
Co do wózka miał być:
http://www.allegro.pl/item572138300_x_lander_xa_gondola_spacerowka_graphite.html ale na jesień / zimę dla tak malutkiego dziecka i na nasze drogi jest zbyt twardy i gondola wydaje mi się za ciasna.
Więc będzie tradycyjny:
http://www.allegro.pl/item570026142_zestaw_baby_merc_wozek_orion_fotelik_kola_pomp.html, prosto od producenta i 3 w 1 więc myślę, że będzie OK, dziecku mojemu musi być wygodnie miękko i ciepło, i dlatego mode odkładam na 2 plan

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hmm..
podgrzewacz- prawie nam się nie przydał... skoro był, to już go używaliśmy, ale obyło by się bez niego spokojnie.
laktator (avent)- bardzo mi się przydał, ale to dlatego, że żadnego urlopu macieżyńskiego nie miałam, bo studiowałam z dzidziusiem razem praktycznie od pierwszych dni po urodzeniu;-) a tak to na urlopie nie sądzę, żeby mi był specjalnie potrzebny...no chyba, że w nawale pokarmu, w pierwszych dniach.
wanienka- najzwyklejsza, bez balerów, ale za to duża... używaliśmy jej ponad 2 lata,
do wanienki wkładaliśmy taki gąbkowy materacyk- dla mnie super sprawa
nawilżacz/jonizator też polecam... zupełnie inaczej się przy nim oddycha- szczególnie ważne w blokach z kaloryferami w zimie:dry:

ninonka widze ze Ty juz prawie wyprawke masz kupiona a na pewno obcykana:tak:taki wozek jak Wy chcecie kupic ma moja siostra ktora urodzila miesiac temu, mowi ze jest ciezki ale to jedyny minus poki co, na zime kola duze sie bardzooo sprawdzily, gondola super, miekka milutka dzidzius obabuchany po sama szyjke:tak::tak::tak:

Aventa laktator posiadam ale jak pislaam wyzej prawie go nie uzywalam ale wydaje mi sie ze jest ok, zreszta Avent dobra firma ja mam wszytsko z anenta, podgrzewacz butelki:-):-):-)ato bylo ponad 2 lata temul ae teraz slyszalam, ze sa super butelki tylko nie pamietam nazwy z odpowietrznikiem w srodku czy jakos tak, super sprawa a dzidzius nie polyka powietrza przez co nie ma kolek:tak::tak:

oli- te butelki nazywają się chyba dr Brown- są naprawdę dobre, z resztą Avent też super... innych niż te 2 nie będę używać :tak:

reklama
ninonka widze ze Ty juz prawie wyprawke masz kupiona a na pewno obcykana:tak:taki wozek jak Wy chcecie kupic ma moja siostra ktora urodzila miesiac temu, mowi ze jest ciezki ale to jedyny minus poki co, na zime kola duze sie bardzooo sprawdzily, gondola super, miekka milutka dzidzius obabuchany po sama szyjke:tak::tak::tak:

Aventa laktator posiadam ale jak pislaam wyzej prawie go nie uzywalam ale wydaje mi sie ze jest ok, zreszta Avent dobra firma ja mam wszytsko z anenta, podgrzewacz butelki:-):-):-)ato bylo ponad 2 lata temul ae teraz slyszalam, ze sa super butelki tylko nie pamietam nazwy z odpowietrznikiem w srodku czy jakos tak, super sprawa a dzidzius nie polyka powietrza przez co nie ma kolek:tak::tak:
No ba pewnie że obcykana, ja w sumie od 3 miesiecy w domu siedze i zamiast prace pisać licenjacką to się opiedzielam :tak: i na forum, allegro itp żyje tylko z myślą o maluszku...;-)
Co do butelek to mam z AVENTA kupiłam dwie jedną malutką drugą troszę większą... i one niby też są te antykolkowe...
A zresztą zaraz zdejme pudła z szafy i Wasm kila fotek porobie co mam...

Do góry