reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Alex też myślałam o czymś takim, ale... ostatnio oglądałam w hurtowni i wanienka ma takiego garba na środku. Nie wiem jak miałabym w tum położyć dzidziusia :confused: Może nie wszystkie są takie?

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? i czy zaopatrzec się już w rajstopy? tak na początek...? na zimę to raczej musze bo dzidzia będzie większa i juz całkiem inaczej się będzie takiego bobasa ubierać... kurcze... teraz to już straciłam wątek.. my tu gadu gadu o noworodkach a czas tak zasówa, że pewnie nie nadążymy z zakupami później... nie wiem czy nie zaopatrze się już w jakies większe ciuszki...(kilka juz mam ale to przypadkiem) jak juz tylko skompletuję wyprawkę noworodkową to tak pod koniec ciąży poszperam po allegro i pozamawiam kilka rzeczy chyba... ile cm nasze maluszki będą juz miały mniej więcej tak na lato 2010...? tak miedzy czerwcem a sierpniem...?

Ninonka: pewnie się wyrównujemy, bo ja jeszcze muszę kupić: łóżeczko, wanienkę(myślę nad zestawem z przewijakiem ZESTAW pielęgnacyjny - WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA (641456530) - Aukcje internetowe Allegro), laktator, podgrzewacz do butelek, kosmetyki i inne drobiazgi.

alex apropo tego zestawu - ja mam taki... wanienka jest mała, ale dla malutkiego dziecka idealna - no i dla mamy, która jeszcze o kąpaniu mało wie;-) jest bardzo stabilna, nie bolą plecy od schylania, a dziecko pasuje do niej idealnie... niestety po paru miesiacach trzeba przejsc na inną, my przeszlismy na zwykła, plastikową, bo ta robi sie mała... ale jeszcze raz zaznaczam ze dla maluszka i młodej mamy jest super!

Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? i czy zaopatrzec się już w rajstopy? tak na początek...? na zimę to raczej musze bo dzidzia będzie większa i juz całkiem inaczej się będzie takiego bobasa ubierać... kurcze... teraz to już straciłam wątek.. my tu gadu gadu o noworodkach a czas tak zasówa, że pewnie nie nadążymy z zakupami później... nie wiem czy nie zaopatrze się już w jakies większe ciuszki...(kilka juz mam ale to przypadkiem) jak juz tylko skompletuję wyprawkę noworodkową to tak pod koniec ciąży poszperam po allegro i pozamawiam kilka rzeczy chyba... ile cm nasze maluszki będą juz miały mniej więcej tak na lato 2010...? tak miedzy czerwcem a sierpniem...?

Ja jak narazie dla maluszka takiego na 0-3 m-ce mam:
picture6552.jpeg

picture6550.jpeg

co do reszty rzeczy to mam jeszcze 2 pary rajstop ciepłych na 2-3 m-ce i od kuzynki czekam na pełne reklamówki ciuchów po jej córeczce, na allegro też się rozglądam i za takimi cieplejszymi rzeczami, bo śpioszki i kaftaniki to na wyjścia o któtych piszesz to właśnie ciut za mało... ale myslę, że wiele ich nie zakupie, bo poźniej sukcesywnie coś się dokupi. A każde dzieci rosną później inaczej więc ja narazie wielkiego łapu capu na takie ciuszki nie robie.

Renifer_24: Więc pewnie ją kupię:tak::tak: Jak Rysio z niej wyrośnie to mam drugą większą... jeszcze po mnie:-D Kąpałam się w niej aż skończyłam 10 lat. ;-) Teraz moja mama robi w niej pranie od czasu do czasu kiedy ma coś do namoczenia. No i przyda się.:tak:

Dziewczyny, a powiedzcie mi... kupujecie jakieś spodnie jeansy, czy bluzy, lub sweterki... wiecie.. coś poza śpichami i innymi bawełnianymi ciuszkami typowymi w domku... no bo przecież będziemy wychodzić z dzidziusiami na spacerki... do znajomych itd... no wiadomo że tak od razu to nie, ale z takim 3 msc maluszkiem to można się już gdzieś wybrac na kawę.. i chyba nie w śpiochach no nie...? ja tak się zastanawiam... czy jest sens kupować tego typu ciuszki od 0-3 msc... a pozniej to w jakich ilościach...? ...?
Dlaczego nie w śpioszkach? W końcu to niemowlę. Ja moje ubierałam na wyjscie w ładniejsze welurowe pajacyki. Takiemu maluszkowi, który ma 0-3 miesiące i nie potrafi się obrócić w dżinsowych spodenkach jest przecież bardzo niewygodnie po co ma się męczyć. W dżinsach się nachodzi przez całe życie a śpioszki i pajacyki nosi się tak krótko :tak:

Indygo no właśnie dlatego się zastanawiam czy jest sens kupować tego typu ubranka dla takiego malucha.. ja kupiłam welurkowe pajacyki na razie jedne... są przecudowne... takie żółte i mięciusie jak kaczuszka, jak kurczątko normalnie... tylko do koszyczka i poświęcić i zjeść :-D

Ja dostałam bardzo dużo takich "wyjściowych" ciuszków, i rzadko używałam, wolałam ładne pajacyki, czy bardzo wygodne jakieś ciuszki, w niektórych miałam wrażenie, ze dziecko coś ciśnie, uwiera, nie ma się jak ruszać. Miałam zasadę, ze jak mi było cieżko ubrac, to nie ubierałam.

Ja w sobotę byłam na zakupkach dla dzieci i wybrałam sobie pościel, strasznie podoba mi się pościel Amy dla dzidziulka, jest milutka, śliczna, wiec chyba ta:)

Dostałam od siostry śliczny welurowy pajacyk z kapturkiem i z różkami łosia-nie mogę się doczekać jak ubiorę w to małą. Wydaje mi się, że pajacyki czy ładne śpioszki takiemu maleństwu w zupełności wystarczą

reklama
Do góry