reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Alex tylko pozazdrościć. Ja też już mam niezłą kolekcję ale tych najbardziej podstawowych jak śpiochy i bodziaki nie mam ale zamówię hurtem na allegro może nawet dzisiaj;-) Wózek i łóżeczko zostawiam na sam koniec.
Alex te otulaki to jakie masz? flanelowe takie jak w smyku? bo zastanawiałam się czy lepiej kupić 2 rożki czy 2 otulaki?

reklama
Jejku Alex , tylko pozazdrościć całej tej wyprawki. Teraz to tylko pozostaje czekać do września :-).

Moja lista jest jeszcze nadal bardzo krótka, ale ja mam już dosyć kupowania. Po pierwsze po kryjomu, bo co pochwaliłam sie rodzicom czy teściom ( o babciach nie wspomnę) to zaraz słyszę że nie powinnam:angry::no::wściekła/y:.
Po drugie SAMA bo mój M jakoś nie pła zapałem zakupowym, a jak coś znajdę i pokażę to albo usłyszę " No fajne", albo sama mina mówi za siebie :no::no::no:.

Przez to cały mój entuzjazm mija powoli i wszystko mnie dobija :no::-(.

Inka u mnie jest tak samo. Mój M też jeszcze nie ma ochoty na zakupy, bo w końcu jeszcze tyle czasu zostało do września, że nie ma co się spieszyć. A poza tym dostaliśmy masę ciuszków po mojej chrześnicy, że właściwie całą wyprawkę mamy. A ja bym tak bardzo chciała kupić coś nowego i nie różowego :-)
Poza tym musimy jeszcze odmalować całe mieszkanie a do tego M już w ogóle nie ma głowy. Na pewno skończy się na załatwianiu wszystkiego tuz przed porodem:-)

Ja tez mam troche rzeczy, ale nie jest to pewnie nawet polowa potrzeb, poza tym ze wozek mamy z tych konkretniejszych rzeczy, tak to pare bodziakow pajacykow, sliniaczkow i skarpetek.. (sporo kupila moja mama)narazie musze sie powstrzymac, bo dostane cos od kuzynki co urodzila w kwietniu, no i zeby nie bylo tego za duzo musze zaczekac co to bedzie, w czerwcu chcialabym kupic lozeczko i jakas posciel, mojemu M tez sie wydaje ze jeszcze kupa czasu..

A u mnie jeszcze zostały zakupy takie jak:
- przewijak na łóżeczko
- wózek wielofunkcyjny
- kosmetyki / higieniczne rzeczy jak waciki, pampresy gaziki itp
- podgrzewacz do butelek

-inka tak to jest z ludzmi starszymi datami, te ich przesądy i poglądy, ehhh, a tu nas młode mamy ciągnie żeby kupić o tamto siamto.... ehhh.

Alex kochana no no widzę, że wyprawka podobnie jak u mnie pełniutka, chociaż Ty już masz wózeczek a ja jeszcze nie... :-(

aniutek u mnie na szczęscie malowanie już za nami.. ale w twojej sytuacji gdybym byla to jestem pewna ze malowanie by sie odbywalo jakbym w szpitalu juz leżała :-D polecam jasną oliwkę do pokoju.. optycznie powiększa i tak fajnie wycisza :-) uwielbiam zielony kolor, a z tą oliwką to traflilismy w dziesiątkę

ja dzięki mojej cudownej tesciowej mogę się pożegnać z zakupami w tym miesiacu... przy lepszych wiatrach moze uda nam sie nie zakredytowac na amen... boże jak ja tej s*** nienawidzę! a wózek to pewnie dziecku kupie na wiosne przez tą PI****

Alex nie zastanawiaj sie tylko kupuj! też go kupujemy :-D wypatrzyłam go jeszcze przed ciążą i myślę, że cena jest bardzo niska bo szykałam po różnych sklepach i tam ceny się wahają od 300 do 400

Fajny ten zetawik, tylko ta wanienka to nie za mała??Na początek ok, ale potem to już chyba tak...

reklama
Alex ciekawe to 2w1 jak bym miała kurcze miejsce w pokoju to tez o czyms takim myslalam.... ale my musimy do przewijaka na łóżeczku sie ograniczyc niestety...

Do góry