reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
A u mnie bezwzględny koniec z kupowaniem ubranek.:rolleyes2: Kupiłam i dostałam sporo. Dziś liczyłam i segregowałam i o to moje wielkie zestawienie:
7x body z krótkim rękawem 0-3msc, 4x body z długim rękawem 0-3msc
8x body 3-6msc, 2x śpiochy 0-3msc, 5x śpiochy 3-6msc, 5x półśpiochy,
10x koszulki 0-3msc, 13x koszulki 3-12msc, 6x bluzy i sweterki,
13x spodenki 0-12msc, 7x cienkie czapeczki w różnych rozmiarach, 3x grubsze czapeczki, 1x szalik, 3x buciki, ok.5 par skarpetek, 1x rękawiczki, 3x małe śliniaki,
1x duży śliniak, dwie pary majteczek, dwie pary rajstopek, 4x grube śpiochy 3-12msc, 2x otulaki, 1x ręcznik, 1x kombinezon zimowy.
Tym samym chyba pobiłam rekord :rofl2: Szał zakupów ale bardzo dużo dostałam. Oczywiście mam jeszcze zakupiony wózek, termometr kąpielowy, termos do butelek, dwa smoczki, 16 pieluch tetrowych, gruszkę do noska, jedną butelke125ml i parę innych drobiazgów. Fotelik dostanę od chrześnicy po jej córce. Do kupienia pozostaje mi łóżeczko, wanienka, przewijak i kilka innych drobiazgów. ;-)
Nie mogliśmy kupić wszystkiego od razu tak jak już pisałam. I tak jeszcze ten mój 20 letni dzieciak ma do zapłacenia mandaty za gapowe na 750zł :angry::angry::no::no: Więc trzeba będzie polegać na rodzicach że sprezentują kilka rzeczy.

Alex zazdroszczę Ci, że możesz odetchnąc z ulgą jesli chodzi o zakupy.. na pewno jeszcze przyjdzie ci do głowy przez 3 msc co jeszcze potrzebujesz ale to będą zapewne drobne rzeczy...
wytłumacz mi tylko kochana jakmi cudem twoja chrzesnica ma dziecko... bo chyba dobrze zrozumiałam... to ile ta twoja chrzesnica ma lat...?
rozumiem, że twój "20 letni dzieciak" to znaczy twój mężczyzna... powiem tak.. oni nigdy nie dorośleją! niekiedy tylko stwarzają pozory że tak jest :p

Eli88: Przepraszam przejęzyczyłam się. :rofl2: Fotelik będę mieć po córce mojej chrzestnej :laugh2: a nie chrześnicy. Tak, tak, ten 20letni dzieciak to mój facet. Teraz będę mieć dwójkę dzieci i o jedno i o drugie będę musiała dbać. :-p Ale oni również będą musieli dbać o swoja mamusię. :tak::laugh2: Dobrze że mamy suczkę w domu to będzie równowaga.;-)

reklama
no Alex to ty juz prawie gotowa:-)
a my wczoraj postanowilismy ze kupujemy białe łóżeczko z ikea, strasznie mi sie podoba:-) są dwa jedno proste a drugie z zokrąglonymi bokami, ja chce to z zaokrąglonymi;-)

Do góry