reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Mnie razi ewidentne zaniedbanie dzieciaczków.
I tylko to, bo kto co ma to rzecz gustu, priorytetów a często i podarków, czyli przypadku ;-)
Przyznam, że mam zboczenie jakieś i oglądam wszystkie wózki jakie mijam, ale potem ewidentnie oko leci mi do środka hehehe :-D Dzieciaczki tam takie fajne :-D
Eli jestem napalona na Roana, ale chyba odpadnie w przedbiegach. Choć marzy nam się wypasiona terenówa, bo bardzo dużo łazimy, a wszędzie górki, pagórki.
Na razie oczy dookoła głowy mam, chłonę informacje i szukam okazji.
W planach mamy w niezbyt odległym czasie sprezentować sobie drugą dzidzię, więc to przemawia też za solidniejszym wózkiem, żeby drugi dzidziuś mógł sobie w nim pojeździć... :tak:
Ostateczna decyzja za jakieś dwa miesiące :-D

reklama
Eli :happy2: Właściwie w pierwszej ciąży też szukałam jakiegoś wypasionego wózka za grubą kasę koniecznie nowego itd... Potem przed porodem dostałam używany wózek w świetnym stanie, zupełnie inny niż zamierzałam kupić- ale, że mieszkaliśmy na 2 miasta, to plan był taki, że kupimy sobie jeszcze ten wymarzony i nie będziemy ciągle wozić wózka w samochodzie- Mieliśmy mieć 2 wózki... :tak::-) Ale na szczęście zanim kupiliśmy, zdążyłam wypróbować ten darowany i okazało się, że jest ok... więc w efekcie do sklepu nie dotarłam... A wózek jest chyba tytanowy bo po 2 latach użytkowania przez moją córcię jest w świetnym stanie i myślę że kolejne dziecko też zniesie:-D:-D:-D
Po prostu z biegiem czasu jakoś mi przeszła ochota na lansowanie się wózkiem;-):-) Lansowanie przeniosło mi się na inne pole:-p;-)

też mi się ta lista podoba :)
bardzo podobna do mojej...

a co do listy do szpitala... na co komu pilniczek...??? chyba żeby dźgać lekarzy jak będzie poród bolał... żeby nam ulżyło :-D

eli88 hehehehe dźgać hihihihi nie moge no hehehe :-D:-D:-D moze i komus sie przyda do dźgania lekarzy jak bardzo bedzie bolało.... :-D:-D:-D

jagoodka tez się zastanawiałam nad tym o co pytalas dziś w tym watku....

Bo np ten jest montowany taz tak i raz tak: SUPER WÓZEK alu OBROTOWE KOŁA + fotelik + GRATIS (622306277) - Aukcje internetowe Allegro

jagooodka ja zdecydowanie na nasze jeszcze nie tak górzyste tereny jak u Ciebie wybieram ten poniżej....

A tutaj raczka przekładana: WÓZEK BABY MERC AGAT lux KOLEKCJA 2009 (636586402) - Aukcje internetowe Allegro

A to nasz zdecydowanie ideal, w sumie nie moj wymazony X-LANDER XA, z męzem postanowiliśmy kupić wygodny dla dzidzi i troszkę wiekszy na zimę, aby dzidzi było cieplo i przytulnie i aby nie wialo naszej maleńkiej:​

ZESTAW BABY MERC WÓZEK TRAFIC+FOTELIK KOŁA POMP. (624941587) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w takim razie pilniczek koniecznie!!! :-D:rofl2::rofl2::-D

A lista naprawdę fajna, w większości pokrywa się z moją, którą sporządzam od jakiegoś czasu w calcu - właśnie naniosłam małe poprawki ;-)
bo ja tam z cenami max sobie wprowadzam... Jak mnie zobaczą z taką listą w sklepie to się chyba przewrócą heheh :-D:-D

No znamy juz plec naszego maluszka wiec zaczyna powolutku zwieksza jego garderobe:tak:Wczoraj dokupilismy Adusiowi dwie czapeczki, jedna blekitna ciepla malusia i milusia a druga cudna z uszkami i oczkami swietnaa:-)Mimo ze sporo rzeczy mamy po swoim Olisiu i po siostry synku to nie moglismy sie opfrzec tym czapom:-D:tak:

Ja tez na jakis czas mam z glowy, w koncu moze przestane marudzic ze nie mam sie w co ubrac:-D:tak:;-)

reklama
A ja wczoraj znów troszkę zaszalałam.:-D Kupiłam:
-Płatki mydlane, żeby wyprać ciuszki które kpiłam w lumpeksie.
-Termos na butelki
-Dwie pary skarpetek
-Termometr do kąpieli
I to koniec. Na ten miesiąc limit pieniężny wyczerpany.:zawstydzona/y::-p W czerwcu/lipcu weźmiemy się za wózek, łóżeczko i całą resztę.

Do góry