reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

yyy.. pewnie wstyd że nie wiem, ale co to ten kaftanik batystowy? w sensie kaftanik wiem... ale batystowy??? w sumie znalazłam jeden na allegro ale czy sie różni od zwykłego bawełnianego? (na batystowym tez pisze ze 100% bawełny hmm)
Batyst to bardzo delikatna, cienka tkanina, która nie drażni skóry. Mama mi powiedziała żebym koniecznie kupiła kilka sztuk, więc idę za jej doświadczeniem. :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
RENIDER_24 dzięki

ALEX wiesz co.. to ja może za waszym przykładmem pójdę.. na razie mam tylko 4 kaftaniki (2 w rozmiarze 62 i dwa 68 to może dokupię kilka batystowych...

iwonka u nas też fundusz bardzo ograniczony, bo od roku na jednej wypłacie jedziemy... Zastanawiam się nad używanym, ale ostateczną decyzję podejmiemy w lipcu ;-)
A jeśli chodzi o wózek w tej cenie to myślę, że ten który wybrałaś ma wszystko co potrzebne, więc jeśli podoba się Tobie to nie masz co się zastanawiać :tak:
Faktycznie zastanowiłabym się tylko nad zmianą kół na pompowane, wszystko zalezy od tego jak często wózek będzie używany i na jakim terenie. Choć koleżanka jeździła przez zimę na piankowych i mówi, że żaden problem, bo w mieście chodniki odśnieżone.

jagoodka nie rozumiem Twojego pytania. Czy chodzi Ci o to, że będziesz ciągnąć wózek tyłem? Jest to strasznie niewygodne.

A co do odśnieżonych chodników. Śmiem wątpić. Przy śnieżnych zimach niestety chodniki są po części nieprzejezdne ( zależy gdzie) , poza tym robią się bruzdy i niestety ciężko jest prowadzić wózek.

Ostatnia edycja:
Batyst to bardzo delikatna, cienka tkanina, która nie drażni skóry. Mama mi powiedziała żebym koniecznie kupiła kilka sztuk, więc idę za jej doświadczeniem. :blink:

Moja mama też poleca mi właśnie koszuli z batystu :-) ale obeszłam kilka sklepów i nigdzie ich nie mogę dostac

Mam pytanko. Czy wy idąc na zakupy kierujecie się jakąś listą ? Ja zupełnie (poza ciuszkami) nie wiem od czego zacząć :zawstydzona/y: co jest priorytetem, co można ewentualnie później dokupić :zawstydzona/y:. Aż wstyd, no ale nie wiem :zawstydzona/y:.

Moja mama też poleca mi właśnie koszuli z batystu :-) ale obeszłam kilka sklepów i nigdzie ich nie mogę dostac
Ja narazie odpuszczam sobie kupowanie ubranek-mam ich stosy po dziewczynkach.A co do batystowych to pamietam że to były te najbarziej denerwujące bo z wiązaniem po boku na troczki-niewygodne w ''obsłudze''.Też mama mi je kupowała -jako sprawdzone i delikatne'' ale wolałam bawełniane na tradycyjne na zatrzaski.Batystowe nie dość że niewygodnie się wiązało to jeszcze całe się marszczyły bo nie są jak te bawełniane bodziaki zapinane w kroku.To było kilka lat temu i nie wiem ,może teraz są bardziej komfortowe wersje.

inka -zaden wstyd
ja zrobilam sobie liste i po kolei lecialam
art.higieniczne no i wymyslalam co potrzeba
a to termometr do wanienki, to nozyczki do pazurków, to szczoteczka do wosków, kazdą pierdołke po kolei
potem co do łóżeczka , jakie iuszki i wszytsko sobie zapisywalam ale i tak pewnie po porodzie okarze sie ze tego nei ma i tamtego tez;-0 więc spoko
wystarczy ze wejdziesz do jakiegos typowo dziecieego sklepu z róznymi akcesoriami i juz bdziesz wiedziala co chcesz.ale ja proponuje rozeznac sei w róznych miejscach.

Inka: Znalazłam taką listę w internecie: Wyprawka dla malucha Ť maluchy.pl
Bardzo fajna, ja sobie część rzeczy wykreśliłam, cześć dopisałam i tak mi powstała lista rzeczy do kupienia. :tak:
Na tej samej stronie jest też lista "co zabrać ze sobą do szpitala", jeszcze mamy trochę czasu do tego ale też podaje link dla ciekawych :
Torba do szpitala Ť maluchy.pl
;-);-)

reklama
Przekładana rączka jest bardzo przydatna. Chodzi o to, że jak zawiewa z jednej strony wiatrem, deszczem czy śniegiem to nie musimy jechać wózkiem tyłem do przodu tylko myk przekładamy rączkę i już jedziemy dalej.;-);-)

Do góry