reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Hmmmm - dzisiaj kupiłam PIERWSZĄ rzecz dla bejbika - "Zestaw termometrów SCH 530 Philips to kolejna propozycja dla rodziców, mająca ułatwić im codzienną opiekę nad dzieckiem. W jego skład wchodzą smoczek z termometrem do prostego pomiaru temperatury w ustach dziecka, smoczek oraz niezwykle dokładny termometr cyfrowy z elastyczną końcówką – może być używany przez całą rodzinę.
Smoczki są silikonowe, ortodontyczne w rozmiarze - dzięki czemu nadają się dla noworodków. Można je wygotowywać i sterylizować, a ich powierzchnia zabezpiecza przed podrażnieniami skóry. Komplet termometrów znajduje się z wygodnym etui." może dziwnie zaczynam, ale akurat mieli na ten zestawik dużą promocję - więc już mam go w domciu:-D:-D:-D

Załączniki

• P1070462.jpg
    P1070462.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 38
reklama
hej my mamy wozek mutsy urban rider ktory zdecydowanie polecam mimo ze jest ciezki to swietne sie go prowadzi :)
natomiast lozeczko mamy drewex hippo, i to lozeczko jest beznadzejne zdecydowanie go odradzam

Co do Mutsy to nie ma za małej gondoli?? Tez nam się podoba ten wózek bo fajnie się prowadzi i bardzo fajnie składa się do bagażnika a na tym najbardziej nam zależy ale cena jest wysoka więc trzeba się poważnie zastanowić. Co do łóżeczek to dziewczyny czy łóżeczka z Drewexu typu ŁÓŻECZKO DREWEX KUBA II ORZECH+SZUF+ MAT BONUS (630730718) - Aukcje internetowe Allegro są fajne i stabilne??

fajne te smoko-metry :) zastanawiałam się nad nimi, ale termometr na podczerwień wygrywa dla mnie w przedbiegach :) i można nim mierzyć temp. w pomieszczeniu a to dla mnie bardzo ważne... moja mama lubi przesadzić z ogrzewaniem, a ja znów jestem zimnolubna i byłby problem z ustaleniem czy w pokoju jest rzeczywiście odpowiednia temperatura dla malucha (20-22stC)

Wiola świetny zakupik!! U nas chyba nie ma takich zestawików, bo nigdzie nie widziałam....

Ja w ogóle nie wiem jaki termometr kupić, słyszałam, że te na podczerwień są mniej dokładne niż te tradycyjne...:confused:

Mamusie, mamusie!! Ratunku!! :-D:-D
Co polecacie?

świetne to łóżeczko! :) kurcze ale mi się podoba :) szkoda, że moja mama wzięła łóżeczko "na siebie" bo bym się normalnie odgapiła.. kurcze, a jak mi do mebli pasuje :)

Rzeczywiśście najdokładniejsze są rtęciowe, ale wybór termometru chyba trzeba dopasowac do dzieciątka o jakim charakterze ci sie trafi ;-):-)
Bo co ci po dokladnym rtęciowym jak nie będziesz w stanie swojemu bobaskowi zmierzyć takim temperatury. W końcu takim musisz mierzyć co najmniej 3 minuty. Ja akurat mam rtęciowy i elektroniczny. Wiem juz że elektroniczny zaniża o 1 kreskę i jakos tam sobie radzę :-)

obawiam sie ze rtęciowych juz nie kupicie bo chyba je wycofali:blink:
my mamy do ucha termometr, kupiliśmy go po wielokrotnych walkach z małym i z termometrem pod pachą ... a smoczka nam własnie aptekarz nie polecał, tylko nie wiem czemu...nie pamietam... tak czy siak do ucha niby jest dokładny i zaletą jest bardzo szybki pomiar... wadą cena - bo dobry termometr to koszt około 200 zł, no i wsokowina - bo wystarczy ze maluszek ma jej troche w uchu, naprawde troszke - a tego nie zawsze jestesmy w stanie zauwazyc i juz pomiar jest zaniżony, czyli błedny...

my mielismy 7 gorączek w pierwszym roku zycia od zebów plus jedną od rota... i powiem tylko tyle ze dobry termometr, to jednak bardzo wazna sprawa... ja miałam chyba w 20 termometrów i z kazdym cos jest nie tak... :baffled:

Dziewczynki co według Was jest lepsze: leżaczek do kąpieli czy taka podkładka z gąbki? A może jedno i drugie?

reklama
Dziewczynki co według Was jest lepsze: leżaczek do kąpieli czy taka podkładka z gąbki? A może jedno i drugie?

u nas sie sprawdził leżaczek - jego pielęgnacja była szybka bo wystarczy przelac go wrzątkiem...
w gąbce chyba gromadzi sie więcej bakterii? a tak na serio to apropo gąbki nie mam zdania, bo nie miałam... tzn miłam ale nie korzystałam...

Do góry