reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

dorcia z tych trzyfunkcyjnych np są na allegro firmy BEXA jeden za 1tys a drugi za 1,5tys ten droższy ma przekładaną rączkę... ja się właśnie an niego napaliłam i chyba mi tak już zostanie.. ten błękitny jest bombowy :)

reklama
my tez mamy ciuszki cherokee z tesco i sa świetnej jakosci i ceny! ładne, kolorowe i duzo zieleni, którą kocham :-D

apropo tej tetry, to my tez normalnie uzywalismy pampki, a tetra kladlismy miedzy pampkiem a spiochami... tylko my tak robilismy na cały dzień i cała noc, bo tak nam kazał lekarz... :confused:

eli, fajne zakupy! body drugie od prawej na dole są super, kupowałam je całymi seriami ;)

renifer no moje ulubione bodziaki wlasnie :D i takie milusie są.. to były ostatnie w sklepie :-p

Jeśli chodzi o body to moim zdaniem nie ma sensu kupować tych z krótkim rękawkiem bo to raczej ciuszki na lato tylko lepiej kupić takie z długim rękawem i bez rękawów. Ja swoje dziecko ubierałam najczęsciej w body bez rękawków i na to pajacyk albo w body z długimi rękawami i na to spiochy. Pajacyki sa jednak wygodniejsze podczas przewijania.
A co do pieluch to i ja potwierdzam ze Pampersy są najlepsze, Huggies się zupełnie nie sprawdziły a tych tanich pieluch najlepsze były TIP z Reala. Zauważyłam też że dzieci karmione sztucznie zużywają mniej pieluch bo naturalne mleko jest szybciej trawione i maluch często robi kopki. Ja np nie karmiłam piersią i pieluch szło mi mniej niż koleżankom, które karmiły piersią.

Kurczę a u mnie nigdzie w okolicy tesco nie ma.... buuuuu ;-)
eli śliczniutkie ubranka :-)

Fajnie, ze doświadczone mamusie podpowiadają co i jak, bo jeszcze kilka miesięcy temu pewnie kupiłabym mnóstwo zbędnych rzeczy, a tak wiem co jest najbardziej potrzebne. Merci :-D:-D

pytanko!
Dziewczyny jak waszym zdaniem sprawują się przewijaki w łózkach turystycznych?? Nie są za małe?

gdzie najlepiej przewijać dzidziusia??

w moim przypadku sprawdził się przewijak miękki bo miałam go na czym położyć. Jednak drewniany jest rewelacyjny. Super sprawa. Dodatkowo na przewijaki są nakładki ( frotki) które ograniczają kontakt maluszka z zimną ceratką. A co do przewijaków od łóżek turystycznych hmmm, ten który mamy nie budzi we mnie zaufania.

ja mam poduche rogala wypelnioną drobnym groszkiem, moja siostra ją dostala od ciotki z niemiec i jest rewelacja, bez niej nocy bym nie przespala, dostosowuje sie do kształtów!
co do poduszki z dziurką to mam po siostrze, ona byla zachwycona, bo nie mogla siedziec, kosztowala 3 lata temu w sklepie ortpedycznym 30 zł ale rzeczywisci wystarczyloby kółko do pływania, choc z drugiej strony jak będzie gorąco to se mozna dupke odpażyc na takiej plastykowej poduszce...hihi

reklama
tez polecam bodziaki i pajacyki, rajstopki i inne z TESCO!! mam juz pare i jeszcze dokupie, moja siostra małemu kupowala i super gatunkowe i nie drogie, najlepiej czyhac na przeceny bo czasem są. w tych mniejszych TESCKo czasem nie ma stoiska z ubrankami.
kurde ja juz bym chciala nakupoac ale mam schizy i sie boje ze za wczesnie:-)

Do góry