ja mam cały zestaw małych poduszek w łóżku-układam je zależnie od potrzeby.Poduszki ''z dziurką ''po porodach nie stosowałam-nawet już nie pamiętam czy na czymś miękim siadałam wtedytak dawno to już było...(cięli mnie 2 razy)Karmiłam w sumie 3,5 roku obydwie córki i nigdy specjalnej poduszki nie kupowałam-najchętniej i najczęściej karmiłam je w pozycji leżącej(w łózku) na wysokiej poduszce i świetnie sie sprawdzało-odciążało mi kręgosłup i zwykle małe zasypiały podczas karmienia więc nie miałam problemów z przenoszeniem do łózeczka.
reklama
co do poduszki z dziurką, bardzo przydatna sprawa. Ja po porodzie nie mogłam usiąść i kombinowałam ze wszystkim, kocami, ręcznikami. Ble... to sobie najgorzej wspominam. Teraz za to bardzo boli mnie kręgosłup i najlepiej spałabym w pozycji bocznej 45 stopni.
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
oj poduszka po porodzie ....bezcenna zwłaszcza jak cię potną
hehe, to zalezy... szwów miałam sporo a siadałam juz godzine po porodzie i normalnie funkcjonowałam...a potem połozna powiedziała mi ze "wszystko goi sie na mnie jak na psie" takze poduszke kupiłam i teraz miki sie nią bawi... kto wie, moze sie mi przyda jeszcze?
calineczka76
Fanka BB :)
Hmmmm - a ona spokojnie sobie weekend z rodzinką spędza i nawet zielonego pojęcia nie ma co my tu spiskujemy i co suma summarum dotyczy jej - biedulka to się dopiero zdziwi jak tu zajrzy ;-)
Zajrzalam dopiero dzis i ZDZIWILAM sie nie ma co
Ale Jagodka nie ma sprawy jak cos to zwalaj na mnie - ja sie nie boje i dosc glosno krzycze wiec jak cos to przekrzycze tych waszych mezow - moj sie boi no moze czasami -
Anek29
a ja jeszcze nic nie mam-chodze sobie tylko po sklepach i ogladam, wszyscy dookola-mama, chlopak i jego rodzice nie kupuj- bo za wczesnie
jedyne co mam to pare skarpetek:-)
ale juz powiedzialam ze w sierpniu musze kupic chodz wyprawke do szpitala-bo w co ubiore mojego syneczka;-)
jesli chodzi o muzyke-to kiedys ogladalam taki program gdzie badali jak muzyka wplywa na mozg czlowieka, ktory ja slucha i okazalo sie ze muzyka klasyczna jak i ostre brzmienia dzialaja tak samo-ci co robili te badania sami byli zaskoczeni wynikami, wiec INDYGO nie obawiaj ;-)
jedyne co mam to pare skarpetek:-)
ale juz powiedzialam ze w sierpniu musze kupic chodz wyprawke do szpitala-bo w co ubiore mojego syneczka;-)
jesli chodzi o muzyke-to kiedys ogladalam taki program gdzie badali jak muzyka wplywa na mozg czlowieka, ktory ja slucha i okazalo sie ze muzyka klasyczna jak i ostre brzmienia dzialaja tak samo-ci co robili te badania sami byli zaskoczeni wynikami, wiec INDYGO nie obawiaj ;-)
eli88
<jupi> dziewczynki moja druga połówka chyba w końcu zmądrzała!
tak mnie odwodził od zakupów.. nie żeby przesądy czy coś... ale że nie bo kasy teraz szkoda.. żeby lepiej najpierw pooszczędzać a potem kupowac itd.... (ja wole co miesiąc wydać troche stówek niż poźniej nagle tysiące...) i wczoraj wrócił z pracy, a ja na allegro... i wykrzykuję do monitora ahy i ehy na widok śpiochów... załapał chłopak bakcyla bo pół godziny oglądał ze mną!... i dziś przed pójściem do pracy mówi mi tak.. jak wróce to masz już spać bo jutro wcześnie wstajemy.... ja -> on: idziemy troche kasy na dzidziusia wydac
hohoho już jestem myślami na zakupach i robię listę rzeczy hihih... i nie mam już doła! na prawdę teraz mi się chce tych zakupów... już mniej więcej wiem co kupowac ile czego itd... oglądałam wczoraj na allegro te wszystkie ciuszki i juz mniej więcej wiem co z czym się 'je' i jakoś mi tak lżej na serduszku tylko szkoda że nie wiem jaka płeć.. ale z drugiej strony maluszek moze miec białe, zółte i kremowe ciuszki... bez względu na płeć... a takie już konkretne mogę zawsze sama kupić we wrześniu jeszcze będzie ładnie.. nieraz do października jest ładnie więc sobie spakuję maluszka do wózka i sama z nim pochodze po sklepach jak będę w stanie
ale jestem happy :-)
tak mnie odwodził od zakupów.. nie żeby przesądy czy coś... ale że nie bo kasy teraz szkoda.. żeby lepiej najpierw pooszczędzać a potem kupowac itd.... (ja wole co miesiąc wydać troche stówek niż poźniej nagle tysiące...) i wczoraj wrócił z pracy, a ja na allegro... i wykrzykuję do monitora ahy i ehy na widok śpiochów... załapał chłopak bakcyla bo pół godziny oglądał ze mną!... i dziś przed pójściem do pracy mówi mi tak.. jak wróce to masz już spać bo jutro wcześnie wstajemy.... ja -> on: idziemy troche kasy na dzidziusia wydac
hohoho już jestem myślami na zakupach i robię listę rzeczy hihih... i nie mam już doła! na prawdę teraz mi się chce tych zakupów... już mniej więcej wiem co kupowac ile czego itd... oglądałam wczoraj na allegro te wszystkie ciuszki i juz mniej więcej wiem co z czym się 'je' i jakoś mi tak lżej na serduszku tylko szkoda że nie wiem jaka płeć.. ale z drugiej strony maluszek moze miec białe, zółte i kremowe ciuszki... bez względu na płeć... a takie już konkretne mogę zawsze sama kupić we wrześniu jeszcze będzie ładnie.. nieraz do października jest ładnie więc sobie spakuję maluszka do wózka i sama z nim pochodze po sklepach jak będę w stanie
ale jestem happy :-)
Wiolawb
Eli, Sarenko - a ja w dalszym ciągu nawet 1 pary skarpetek dla dzidzulka nie mam Nic! Kompletnie nic! Do mnie tak szczerze mówiąc jeszcze nie do końca dociera, że za parę miesięcy będę prawdziwą mamusią. Jeszcze to wszystko się tak fikcyjne i odległe wydaje...
reklama
Podziel się: