reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

karotka ja rozwiązuje problem w ten sposób...

Kupuję pościel w Ikei i wygląda to tak:

wkłady ------------------------------ 40 zł (kołdra poduszka IKEA)
pościel ------------------------------ 40 zł (pościel + 2 koce IKEA)
ochraniacz ---------------------------- 50 zł (IKEA)
baldachim ----------------------------- 50 zł (IKEA)

do tego ze 2-3 prześcieradełka... nie powinny kosztowac wiecej niż 15zł za sztukę...
oczywiście baldachim i ochraniacz to mój wymysł, ale uwazam to za niezbędne... we wrześniu jeszcze są komarzyska i nie pozwolę się żadnemu przedrzeć do mojego skarba... no i w Ikei pościel bez kocyków kosztuje 30 zł chyba więc myślałam o dokupieniu jeszcze takiej... ale na razie moja mama się deklaruje że jedną uszyje dla wnusi/wnusia :)
Przyznac muszę, że ceny są przystępne, a jakość.. hmm... nie najgorsza... kuzynka kupowała w Ikei też i mówiła, że nie była na początku przekonana.. pościel w dotyku była jak wykrochmalona, ale najpierw wypłukała w jakimś cocolino czy czymś takim później uprała w dzidziusiowym proszku i była na prawdę milusia :)

reklama
renifer te posciele z fretti są też supcio :) ogladałam je niedawno :) ale ceny mnie powalają... są... mega kosmiczne.. boze.. dziewczyny ja za swoją pościel dałam 150 zł (2 poszewki na podusie i 2 na duże kołdry 220x200) i byłam zrozpaczona, że wydałam kosmiczne pieniądze... a tu takie małe za przeproszeniam goofno kosztuje 2 razy więcej.. a jest 5 razy mniejsze... :no:

to moja pierwsza dzidzia i tez mialam zamiar kupić wszystko co się da i najlepszej jakości na jaką będzie mnie stać i zostawić na kolejne maleństwa... ale szczerze przyznam, że uaktywnił sie u nas syndrom wicia gniazda i zakupiliśmy nowe, pojemniejsze meble które teraz trzeba spłacić... i szlag trafia moję piękne plany:baffled:
i tak nie jest źle... tylko moje kochanie stopuje mnie z każdym jednym zakupem :wściekła/y:
chciałam w tym miesiącu właśnie kupić pościel i kilka śpichów... w przesądy nie wierzę... no dobra może troche wierzę, ale jeszcze bardziej wierze w to, że jak zostawię wszystko na ostatni miesiac to "pójdziemy z torbami"

Dziewczyny co do łóżeczek to z DREWEX pono c jest solidną firmą, kuzynka ma takie łóżeczko, jest zadowolona z niego jak Renifer (hehehe dopóki synuś sobie ząbków nie zaczął ostrzyć na nim hehe - jak sama pisze)
Ja osobiście mam zestaw zwykłej, najzwyklejszej pościeli bawełnianej dla szkraba jaki może być - zielony w żabki, narazie jest to 2 częsciowy, ale chyba zdecyduje się na taki zestaw, i polecam dla tych mam które mają troszkę mniej kasy na wyprawkę, mam go w upatrzonych już od 2 m-cy. Jest tam matarac dość dobry i komplet pościeli, nie koniecznie z baldachimem, gość ma na allegro wybór elementów pościeli, więc można kupić jeszcze z innym materacem i innym zestawem pościeli: ŁÓŻECZKO Z ŁUCZKIEM+ GRYKA + POŚCIEL 6 EL (629669338) - Aukcje internetowe Allegro

Renifer to mówisz że rodziłaś w październiku i x-lander bez problemu 5 m-cy Ci służył, hmmmmm no ta ja musze się grubiej zastanowić nad jego zakupem, a co do spacerówki no właśnie tylko jdena strona w gre wchodzi....

Kupując wózek powinno się przede wszystkim zwrócić uwagę na porę roku - w naszym przypadku kupujemy wózek głęboki na okres jesienno -zimowy więc wg mnie najważniejsze to :
-duża gondola od 80 cm wzwyż - dziecko musi się zmiescić w kombinezonie
-solidne, pompowane koła

dodaję jeszcze z ważnych rzeczy to żeby był duży kosz pod wózkiem
i torba wózkowa
a do kół dodałabym żeby były skrętne bo się dużo łatwiej taki wózek prowadzi ;) tym bardziej po polskich chodnikach ;)

Kochaniutkie!!! Czy macie w planie zakup kołyski dla bobaska??? Zawsze było moim marzeniem mieć kołyskę, choć wiem, że na długo nie wystarczy... Co o tym myślicie??

a co sadzicie o tym wózku?
http://www.allegro.pl/item625092598_nowy_wozek_bebecar_style_at_promocja_warszawa.html

Można zmieniać koła producent dołącza zarówno popmowane (np. do gondoli) i piankowe (lżejsze do spacerówki). Tu jest dość drogi ale widze że można je używane w niższej cenie kupić.

Jeszcze jedno pytanie gdzie w Bydgoszczy jest największy wybór wózków żeby pochodzić i "pomacać" a potem zdecydować i kupic być może używany na allegro?

Ostatnia edycja:
Kochaniutkie!!! Czy macie w planie zakup kołyski dla bobaska??? Zawsze było moim marzeniem mieć kołyskę, choć wiem, że na długo nie wystarczy... Co o tym myślicie??

Chyba nie tylko ja o tym myślałam, wiesz rozważałam też kupno kołyski bo to tak pięknie wygląda, można pobujac maluszka w pierwszych dniach... Ale ostatecznie wyszłam z założenia że kołyska z materacykiem to koszt tak +- 200-300 zł, a za te pieniędze mam łóżeczko z pościelą i dzidzia spokojnie może długo w nim spać.... a kołyska do 3 m-cy słyszałam jest ok, a później co znów kupno łóżeczka... W sumie rodziców których stać na takie zakupy to jak najbardziej.... ale nas niestety nie .... :-(

reklama
Co do pościeli polecam producenta Darland, wystawia swoje wyroby na allegro i ceny są całkiem przystepne:
POŚCIEL 3el-120x90-NA SUWACZKI-NOWE WZORY-DARLAND (627889529) - Aukcje internetowe Allegro
POŚCIEL WYPEŁNIENIE 120x90 DARLAND (627893987) - Aukcje internetowe Allegro
Ma też oczywiście wiele innych 6el, 12 el, no nie wiem, dla mnie dobry wybór.
Natomiast co do kołyski to widziałam na allegro takie połączenie łóżeczka i kołyski, 2w1:
ŁÓŻECZKO RADEK II KOŁYSKA TEAK+SZUFL+MAT G-P-K (626355891) - Aukcje internetowe Allegro
To jest oczywiście przykładowy model, być może znajdzie się coś tańszego.

Do góry