reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

No tak, a wracając do tematu przewodniego naszego wątku - tj. zbędnych zakupów dla dzieciaczków - powiedzcie no mi, doświadczone mamuśki, czy przydaje się taka poduszka z dziurką poporodowa i taka poducha, co ją można do karmienia wykorzystać, do zabawy dla malucha i takie tam... Wiecie o czym mówię mam nadzieję? :-D

reklama
Kochaniutkie!!! Czy macie w planie zakup kołyski dla bobaska??? Zawsze było moim marzeniem mieć kołyskę, choć wiem, że na długo nie wystarczy... Co o tym myślicie??
Ja kupie :-D:-D:-D Lozeczko takze :-D W kolysce mysle,ze bedzie spalo tylko wlasnie tak do 3 mc i tylko w nocy,ze w razie jakiego brzdekniecia ja tak pyk i kolyska rusze.. hyhy a w lozeczku bedzie spalo przez caly dzien, pozniej kolyske odloze i lozeczko zostanie :tak:

No tak, a wracając do tematu przewodniego naszego wątku - tj. zbędnych zakupów dla dzieciaczków - powiedzcie no mi, doświadczone mamuśki, czy przydaje się taka poduszka z dziurką poporodowa i taka poducha, co ją można do karmienia wykorzystać, do zabawy dla malucha i takie tam... Wiecie o czym mówię mam nadzieję? :-D
Jeśli chodzi o tą poduszkę z dziurką poporodową to myślę że wszystko zależy od tego jaki będziesz miała poród. Ja osobiście żałowałam bardzo że jej nie mam bo miałam wieeeelkie problemy z siedzeniem po porodzie. A jeśli chodzi o tą do karmienia to właśnie zamierzam ją kupić. Mają ją moje koleżanki i bardzo polecają. Nie dość że przy karmieniu fajnie odciąża kręgosłup (kiedyś u koleżanki na niej karmiłam i rzeczywiście super) to na dodatek można ją w ciąży wykorzystać. Ja na przykład jak śpię to muszę sobie kołdrę zwinąć między nogi bo inaczej mi niewygodnie a tą poduchą można świetnie zastąpić ten rulon z kołdry. Z tym że musi to być ta o długości ok. 170cm.

ewusek myślałam ,że one są dużo droższe, a teraz się zastanawiam. O ile dobrze pamiętam to chyba Calineczka bardzo chwaliła tę poduchę :-D
Myślę, że to świetna sprawa, bo kołdra zaczyna mnie wkurzać ;-)

Wielkie dzięki, teraz już wiem, że kupię obie :tak:
A co do rulowania kołdry - ja wsadzam podusię między kolana, kołdrę to mi mąż zabiera... :wściekła/y:

reklama
Do góry