reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja też już kupiłam krzesełko do karmienia z regulowanym oparciem więc jest pozycja pólleżąca ale na razie małej nie wkładam, najpierw niech polubi jeść;-)
Z oparciem ustawionym na pionowo to myślę że można wkładać dziecko po ukończeniu 6 m ale tylko na jedzenie a na dłużej to dopiero jak bardzo dobrze siedzi -7,8 miesiąc

reklama
a mi jakoś szkoda go przekładać , bo to znaczy ,że bardzo urósł, głupia jestem wiem , zamiast sie cieszyc,że dziecko rosnie to ja się zamartwiam ,że za wczesnie

Ja mam to samo:-D Nie spieszy mi sie do przekładania Gabci. Myślę, że jeszcze z 2 miesiące poleżakujemy w gondoli, no może półtora miesiąca. Zresztą w gondoli cieplej niż w spacerówce:tak:

Krzesełko mam po starszej, Baby Dreams, służyło jej do niedawna jeszcze, bardzo się sprawdziło. Ale my dopiero od 2 dni próbujemy marchewki, więc tez nam do krzesełka nie spieszno:-) Na razie karmimy się w leżaczku.:tak:
Poza tym z siedzeniem i w ogóle sadzaniem będe czekac aż mała sama usiądzie, tak jak zawsze nam polecaja rehabilitanci:tak:

A u Nas tak z racji tego, że moje Dzieciątko w długość idzie ciuszki już od miesiąca 74 ostatnio 80- 68 już spakowane,,,,Od kilku tygodni korzystamy z krzesełka do karmienia, sprawdza się rewelacyjnie. Ponadto Od wczoraj z dwóch posiłków jadanych łyżeczką mamy 3 i mam problem- Gabi nie chce z butelki, tylko z łyżeczki i muszę zakupić jakiś dobry kubek niekapek, tylko właśnie jaki??...

A w gondoli już nie jeździmy,długa Gabrysia, gruby śpiwór to nie było dobre zestawienie, a w spacerówce rewelacja. Gabi przez cały spacer nawija, bo w końcu jest lekko podniesiona, niestety w gondoli nie mamy opcji z podnoszonym oparciem- czego bardzo żałuję, bo widzę u koleżanek, że jest to świetne rozwiązanie.

Moniczkaleg moja starsza córa piła z niekapka Aventu, to jest fajne rozwiązanie dodatkowo jak ktoś używa całej serii Aventu, tak jak ja, bo wszystkie nakrętki od niekapków i butelek pasują do siebie. Avent ma niekapki w 2 wersjach jesli chodzi o wielkość (a przynajmniej miał kiedyś;-)), to też jest fajne.

Ja mam gondolę bez podnoszenia, ale Gabcia śpi przez cały spacer, więc nie ma problemu, zresztą i tak bym jej jeszcze nie podnosiła, u nas na to za wcześnie:tak:

widze ze juz przekladacie maluszki do spacerowek moja Wikitez juz gondoli na styk unieruchomiona jak taki krasnalek wyglada chcialabym jeszcze pociagnac z ta gondola prze zime i na wiosne spacerowka ale niewiem czy to sie uda moze chociaz do marca

Z gondoli planuję korzystać do kwietnia może nawet maja - dla dziecka jest lepsza niż spacerówka więc będę ją eksploatować ile się da:tak: celowo kupilam wielką:-Dtylko z wniesieniem po schodach gorzej:sorry2:ale spacerówki już sobie oglądam, mam nawet swoje typy

No właśnie te wnoszenie po schodach mnie wykończyło:cool: A teraz wszystko mam w bagażniku więc tylko Gabi na ręce i będziemy schodzić...Oczywiście jak mi się kręgosłup naprawi:baffled:

reklama
Enka a jak gatunkowo? Miękkie i przewiewne? Dla Ali muszę kupować lepsze gatunkowo ubranie najlepiej 100 bawełnę. My też nosimy 80. W tym czasie moja starsza miała 9 mcy i nosiła 80 i też była duża i jest. Ala ma 5 miesięcy i też nosi 80. Większość ubrań mam po starszej bo wszystko odkładałam jednak lubię małej kupować nowe ciuszki więc na pewno na coś się skuszę.

Do góry