reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Syla nic sie nie martw niedługo przerzucicie sie na sanki- może Filipkowi sie spodoba?:-D

a moja marudka usneła właśnie w wózku i udaje ,że jest na spacerku- na dworze troche pada więc mały spacerje po pokoju a mama ma w końcu chwilę dla siebie

reklama
syla wspolczuje:-( Moze zmien mu kombinezon;-)Naszz starszak tez plakal jak byl w kombinezonie, a jak zalozylismy mu kurteczke bylo ok:-)moze i Filipkowi sie spodoba:tak:Syla a wy nie macie windy??Jejku tak wnosic na 4 pietro to masakra!!!!!!!:wściekła/y: Moze nie wnos wozka tylko zostawaij go np w piwnicy:-psama juz nie wiem ...my na szczescie mieszkamy w domku i nie musze dzwigac:-pto ogormne udogodnienie:tak:

NAsz Adrianek uwielbia spacery, oby jak najdluzsze :laugh2:jak tylko wchodzimy do domku juz otwiera oczka i sie budzi!! W samochodzie tez, cisza spanko cudownie:-):-);-)

oli windy nie mamy:crazy:
moniczkaleg ja też bym mogła trzymac nawet cały wózek czy w aucie pod blokiem lub w piwnicy ale co z tego jak ja go nauczyłam spania w wózku i sama w domu czuje się jak bez ręki, kłade do woza i jeździmy po całym domku

ja już się dziewczyny poddaje z tymi spacerami ... już wpadłąm na pomysł żeby tylko wniedziele i soboty chodzic jak m jest w domu no ale co z tego jak on drze się jakbym go za kare na te spacery prowadzała.

A wam zazdroszcze tych spacerków z maluszkami :-(

syla24 wiesz co niektóre dzieciaki tak maja. Pamętam ze nasz Piotrek też sie tak darł na spacarach, Wkładałam go do wóżka na rózne sposoby, a to jak już spał a to jak mial zasnąć i nic nie pomagało. Dopiero jak mial gdześ z 5 miesiecy przestał sie drzeć. Ale wam życze szybszego zapoznawania sie ze światem.:-)

Ja spaceruje od samego poczatku w takej głebokiej spacrówce. Mala jest w kocyku zawinęta i jest jej OK chociaz ostatnio mi troche zmarzła więc zakupiłam taki śpiworek na zasuwak kóry można wkładać tez do fotelika samochodowego i mam nadzeje że nie zmarznie teraz.

Ostatnia edycja:
Kochane powiedzcie, czy nadal kąpiecie maluszki w wanienkach czy już w tradycyjnych wannach? Z tej racji, że maluchy zaczynają już ćwiczyć siadanie- przeglądałam na allegro takie siedziska do kąpieli. Za jakiś czas można by tego użyć. Co o tym sądzicie? Czy ktoś z Was słyszał jakieś opinie na ich temat? Koszt to ok 30 zł- najtańsze. Robię też przymiarkę do krzesełek do karmienia. Wybór co niemiara...no i cenowo również. Myślę, że jak maluchy będą miały ok 6 m-cy to będzie można już używać ...czyli za jakieś 2 m-c. Chciałam się przygotować finansowo na ten wydatek- a pojęcia nie mam, które wybrać. :confused:
Wypowiedzcie się też może jakie zabawki są ulubionymi teraz Waszych maluchów:-D. Czy mają jakieś ulubione? No i co polecacie:tak:.

Kochane powiedzcie, czy nadal kąpiecie maluszki w wanienkach czy już w tradycyjnych wannach?
Ja nadal kapie synka w wanience:tak:Poczekam jeszcze troche zanim dam go do wanny;-)Wydaje mi sie , ze jest jeszcze za malutki:-p

Jesli chodzi o zabawki to narazie tylko grzechotki, karuzela, wlasne raczki :-D:-D:-Dto ostatnie to ulubiona zabawka;-):-D:-D:-D

ja zakupilam juz do karmienia takie cos KRZESEŁKO DO KARMIENIA MILLY BABY ACTIVE NAJTANIE (853549223) - Aukcje internetowe Allegro i juz malego sadzamy w kuchni i w tym go karmimy - zeby mial jakies nawyki - np ze je zawsze w tym krzeselku. F jest caly w skowronkach bo siedzi - a to jego ulubione zajecie teraz.

Elaine podeslij jakiegos linka do tych seidzisk kąpielowych . F tak chlapie ze bym chetnie skorzystala. Kuzynka kąpie bąbla - ale już takiego siedzącego w dmuchanej kaczuszce ktora wklada do wanny.

Co do zabawek. - ja mam pewne obawy ze F. znudzily sie grzechotki i jakies takie podstawowe zabawki...juz 2-3 miesiace sie nimi bawi i jakos mi po glwoei chodzi ze trzeba cos zakupic innego ale nie mam pojecia co!!!
Ostatnio odkryl ze super zabawką jest reklamowka czerwona i sie nią bawil z pol godziny.
Znajoma mowila ze jej brzdąc bawi się super opakowaniem po chusteczkach higienicznych tym takim kartonowym. Jakies plastikowe butelki.

Tolalee- proszę, to co znalazłam-

Krzesełko do kąpieli DREAMBABY - najtaniej W-wa (875279484) - Aukcje internetowe Allegro
a to droższe:
AQUABABY THERMOBABY KRZESEŁKO DO KĄPIELI OD SS (869789642) - Aukcje internetowe Allegro

znalazłam jeszcze coś takiego, podobno hit:
Kąpiel Tummy Tub wiaderko do kąpieli - wanienka (865184571) - Aukcje internetowe Allegro

Jeśli chodzi własnie o zabawki, to mój maluch też znudzony jest już grzechotkami. Chciałam mu kupić coś grającego, podobno w tym okresie maluchy zwracają uwagę na zabawki grające i świecące...:happy2:

A co do reklamówki, to i ja te już tego próbowałam- dłużej bawił się niż grzechotką...

TolaLee to ile Twój maluszek ma miesięcy, że już go sadzacie w krzesełku?! Moja mała kończy za niedługo 4 miesiąc ale póki co tylko rwie się do siadania i raczej nie pozwoliłabym żeby tak wcześnie siedziała to źle wpływa na kręgosłup a i dodatkowo dziewczynkom na miednice.

Alcie dalej kąpiemy w wanience, ale po kąpieli jest niezła powódź w łazience:)

reklama
F ma 4 miesiace i 1 tydzien....jak nie siedzi to masakra....caly cas sie rwie do siedzeniai patrzy sie na swoje skarpetki.......a siedzi tak w pozycji lekko lezacej bo te stliczki do jedzenia maja zawsze 3 mozliwosci nastawienia...

Do góry