reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Enka a jak gatunkowo? Miękkie i przewiewne? Dla Ali muszę kupować lepsze gatunkowo ubranie najlepiej 100 bawełnę. My też nosimy 80. W tym czasie moja starsza miała 9 mcy i nosiła 80 i też była duża i jest. Ala ma 5 miesięcy i też nosi 80. Większość ubrań mam po starszej bo wszystko odkładałam jednak lubię małej kupować nowe ciuszki więc na pewno na coś się skuszę.
przyznaję że o niebo lepsze niż np ze świata dziecka bardzo miękka bawełna, nie wiem jak będzie po praniu, ale nie przewiduję zmian typu rozciąganie. A skład to 100% bawełny. :-) ja kupiłam letnie opcje bo z małą wybywam w świat więc nie wiem jak z cieplejszymi ale te np rampersy czy spodenki są super

reklama
My też mamy jeszcze miejsce w gondoli. Mamy Roana Maritę. Świetny wózek :tak:
enka, ja też dodałam do ulubionych, śliczne ciuszki :)

Ostatnia edycja:
No tak, wszystko zależy od tego jak dużą ma się gondolę, my mamy raczej z tych średnich - X-Landera. Przy Wiki miałam wózek wielofunkcyjny, ale pomimo niewątpliwych plusów - duża gondola, przekłądana rączka, o stokroć wolę obecny wózek. Ma super pompowane koła, do tego przednie skrętne, rewelacyjnie się prowadzi nawet po śniegu.:tak:

My od dziś w wersji spacerowej. Niestety mały w kombinezonie w gondoli nie mieścił się już, więc nie było rady. Z drugiej strony też waga wózka- sam wózek z gondolą ważył ok 20 kg plus waga małego - 9400....to już ok 30 kilosków:baffled:. Z trudem wnosiłam wózek nawet na półpiętro:baffled:. Teraz maluszek zadowolony bo na spacerach już nie sypiał od dwóch tygodni - więc obserwuje świat, ma duuuużo miejsca a ja o wiele mniej do dźwigania:tak:;-). Spacerówka jest w wersji zimowej ze śpiworkiem więc jest mu cieplutko.

enka z tego, co wiem to te spacerówki chicco sa fajne:tak: My lżejszą mamy Gracco, sprawdziła się przy starszej. Ale na pewno długo pojeździmy wersja spacerową X-landera:tak:

My też już jeździłyśmy w wózku przerobionym na spacerówkę, ale ok 30-40 mmin nie dłużej, bo jak mała usnęła to zrobiłam ze spacerówki gondolę żeby jej było wygodniej. Mamy taki wózek że wystarczy popuścić paski i ze spacerówki robi się gondola. O taki Wózek wielofunkcyjny - PEG-PEREGO skate moka
Dobra sprawa, bo mała już się wierci i denerwóje w gondoli, a w spacerówce może sobie oglądać świat, no a jak uśnie to bardzo łatwo zrobić gondole, a gondola z tych dużych, więc do wiosny spokojnie w niej pojeździmy.

reklama
enka e nie 15 kg, są różne modele przecież:tak: ja mam kupowany 4 lata temu, pewnie już takich nie produkują, ale 15 kg nie waży;-)

no fajne te wózki, ale cena też:tak:

Do góry