reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
Co do laktatorka to ja bym sie wstrzymala bo bardzo czesto okazuje sie po prostu zbedny i najlepeij kupic po prostu jak bedzie wiadomo ze potrzebny. ja wiem ze to wygodne ale mysle ze najlepiej to samemu sciagac masujac piersi wtedy calosc sie masuje a nie tylko z dolu no ale wiadomo jak ktos ma naprawde duzo pokarmu to przyda sie i najlepiej pewnie elektryczny no ale to bedzie dopiero wiadomo po porodzie

ja jeśli chodzi o laktator kupiłam już ręczny, bo podobno nie korzysta się z niego zbyt często. Jeśli będę miała mleko w sobie na tyle dobre że będę mogła karmić piersią(bo tu róznie bywa) to laktatora bede uzywala w sytuacjach gdy bede musiala gdzies wyjsc i zostawic na dluzsza chwile dzidzie z rodzicami czy mezem wiec oszczędziłam na tym wydatku i mysle ze reczny mi wystarczy. Kierowałam sie tym ze kiedys tego nie było i kobiety sobie radzily a dla nas jest to teraz ulatwienie ale da sie bez tego zyc wiec taka drobna pomoc ale zeby sie nie wykosztowac bo sa wazniejsze rzeczy:)

reklama
ja narazie też nie kupuje laktatora... poczekam do porodu i zobacze jak to bedzie z karmieniem:tak: jeśli bedzie potrzebny to oczywiście kupie i zdecyduję się właśnie na aventa ręcznego :-)

Do góry