reklama
Co do laktatorka to ja bym sie wstrzymala bo bardzo czesto okazuje sie po prostu zbedny i najlepeij kupic po prostu jak bedzie wiadomo ze potrzebny. ja wiem ze to wygodne ale mysle ze najlepiej to samemu sciagac masujac piersi wtedy calosc sie masuje a nie tylko z dolu no ale wiadomo jak ktos ma naprawde duzo pokarmu to przyda sie i najlepiej pewnie elektryczny no ale to bedzie dopiero wiadomo po porodzie
ja jeśli chodzi o laktator kupiłam już ręczny, bo podobno nie korzysta się z niego zbyt często. Jeśli będę miała mleko w sobie na tyle dobre że będę mogła karmić piersią(bo tu róznie bywa) to laktatora bede uzywala w sytuacjach gdy bede musiala gdzies wyjsc i zostawic na dluzsza chwile dzidzie z rodzicami czy mezem wiec oszczędziłam na tym wydatku i mysle ze reczny mi wystarczy. Kierowałam sie tym ze kiedys tego nie było i kobiety sobie radzily a dla nas jest to teraz ulatwienie ale da sie bez tego zyc wiec taka drobna pomoc ale zeby sie nie wykosztowac bo sa wazniejsze rzeczy
kaluska
Fanka BB :)
a ja nie miałam laktatora i nie potrzebowałam a karmiłam 2lata więc czy ja wiem? teraz raczej tez nie kupie
zmienię Wam temat i podrzucę inf na temat podgrzewaczy. Wypatrzyłam na allegro w miarę tani:
PODGRZEWACZ-URZADZENIE WIELOFUNKCYJNE- 9w1 OKAZJA! (728089961) - Aukcje internetowe Allegro
A co do laktatora, myślę że lepiej się wstrzymać z zakupem. Tak naprawdę nie wiadomo czy się przyda.
PODGRZEWACZ-URZADZENIE WIELOFUNKCYJNE- 9w1 OKAZJA! (728089961) - Aukcje internetowe Allegro
A co do laktatora, myślę że lepiej się wstrzymać z zakupem. Tak naprawdę nie wiadomo czy się przyda.
enka75
mamuśka :)
a wracałaś do pracy po macierzynskim? co robiłąś gdy chciałaś wyjść(sama) a była pora karmienia ? dokarmiałaś mieszankami czy poprostu ściągałaś pokarm bez laktatora ? :-)a ja nie miałam laktatora i nie potrzebowałam a karmiłam 2lata więc czy ja wiem? teraz raczej tez nie kupie
reklama
Podziel się: