reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

hmmm... ja kupiłam tylko 2 pary majtek takich z siateczki do przytrzymywania ligniny - jak zadzwoniłam do szpitala to powiedzieli, że tylko lignine akceptują tą którą sami dają - dla dobrego wietrzenia;
a do domu kupiłam zwykłe popaski takie maxi - wydaje mi się, że wystarczą...

pod prześcieradło, żeby materaca nie zabrudzić kupiłam takie jakby folijki do przewijania dla niemowlaków - canpol za 3 zł w superpharmie, ale teraz wydaje mi się, że są za cienkie i szybko się porwą.

ile czasu krwawi się po porodzie? ktoś się orientuje?

reklama
Ja jednak polecam te wielkie podpachy z bell- nie są jakieś bardzo komfortowe ale moim zdaniem jedyne na takie krwawienie
Ja osobiście byłam w szoku, że można aż tak krwawic i zwykłe duże ( nocne) podpaski sobie z tym nie poradzą:no:

Zapomniałam już jak długo krwawiłam:confused: ale z 3opakowania tych dużych z bell poszło...

a podkłady na łózko kupiłam w aptece i są ok- u nas do szpitala każą wziąć 3 sztuki

to ja kupiłam podkłady do przewijania na niemowląt w rossmanie chyba 10 szt za ok11 zł więc w razie potrzeby sama z nich skorzystam :tak:
a podpaski mam i większe tzn ogromne hehe i mniejsze ale tez duze ... w razie potrzeby mąż albo mama dokupią a na takie krwawienie końcowe kupiłam podpaski normalne na noc:tak:

Ja dokładnie mam te same podklady do przewijania są bardzo fajne. Co do kometyków dla siebie, kupiłam wszystko w wersji mini: mini szampon, mini żele pod prysznic, pastę do zębów, balsam do ciała. I przez to mam pełno miejsca w kosmetyczce.

Ostatnia edycja:
kurcze a ja nie widziałam mini szamponów:sorry2: musze poszukac bo po co cała butle brac:-) tez mam wszystko mini i mam takie wrażenie ze o czyms zapomniałam:confused:

wiecie ja kupiłam w drogerii taką kometyczkę przezroczystą a w niej puste flakoniki były. i do nich po prostu wlałam szampon odżywkę płyn do higieny intymnej i żel pod prysznic. na kosmetyczne pisało, że niby do podróży samolotem a całkiem możliwe bo chyba trzeba mieć w samolocie ograniczoną ilość kosmetyków choć nie wiem jak to jest bo nie leciałam nigdy. mam lęk wysokości:-D

ja mam takie małe buteleczki ze szkoleń, popytajcie znajomych, może byli ostatnio w jakimś hotelu na szkoleniu czy urlopie - w zupełności taka wielkość buteleczki wystarczy ;-)

reklama
A w Rossmanie mają wszystko zminiaturyzowane. Sama kupiłam tam mini pastę do zębów, i widziałam, że właściwie wszystko co potrzebne mają- żele, szampony, mleczka itp. Nawet dzieciowe kosmetyki w wersji mini są.

Do góry