reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

hmmm... ja kupiłam tylko 2 pary majtek takich z siateczki do przytrzymywania ligniny - jak zadzwoniłam do szpitala to powiedzieli, że tylko lignine akceptują tą którą sami dają - dla dobrego wietrzenia;
a do domu kupiłam zwykłe popaski takie maxi - wydaje mi się, że wystarczą...

pod prześcieradło, żeby materaca nie zabrudzić kupiłam takie jakby folijki do przewijania dla niemowlaków - canpol za 3 zł w superpharmie, ale teraz wydaje mi się, że są za cienkie i szybko się porwą.

ile czasu krwawi się po porodzie? ktoś się orientuje?

reklama
Ja jednak polecam te wielkie podpachy z bell- nie są jakieś bardzo komfortowe ale moim zdaniem jedyne na takie krwawienie
Ja osobiście byłam w szoku, że można aż tak krwawic i zwykłe duże ( nocne) podpaski sobie z tym nie poradzą:no:

Zapomniałam już jak długo krwawiłam:confused: ale z 3opakowania tych dużych z bell poszło...

a podkłady na łózko kupiłam w aptece i są ok- u nas do szpitala każą wziąć 3 sztuki

to ja kupiłam podkłady do przewijania na niemowląt w rossmanie chyba 10 szt za ok11 zł więc w razie potrzeby sama z nich skorzystam :tak:
a podpaski mam i większe tzn ogromne hehe i mniejsze ale tez duze ... w razie potrzeby mąż albo mama dokupią a na takie krwawienie końcowe kupiłam podpaski normalne na noc:tak:

Ja dokładnie mam te same podklady do przewijania są bardzo fajne. Co do kometyków dla siebie, kupiłam wszystko w wersji mini: mini szampon, mini żele pod prysznic, pastę do zębów, balsam do ciała. I przez to mam pełno miejsca w kosmetyczce.

Ostatnia edycja:
kurcze a ja nie widziałam mini szamponów:sorry2: musze poszukac bo po co cała butle brac:-) tez mam wszystko mini i mam takie wrażenie ze o czyms zapomniałam:confused:

wiecie ja kupiłam w drogerii taką kometyczkę przezroczystą a w niej puste flakoniki były. i do nich po prostu wlałam szampon odżywkę płyn do higieny intymnej i żel pod prysznic. na kosmetyczne pisało, że niby do podróży samolotem a całkiem możliwe bo chyba trzeba mieć w samolocie ograniczoną ilość kosmetyków choć nie wiem jak to jest bo nie leciałam nigdy. mam lęk wysokości:-D

ja mam takie małe buteleczki ze szkoleń, popytajcie znajomych, może byli ostatnio w jakimś hotelu na szkoleniu czy urlopie - w zupełności taka wielkość buteleczki wystarczy ;-)

reklama
A w Rossmanie mają wszystko zminiaturyzowane. Sama kupiłam tam mini pastę do zębów, i widziałam, że właściwie wszystko co potrzebne mają- żele, szampony, mleczka itp. Nawet dzieciowe kosmetyki w wersji mini są.

Do góry