reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

mojego nie będzie przy porodzie ale jakby mi brat miał grzebać po szafie i szukać ubrań czy matka to bym chyba zastała burzę w nocniku potem bo oni nie szanują raczej pracy innych i jak ktos poukłada sobie cos po swojemu to nie ma znacenia tylko wpadają z łapami i zamieszanie sieją. z reszta jak matka coś gdzieś położy to najstarsi górale nie wiedzą gdzie to może być a brat to taki bałaganiarz że głowa mała. dlatego mam wszystko naszykowane i popakowane zawiozę tylko do nich i mi przywiozą odpowiednie pakunki jeśli nie zapomną oczywiście bo to w ich modzie jest ;/ pewnie ubrania dla mnie na wyjście, dla dziecka i inne rzeczy które mają dowieźć zapakuję do osobnej torby to nie zapomną niczego. chociaż z nimi to nie wiadomo nigdy...:dry:

reklama
dziewczyny mam pytanko. ja kupiłam dzieciaczkowi kosmetyki z Hipp wszystkie bo jakoś mi podpasowały. i kupiłam płyn do kąpieli. myslicie, żeby mydełko też kupić czy woda z takim płynem wystarczy do kąpieli maluszka? bo nie wiem właśnie czy kupić czy nie. Hipp chyba mydełka nie ma swojego więc nawet nie wiem jakie mogłabym kupić. może nivea? poza tym wiem, że Hipp ma swoje chusteczki nawilżane ale u mnie nie ma nigdzie w drogeriach nawet w rossmannie czy naturze to nivei kupiłam takie w granatowym opakowaniu. ale słyszałam że polskie produkty też są dobre np. kajtek czy bambino. jakie macie mydełka?
aha do szpitala biorę jeszcze kremik na odparzenia Hipp oczywiście bo i tak sama nim gębę smaruję bo jest po nim super buzia. pisze z reszta na opakowaniu że dla dorosłych polecany do skóry zmeczonej :)

ja osobiscie mydełka nie polecam bo sie wyslizguje z reki a poza tym jest nie wygodnie jefdna reka trzymasz dziecko a druga kombinujesz z mydłem:baffled::baffled:
bardziej polecam jakis płyn do kapieli najlepiej z dozownikiem albo taki którfy wlewa sie do wody:-):-)

no właśnie tak też pomyślałam wczoraj, że jak tą myjkę będę mieć na łąpie i w jednej trzymać dzieciaczka to nie będę się siłować z mydłem, żeby je z tego rowka w wanience wyjąć. i chyba na płynie do kąpieli się skończy. wleję do wanny zrobi się pianę i tak go/ją umyję. :tak:

I ja się dołaczam do tego, żeby kupić najlepiej jakiś olejek do kąpieli, który dodaje się bezpośrednio do wody. Oliwkowanie po kąpieli strasznie brudzi ciuszki:tak:. Mi położna powiedziała, że przez pierwsze 4 tygodnie-czyli noworodka-mam kąpac w wodzie z dodatkiem mączki ziemniaczanej. Podobo wszelkie krosteczki u maluszka znikają pięknie. więc spróbuję.:-)
A wczoraj oglądałam galerię kącików maluszków u Mamuś sierpniówek:-D. Ale się naoglądałam...jej...jakie śliczne kąciki...:-Dmoże i u nas warto założyć taki post;-)?:sorry2:

Nemesis ja tez jestem zdania aby zdecydować z mydełka. W pierwszych dniach wystarcza w zupelnosci woda jeśli skóra maluszka jest zdrowa...potem chyba i wygodniej i bezpieczniej jest dolac kilka kropel oliwki do wody...

Ja też polecam emulsję do kąpieli bo mamy dzieciątką umyte i odrazu naoliwione:-)
Jeżeli ktoś chce stosowac mydełko to najlepiej dzidziusia na przewijaku namydlic z pomocą mokrej myjki i mydełka oczywiście zaczynając od główki kończąc na stópkach a później tylko na pare sekund zanurzyc dzidziusia w wanience i opłukac. Główkę najlepiej oddzielną wodą z jakiejś miseczki:-)
Później oczywiście moża delikatnie posmarowac oliwką lub mleczkiem do ciała dla niemowląt.

niestety mój płyn do kąpieli nie ma w sobie olejku ale nie szkodzi. wleję płynu odrobinę i trochę olejku pomieszam i już. tak słyszałam z resztą, że olejek najlepiej na wilgotne ciałko działa a nie na suche już po wytarciu maluszka więc w trakcie kąpieli juz się skórka małego mi nawilży :)

reklama
Hej dziewczynki, co prawda jestem z października:-) ale spytam się Was bo pewnie juz wiekszość zakupów macie:-)

gdzie mozna w Warszawie, nie przez internet, kupic butelki tommee tippee?

Do góry