reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja też uważam, jak vanilla_sky że najlepsze są jednakowej wielkości kółka pompowane. Raz, że brnąc w śniegach te przednie będą już torowały drogę dla tylnych, a dwa, że sa stabilniejsze. Natomiast właśnie zastanawiam się na jakim zawieszeniu lepiej wózek kupić - teleskopowym czy na paskach. Ten model, który sobie wybrałam ma obie opcje i nie wiem, która lepsza.
A poza tym, co do kółek, to jeszcze ważne jest, gdzie będziemy tym wózkiem jeździć, u mnie na tych piachach i wądołach takie małe skrętne raczej by nie zdały egzaminu.

reklama
Olgha, mam male pytanko...poczytałam trochę postów i czy dobrze zrozumiałam, że Twoja dzidzia spała w łóżeczku turystycznym do którego dokupiłaś tylko dobry materac?? Sama sie trochę zastanawiam nad takim rozwiązaniem i chcialam poznac twoje (i wasze wszystkich) zdanie na ten temat...

Dzięki Joan za odpowiedź. No ja właśnie tez myślę, że na tym się skończy...i też myślę, ze jeśli jest na prawdę dobry materac to to jest najważniejsze :tak::tak:

Olgha, mam male pytanko...poczytałam trochę postów i czy dobrze zrozumiałam, że Twoja dzidzia spała w łóżeczku turystycznym do którego dokupiłaś tylko dobry materac?? Sama sie trochę zastanawiam nad takim rozwiązaniem i chcialam poznac twoje (i wasze wszystkich) zdanie na ten temat...
Jak najbardziej polecam turystyczne!Oczywiście drewniane są słodkie mają urok i możliwość zamontowania baldachimu ,z niektórych można zrobić tapczanik jak maluch rośnie ale i tak kupiłam kolejne turystyczne:)
Są wygodne w przesuwaniu po pokoju-posiadają kółka.
Siateczka jest przewiewna i nie potrzebujesz ochroniaczy bo wszystkie ściany są z materiału i siatki.Przy nauce wstawania dziecko nie obija sie o twarde szczebelki.W nocy nie martwisz się że większy maluch włoży rękę czy nogę pomiędzy szczebelki .Większość łózeczek ma otwierany na zamek bok więc dziecko może spokojnie spać do 4-5 roku .
Teraz kupiłam model espiro melody baby na allegro i jest cudne!Ma świetnie mocowany przewijak który można ściągnąć ,małą lampkę z boku i melodyjki do tego pałąk z zabawkami.
Kolejny plus że gdzie nie jedziesz masz gotowe spanie dla malucha-złożenie zajmuje kilka minut a cała paczka waży 13 kg.

Dzięki Olgha...ja chciałabym stawiać przede wszystkim na wygodę. Faktycznie te drewniane łóżeczka są słodkie ale przyznam, ze tutaj w UK ciężko mi dobrać łóżeczko z takim przewijakiem który możesz postawić na nim. A te turystyczne na prawdę wygladaja rewelacyjnie i sa kompleksowe...I jadąc do Polski nie bede musiala sie zastanawiac gdzie połoze dzidzię :) I zaraz sobie obejrze to łózeczko które Ty wybrałas...:tak::tak::tak:

Szykowałam wyprawkę dla Roksanki do szpitala i pstryknęłam fotkę i jeszcze kilka moich ulubionych ciuszków:tak:

Załączniki

• DSCF0166.jpg
    DSCF0166.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 52
  • DSCF0170.jpg
    DSCF0170.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCF0171.jpg
    DSCF0171.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCF0173.jpg
    DSCF0173.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 36
No Kasiunia gratuluje finiszu kompletowania wyprawki :) Ciuszki bajka...z reszta te wszystkie malutkie rzeczy sa taaaaaakie słodkie :)
Elinek a co do naklejek to sama takie miałam w swojej sypialni. No oczywiscie nie były to slodkie dziecinne motylki i kwiatuszki ale bardzo bylam z nich zadowolona. Tylko, ze ja tak jak Nemesis miałam farbe na scianach i z odklejaniem nie było najmniejszego problemu. Nie wiem jak to jest z tapetą...ale moze jakis opis produktu gdzies się znajdzie??

Kasiunia- śliczne ciuszki:-). Ja nie mogę się oprzeć urokowi dziecięcych ciuszków i choćbym miała mnóstwo to ciągle mi się coś jeszcze podoba:-D. Są takie słodkie...:-D:-D:-D. A jak spojrzę na wózeczek to już mi się marzy żeby tam malutkie rączki machały z niego.....mmmmmm:-D

reklama
Elaine te wizje są najlepsze :) ja tez ciagle patrze na ubranka, kołyske i inne rzeczy i glowa mi podpowiada takie obrazy. Widzę to maleństwo, te rączki, nózki czuje niemalze slodki dzidziowy zapaszek....ech jeszcze troszke

Do góry