reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

kasiunia sliczne ciuszki... widze ze zdecydowanie rozowa wyprawka dla dzidzi naszykowana... :D ja sie jednak waham, bo wiecie usg swoja droga, a natura swoja... wiec w razie "W" naszykowalam ciuszki -jeden komplecik w kolorze golebiego błekitu i bieli, a drugi seledynowo cytrynkowy :-D

reklama
Makta- aż mi ciareczki przeszły teraz...:tak: To takie milutkie...:-D

Ja też w wyprawce mam raczej neutralne kolorki...ale z przewagą niebieskiego:-D. A do szpitala mam przygotowane dla Dzidzia dwa komplety- jeden awaryjny gdyby był chłopaczek a drugi- jeśli będzie to dziewczynka. Jako tako samych sukienek nie kupowałam- bo w spodenki dresikowe to i Dziewczynkę mogę wystroić- sukienki zawsze zdążę później kupić;-).

Dokladnie...na sukienki zawsze przyjdzie czas. Ja jeszcze nie wiem co wybiore do szpitala ale powybieram chyba takie rzeczy w białych kolorkach...ot tak jakos sobie wymyśliłam :)

no widzę temat wyprawkowy:-) to powiedzcie jeszcze ile śpioszków czy pajacyków zabieracie do szpitala. co dla dzidzi z ubranek zabieracie? (może to nie pytanie na tem wątek ale tak mi się skojarzyło z rozmową)

no widzę temat wyprawkowy:-) to powiedzcie jeszcze ile śpioszków czy pajacyków zabieracie do szpitala. co dla dzidzi z ubranek zabieracie? (może to nie pytanie na tem wątek ale tak mi się skojarzyło z rozmową)

ja biorę 4szt kaftaników, dwa pajacyki, i po 2 pary śpioszków i koszulek :-)

Ja do szpitala dla Dzidzi nic nie muszę brać- poza niedrapkami i chusteczkami do pupki:-). Szpital daje całe wyposażenie. Swoją drogą zaskoczona jestem bardzo pozytywnie, bo to szpital powiatowy a rodzić będę normalnie na NFZ

ja tylko ubranka na wyjscie biorę bo w szpitalu dzieciaczka ubierają bo mają swoje ale mam jeszcze w zapasie czapeczki 3 sztuki i łapki niedrapki bo nie wiem ile osób będzie na sali a jak będzie sporo to pewnie będzie duszno. jak będzie duszno to trza bedzie okno otworzyć i wtedy czapka jak znalazł żeby dziecko się nie przeziębiło tak od razu. oczywiscie mam tu na myśli pogodę typowo jesienną bo wg om mam urodzić 20 września a słyszałam, że ma być juz zimno, takze tylo co na pobyt oprócz oczywiscie pieluszek ale kazali zabrać z 15 sztuk jednorazowych i to wszystko i tetrowe biorę w razie ulewania. dla siebie też dużo nie biorę na pobyt. jedna zniszczona koszulka do porodu żeby żal nie było potem wyrzucić a o porodzie mam 2 pizamki rozpinane w cyckach do karmienia. bielizny na pobyt w szpitalu brak ale na wyjście spakowane majty bawełniane :) i luźny dres obowiązkowo

O własnie- pieluszka tetrowa na ulewanie. Dobrze, że przypomniałaś mi :tak::-D. Wielkie dzięki! O niej własnie też wspominały babeczki ze szkoły rodzenia.
Porobię pakunki dla M ale jak znam życie to i tak się pogubi-chyba, że mu wielkimi kulfonami na reklamówkach opiszę:-D. Ciuszki też sobie przygotuję dla siebie, bo ten mi jeszcze gotów przywieść dzinsy sprzed ciąży....:dry:lużne dresiki.....tak, to jest to:happy2:

reklama
A ja muszę wziąc tylko czapeczke dla dzidzi taką cieplejszą (jeżeli bedzie chłodno) i nic pozatym. M na wyjscie przywiezie fotelik, kocyk, i pieluszkę do ulewania. Resztę mamy zapewnioną.
Dobrze ze przypomniałyście... musze kupic majtochy bawełniane na wyjscie :sorry2: dresik też sobie odrazu spakuje, buty mąż dowiezie później;-)

Do góry