reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Wiola nic się nie martw to ostatnie chwile, w których możemy i chcemy pozwolić sobie na egoizm. Potem maluszek zasłoni nam świat i będziemy stawać na głowie, żeby miał wszystko co potrzeba :-D
Poza tym teraz jak najbardziej Twoje zadowolenie udziela się dzidziusiowi, więc ja wyrzutów sumienia nie miałabym ;-)

reklama
Ja też kręcę głową jak widzę ceny różnych rzeczy dla dzieci. Ja akurat mam to szczęście,że mam dużo osób,od których dostanę ubranka,no ale zostają jeszcze inne rzeczy,a ja przecież nie pracuję.
Natomiast wczoraj jedna dobra duszyczka z ogłoszenia podarowała mi nosidełko i prześliczny rożek. :-) No praktycznie jak nowe.Też urodziła we wrześniu. :-) Jak tak patrzę na te kaczuszki na tym rożku,to mi się tak jakoś...fajnie robi. :-D

Dziewczynki a w jakich rozmiarach kupujecie ubranka dla maluszków? bo ja też się przymierzam do kupna ale kompletnie nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze kupić.

Ja jeszcze nie kupuję ale jak zacznę to kupię kilka w rozmiarze 62 a większość 68, na pewno nie kupię niczego w rozmiarze 56 - mój syn jak się urodził od razu miał 59 cm :-D:tak:

Ja jeszcze nie kupuję ale jak zacznę to kupię kilka w rozmiarze 62 a większość 68, na pewno nie kupię niczego w rozmiarze 56 - mój syn jak się urodził od razu miał 59 cm :-D:tak:

też mi sie wydaje że bez sensu kupować te najmniejsze ciuszki, może kilka 62 ale raczej 68 -zawsze można coś tam podwinąć , a itak nas czeka jesień i zima w wózku więc za bardzo nie widać.Ja mam bardzo dużo ubranek po mojej Julce - własnie takich małych , wprawdzie to już 11 lat odkąd ona się urodziła, ale przecież aż tak wiele w modzie noworodków sie nie zmienilo, a oza tym w maju rodzi moja siostra więc pewnie z czegoś jej mała już wyrośnie

My narazie kupilismy jedno body i skarpeciaki, to juz pisallm i jakos sie uspokoilam ze jeszcze czas..
Co do kupowania spodni na allegro tez nie ma najlepszych doswiadczen, h&m mama rozmiar M za duze, zwiezalam i za przerobki + spodnie zalacila tyle, ze przeslalo byc okazja, drugie niby mialby byc rurki, ale sa na mnie rurkami jak dwie nogi w jedna nogawke wsadze :-:)-:)wściekła/y::wściekła/y: nie wiem, ale chyba wolalabym do nich nie dorosnac :-Dmysle, ze wystawie je na allegro spowrotem, bo co z tym robic, mysle ze zapalcilam juz za super okazje naiwnie i musze pojsc i kupic w sklepie rurki takie, w kotrych sie bede dobrze czula trudno, te poprawieone h&m narazie zalatwaiaja sprawe ale nie jest to szczyt moich oczekiwan :-D

A ja znów dokupiłam pare rzeczy dla maluszka w kolorze UNISEKS ;-) tj biały, pomarańczowy :tak:
I wiecie co poszłam i kupiłam tak:
- 2 pary półśpiochów w rozmiarze 62 i 68
- 1 rajstopki chyba w rozmiarze od 62 do 74
- 2 czapeczki po kąpieli, coś w stylu smerfetki
- 1 białą czapeczkębawełnianą taką typowo na wiosne / jesień
- 1 bamboszki / skarpetki

2gtao0l.jpg

i za to wszystko razem dałam 80zł :szok::szok::szok:, nawet połowy reklamówki ciuszków nie ma, a tu tyle kasy, ehhhh.
Ale ze względu na to że mam już tego dość sporo, teraz daje sobie spokój, bo czas myślę że w 8 m-cu już na 100% będę pewna czy to CH czy DZ i będę kupować typowo pod płeć dzidzi, a teraz kase zbieramy na wózek, łóżeczko i papmpersy - których będzie potrzeba wieleeeeee :szok: hehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ninonka masakra ile to wszystko kosztuje!!:szok:

Ja kupiłam 3 bawełniane pajacyki w rozmiarze 62do tego dostałam gratis dwa body 56 i 62 + bawełniana czapeczka taka po kąpieli - razem z przesyłką 25,50 zł na allegro.
Używane, ale nie wygląda jak używane ;-) Ślicznie wszystko wygląda ;-)

Co do ilości i rozmiarów ubranek - jestem w szoku, bo normalnie miałam nakupwać kaftaników i wszystkiego w 56 potem znów seria 62, ale jest mnóstwo fajnych artykułów na temat wyprawek i po takiej lekturce okazało się, że przynajmniej połowa rzeczy jest mi niepotrzebna. ;-)

Poza tym na razie jedno konto przechrzciliśmy na "dzidziusiowe" - nic nie kupujemy tylko tam sobie odkładamy. Do lata coś się uzbiera :-D

Bożżżżżżże - a ja dzisiaj po sklepach śmigałam - i wiecie co - ja się na nic zdecydować nie umiem - latam po wieszakach jak wariatka i wychodzę z pustymi rękoma :zawstydzona/y::wściekła/y::zawstydzona/y::wściekła/y: Wszystko mi się podoba i nic wybrać nie mogę.

reklama
Ninonka masakra ile to wszystko kosztuje!!:szok:

Ja kupiłam 3 bawełniane pajacyki w rozmiarze 62do tego dostałam gratis dwa body 56 i 62 + bawełniana czapeczka taka po kąpieli - razem z przesyłką 25,50 zł na allegro.
Używane, ale nie wygląda jak używane ;-) Ślicznie wszystko wygląda ;-)

Co do ilości i rozmiarów ubranek - jestem w szoku, bo normalnie miałam nakupwać kaftaników i wszystkiego w 56 potem znów seria 62, ale jest mnóstwo fajnych artykułów na temat wyprawek i po takiej lekturce okazało się, że przynajmniej połowa rzeczy jest mi niepotrzebna. ;-)

Poza tym na razie jedno konto przechrzciliśmy na "dzidziusiowe" - nic nie kupujemy tylko tam sobie odkładamy. Do lata coś się uzbiera :-D

No ja właśnie też tak przeglądam na allegro ciuszki i są ciekawe, nie powiem, że nie. Bo na allegro można naprawdę nieraz ciekawe rzeczy i jak nowe za grosze kupić.
Ja dlatego najmniejsze jaki mam to rozmiar 62 i później 68 i wzwyż, bo mój mąż jest wysoki, a na USG ostatnio ginka jak zmierzyła maluszka to powiedziała, że jest duży jak na początek 14 tygodnia, a nie na początek 13 tygodnia, więc nie mam wątpliwości, że wzrost odziedziczy po tatusiu, więc ciuszków w rozmiarze 56 wogóle nie biore pod uwagę.
A my też mamy specjalny fundusz w który odkładaliśmy od stycznia do początku marca i nawet po te głupie 5-10zł do póli, i ostatnio otworzyliśmy i było 300zł :szok: - więc część zakupów się zrobiło, a na kieszeni zbutnio nie uciążyło. Teraz znów zbieramy, ale na grubsze wydatki, łóżeczko, wózek itp
:-)

Do góry