reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

nemesis- gatta ma różne opcje, ma staniki (jeden posiadam) tak sa gumki jeszcze mi się nie rozjechały ale ja ogólnie bieliznę ręcznie piorę. Natomiast zdecydowanie fajniejsze są topy na cieniutkich ramiączkach. Od początku ciąży noszę , są z mikrofibry czy czegoś takiego. Naprawdę wygodne :-)
Biustonosze : Gatta, Wyroby pończosznicze, rajstopy, pończochy, bielizna
Topy : Gatta, Wyroby pończosznicze, rajstopy, pończochy, bielizna

Aaa i jeszcze BigStar ma też fajną sportową (niedrogą !! ) bieliznę

reklama
Dziewczyny czy któraś z was ma materac do łóżeczka kokos-pianka-gryka?
Słyszałam że najpierw trzeba położyć materac kokosem do góry a jak dzidzia skończy 4 miesiąc to dopiero gryka do góry bo ona masuje ciałko,a wcześniej to może taki masaż boleć????:confused2:

też słyszałam że gryka o niekoniecznie, no ale jak widać nie dotyczy to wszytskich dzieciaczków:-)
ja mam kokos, lateks, kokos, zrezygnowałam z gryki głównie ze względu na te przesuwające się i szeleszczące kuleczki

eli-znajomi mają BEXE i są zadowoleni-model podobny do mojego,myślę ze producent wzorował sie na chicco.
Dziś przyszło łóżeczko,złożyliśmy z małżem odrazu -kolor ładniejszy niż na fotach allegrowych ,melodyjki i światełko w środku,tylko materacyk dosyć cienki i zamawiac będę normalny-myślałam o tym z gryką bo zdrowszy jest,ja sama śpię od 2 lat na poduszce z łuską gryczaną i nie wyobrażam sobie innej.

Olgha...jak dla mnie materacyk bomba.. Jest dość twardy a na wierzchu jest gryka która się układa tak jak dzieciątko się kokosi:tak::tak::tak:
Ja mam turystyczne łóżeczko do celów turystycznych i młoda źle w nim śpi..te materacyki to lipa...
No i właśnie musze jej kupić jakiś materacyk do środka tylko nie wiem jaki???? hm może sama pianka?? taki coby ładnie do auta wchodził i był wygodny dla dzidzi..
Ktoś się zmierzał z takim problemem już???
Jak tak to plis help

Córki miały tylko turystyczne łózko plus materacyk kokosowy ,na wyjazdy brałam tylko ten cienki i stykało bo dawałam im do środka kołdrę złożoną na 2 ,mięciutko wtedy miały.Takie wakacyjne rozwiązania:)Bo wożenie materaca to niezbyt wygodne...

Olgha albo też na casualplay mógł być wzorowany (kuzyn ma ten wózek zakochałam sie, ale cena mnie odstraszyła).. ja osobiście mam problem ze znalezieniem różnicy między bexą a casualplay... tylko fotelik troszkę inny.. wygląda na nieco badziewny, ale mnie się podoba... póki co i tak nie będziemy podróżowac autem, bo chwilowo auta brak.. a jak będzie auto, to od razu kupimy fotelik już ten większy, bo zapewne niunia będzie już siedzieć :-D

a nosidełko kupujecie? ja chyba jednak nie kupię bo samochodu nie mam i jeszcze długo mieć nie będę:sorry: tak więc maleństwo będzie miało tylko swoje prywatne lamborgini i na tym się raczej skończy:happy:

reklama
ja dzisiaj podjęłam męską decyzję i oznajmiłam ślubnemu że kupuję pościel do łóżeczka (coprawda rodzice chcieli zafundować ale coś temat ucichł, a ja potrzebuję pościel inną niż niebieską bo nie wiem co się urodzi, a po synku mam tylko niebieskią :-D ) no i znalazłam taką
HAFTY I APLIKACJE POŚCIEL 13el-120X90 DARLAND (695192073) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem czy lepiej zielona czy kremowa.. ale chyba raczej kremowa :-) lubię takie łagodne barwy :-) a w agresywnych kolorach to zabawek wystarczy ;-)

Do góry