reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Fredka- tak właśnie myślałam z tymi poduszkami, też mam spiworek dla młodej ponoć fajna sprawa :tak:
a co do starszej siostry, to chyba fajnie gdy chce pomagać, oczywiście w ograniczonym wymiarze :-)

reklama
Co do poduszek to moja jest prawie płaska więc w zasadzie nie podnosi zupełnie główki. W szkole rodzenia położna powiedziała, że na początek dzidzia w rożku ma być i tyle- żeby czuła się jak w brzuszku. Ja zamierzam kłaść malutką na wierzchu na kołderce na początku. Bo nie wyobrażam sobie takiego gołego łóżeczka bez pościeli. Jak będzie chłodno to przykryje kocykiem np. :-)

poduchę mam ubraną ale dzieciak oczywiście nie bedzie na niej spał.. to będzie dla mnie tylko taka podpora przy karmieniu i nic poza tym póki co bo dzieciątko mogłoby się udusić. tak gdzieś słyszałam że do roku czasu powinno maleństwo spać bez podusi. jak to u Was było? kiedy dałyście maluchom poduszeczki?

nie no fredka rozwaliłas mnie ceną. tylko tyle:szok: jestem w szoku normalnie:szok: na tym allegro to jednak mozna trafic czasem ekstra łupy. ja nie kupuje akurat nosidełka bo nie mam potrzeby ale naprawde ekstra okazja ci sie trafiła:tak:

poduchę mam ubraną ale dzieciak oczywiście nie bedzie na niej spał.. to będzie dla mnie tylko taka podpora przy karmieniu i nic poza tym póki co bo dzieciątko mogłoby się udusić. tak gdzieś słyszałam że do roku czasu powinno maleństwo spać bez podusi. jak to u Was było? kiedy dałyście maluchom poduszeczki?
Ja jak urodzilam Jagodzianke to wydawalo mi sie ze bedzie spala tak jak dorosly na tej podusi ale jak przywiezlismy ja do domu to sie wydala nam taka mala na tle lozeczka i owijalismy ta nasza core malym kocykiem jak rozkiem a podusie dawalam jej wzdluz pod plecki i tak ja zawze nosilam poza lozeczkiem, a po jakis 2 miesiacach jak podusia sie dobrze splaszczyla bo to byla taka zwykla silikonowa to zaczelismy jej normalnie ja ukladac tak jak doroslemu. A teraz Jaga ma ponad dwa lata i lata na spaniu po calym lozku :-D

tak uzywalismy poduszeczki

Załączniki

• W łóżeczku.jpg
    W łóżeczku.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 37
Moltizerka mam też taką samą podusię i też się nieraz zastanawiałam czy pod plecka nie podkładać czasem ale się bałam, że może to na kręgosłup boberka wpłynąć, że będzie potem miał krzywy ale widzę, że Twoja Jaga smacznie sobie śpi na niej więc też spróbuję. najwyżej jak się mu/jej nie spodoba to wyjmę z łóżeczka i tyle :)

Ja oglądałam program chyba na TVN Style i mówili żeby dziecku dać płaską poduszke do łóżeczka kiedy skończy 6 miesięcy;-)

reklama
A ja tak sobie wymyśliłam-nie wiem czy dobrze- że na razie kupię prześcieradełko i Bobaska będę tam kładła w rożku a jak będzie chłodniej to kocykiem nakryję. Później włączę dopiero kołderkę. :-)A podusię to już najpóźniej:-)

Do góry