reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie buteleczek. Rzeczywiście mają pasować maleństwu więc jaką nie kupię to nie wiadomo czy się spodoba:-D. Ale postawię chyba na Avent, tylko nie wiem jaką? Czy ta ze smoczkiem wolnym nadaje się dla noworodka?
To ma byc smoczuś 0m+ zreszta jak powiesz w aptecze czy sklepie ze potrzebujesz dla noworodka to ci doradza :tak:

reklama
Ja dzisiaj ruszyłam w poszukiwaniu biustonosza do karmienia i ciężko było znaleźć mój rozmiar 75 DD jak obwód biustu pasował to miseczki małe, a jak miseczki dobre to obwód biustu za duży i tak w kilku sklepach, ale w koncu znalazlam i to dosc duzy wybor byl na moje cycuchy:tak: ale kupilam tylko jeden, jesli bedzie niezbedny to dokupie jeszcze kilka, a na razie nie szlaje...

ja właśnie ciąglę o takim cyckonoszu myślę ale nie wiem juz bo mam małe piersi. i też taki problem jak Ty że jak obwód pasuje to miski nie takie odwrotnie. do tego mam ostatnio "stanikowstręt" i chodzę w nim jak już naprawdę muszę:baffled: a tak poza tym to nie kupiłam większości tych ekstra gadżetów które gazety uważają za niezbędne bo jestem takiego zdania, że kiedyś tego nie było i kobiety dawały sobie doskonale radę. ale taki stanik to fakt przydatna sprawa bo potem piersi nie wiszą jak psie uszy:tak: jednak męzuś mój jak go pytam czy mam kupić czy nie twierdzi że się nie zna na tym i że mnie będzie kochać czy mi będą wisiec cycuchy czy nie. i tak sobie myślę czy go nie wystawić na próbę:rofl2: w razie czego, niech oszczędza na operację bo będzie z jego winy hehe

Muszę się pochwalić ze wszystko zamówiłam -do szpitala i z kosmetycznych akcesoriów dla malutkiej.Brakuje mi tylko biustnika ,ale z tym się powstrzymam do ostatniej chwili bo co tydzień cyc coraz większy i nie chcę za małego kupować.Koszulki do szpitala w końcu kupiłam fajne używane - 3 razy taniej a wogóle nie zniszczone więc nie robi mi to różnicy.Muszę wam pokazać na jaki kocyk zachorowałam-będzie mój bo inaczej nie zasnę spokojnie;-)
HIT! STYLOWY PUSZYSTY KOCYK- chrzest i inne okazje (688845170) - Aukcje internetowe Allegro
Łózeczko będzie turkusowe i możliwe że błękitny kocyk -jakoś bardziej wyrazisty kolor od różu.
Przypominam sobie jak córki rozkopywały się z pościeli notorycznie i już zdecydowałam ze śpiworek i kocyki na początek,będę miała pewność ze mała w nocy się nie odkryje.

zakochałam się w tym kocyku :tak: jaki puchaty i śliczny:tak: i pewnie cieplutki bardzo.. aż się chce go dotknąć na tym obrazku. ja to najchętniej bym spała nawet w pościeli mojego bobasa bo mi się podoba ale taka mała to bym jedynie jedną nogę chyba zakryła:-) teraz są prześliczne rzeczy dla dzieciątek a ten kocyk to już całkiem bomba:tak:

kocyk faktycznie śliczny :-) ja jednak zbyt praktyczna jestem a tu może pojawić się problem prania - gdzie niestety tylko ręczne wchodzi w grę :baffled: pralka zmechaci go

no to ja też się pochwalę zakupem :-) fotelik samochodowy maxi cosi
wózka nie kupuję na razie, będę używała chusty :-D ale fotelik cuuudny i cena nie przyprawiła mnie o zawał.

Sliczna ta pościel, ja sie nad nią długo zastanawiałam, ale postawiłam na firmę i jakość i kupiłam pościel Amy a z my sweet baby ten przybornik. Poprzednio przy córci miałam pościel z drewexu słodki patchwork, jakaś rewelacja dla mnie to nie była, ochraniacz miękki i cienki, po praniu mocno się prasowała, teraz kupiłam taką w paseczki z żyrafką, materiał wydaje się gatunkowo super, ochraniacz gruby i sztywny, do tego rożek dostałam za 2 gr:) w promocji. A ta torba przybornik widać, ze materiał całkiem inny, pewnie też dobry, ale pościel była moim marzeniem, wiec mogłam je spełnić:) bo większość rzeczy mam po córci, wiec choć tu zaszalałam:)

Załączniki

• sweetblueadriaticasrod.jpg
    sweetblueadriaticasrod.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry