reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie buteleczek. Rzeczywiście mają pasować maleństwu więc jaką nie kupię to nie wiadomo czy się spodoba:-D. Ale postawię chyba na Avent, tylko nie wiem jaką? Czy ta ze smoczkiem wolnym nadaje się dla noworodka?
To ma byc smoczuś 0m+ zreszta jak powiesz w aptecze czy sklepie ze potrzebujesz dla noworodka to ci doradza :tak:

reklama
Ja dzisiaj ruszyłam w poszukiwaniu biustonosza do karmienia i ciężko było znaleźć mój rozmiar 75 DD jak obwód biustu pasował to miseczki małe, a jak miseczki dobre to obwód biustu za duży i tak w kilku sklepach, ale w koncu znalazlam i to dosc duzy wybor byl na moje cycuchy:tak: ale kupilam tylko jeden, jesli bedzie niezbedny to dokupie jeszcze kilka, a na razie nie szlaje...

ja właśnie ciąglę o takim cyckonoszu myślę ale nie wiem juz bo mam małe piersi. i też taki problem jak Ty że jak obwód pasuje to miski nie takie odwrotnie. do tego mam ostatnio "stanikowstręt" i chodzę w nim jak już naprawdę muszę:baffled: a tak poza tym to nie kupiłam większości tych ekstra gadżetów które gazety uważają za niezbędne bo jestem takiego zdania, że kiedyś tego nie było i kobiety dawały sobie doskonale radę. ale taki stanik to fakt przydatna sprawa bo potem piersi nie wiszą jak psie uszy:tak: jednak męzuś mój jak go pytam czy mam kupić czy nie twierdzi że się nie zna na tym i że mnie będzie kochać czy mi będą wisiec cycuchy czy nie. i tak sobie myślę czy go nie wystawić na próbę:rofl2: w razie czego, niech oszczędza na operację bo będzie z jego winy hehe

Muszę się pochwalić ze wszystko zamówiłam -do szpitala i z kosmetycznych akcesoriów dla malutkiej.Brakuje mi tylko biustnika ,ale z tym się powstrzymam do ostatniej chwili bo co tydzień cyc coraz większy i nie chcę za małego kupować.Koszulki do szpitala w końcu kupiłam fajne używane - 3 razy taniej a wogóle nie zniszczone więc nie robi mi to różnicy.Muszę wam pokazać na jaki kocyk zachorowałam-będzie mój bo inaczej nie zasnę spokojnie;-)
HIT! STYLOWY PUSZYSTY KOCYK- chrzest i inne okazje (688845170) - Aukcje internetowe Allegro
Łózeczko będzie turkusowe i możliwe że błękitny kocyk -jakoś bardziej wyrazisty kolor od różu.
Przypominam sobie jak córki rozkopywały się z pościeli notorycznie i już zdecydowałam ze śpiworek i kocyki na początek,będę miała pewność ze mała w nocy się nie odkryje.

zakochałam się w tym kocyku :tak: jaki puchaty i śliczny:tak: i pewnie cieplutki bardzo.. aż się chce go dotknąć na tym obrazku. ja to najchętniej bym spała nawet w pościeli mojego bobasa bo mi się podoba ale taka mała to bym jedynie jedną nogę chyba zakryła:-) teraz są prześliczne rzeczy dla dzieciątek a ten kocyk to już całkiem bomba:tak:

kocyk faktycznie śliczny :-) ja jednak zbyt praktyczna jestem a tu może pojawić się problem prania - gdzie niestety tylko ręczne wchodzi w grę :baffled: pralka zmechaci go

no to ja też się pochwalę zakupem :-) fotelik samochodowy maxi cosi
wózka nie kupuję na razie, będę używała chusty :-D ale fotelik cuuudny i cena nie przyprawiła mnie o zawał.

Sliczna ta pościel, ja sie nad nią długo zastanawiałam, ale postawiłam na firmę i jakość i kupiłam pościel Amy a z my sweet baby ten przybornik. Poprzednio przy córci miałam pościel z drewexu słodki patchwork, jakaś rewelacja dla mnie to nie była, ochraniacz miękki i cienki, po praniu mocno się prasowała, teraz kupiłam taką w paseczki z żyrafką, materiał wydaje się gatunkowo super, ochraniacz gruby i sztywny, do tego rożek dostałam za 2 gr:) w promocji. A ta torba przybornik widać, ze materiał całkiem inny, pewnie też dobry, ale pościel była moim marzeniem, wiec mogłam je spełnić:) bo większość rzeczy mam po córci, wiec choć tu zaszalałam:)

Załączniki

• sweetblueadriaticasrod.jpg
    sweetblueadriaticasrod.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry