reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
I tak nie kupimy wszystkiego na raz. Nie stać nas na to. :dry: Teraz mamy trochę więcej pieniędzy na plusie to myślimy nad kupnem czegoś większego. Potem nadejdą chude miesiące więc na następne zakupy mogę liczyć dopiero w okolicach czerwca. :dry:

Zaszłam dziś z chłopakiem do sklepu z artykułami dzieciecymi aby zorientować się w cenach :rolleyes2: Skończyło się na zakupieniu pary niebieskich spodenek, uroczej beżowej kamizelki i 3 par body.:rofl2:

No to widze, że masz tak jak ja.
Ale co do zakupów na raty, tzn rozłożonych w miesiącach to tego samego zdania jestem, u mnie ta sama sytuacja....

Ja ciągle nie mogę kupić spodni ciążowych:wściekła/y: W h&m są za szerokie w pasia a za wąskie w nogawkach więc nic nie mogę dopasować. Muszę pojechać do ca lub do zary bo tam podobno też spodnie ciążowe mają. Niestety te które są na allegro zupełnie mi się nie podobają i jakoś nie potrafię kupić bez przymierzenia.
A czas nagli bo jedyne spodnie w które się mieściłam zaczynają cisnąć mojego groszka

Wiesz co? Nie ma co ryzykować ze spodniami z allegro. Fajnie jeśli komuś się uda, ale ja teraz muszę pozbyć się dwóch takich niefortunnie zakupionych sztuk. Całe szczęście kupiłam używane więc nie dużo dałam.
Za to udało mi się kupić rewelacyjne spodnie ciążowe na targu mało znanej firmy TOP ONE. Spodnie jak dla mnie rewelacja, świetnie się układają są miłe dla brzuszka, są z cienkiego elastycznego dżinsu, więc na pewno długo w nich pochodzę :-D

Ja mam jak na razie dwie pary ciążowych jeansów. Jedne czarne, drugie z jasnego jeansu. Myślę, że dwie pary mi starczą. Jeszcze z miesiąc pewnie pochodzę w zwykłych spodniach(cały czas wchodze w rozmiar 34:szok: - ale tylko biodrówki :-D), a potem lato i tylko sukienki i krótkie spodenki.;-);-)
Baaardzo podobają mi się ciuszki ze sklepu "Mama licious" Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

a ja dzisiaj odebrałam paczkę od mamy - i zapas spodni ciążowych jak narazie zdecydowanie wystarczy - ale pochwałeczka mamie - trafiła z rozmiarem w 10 - spodnie jak na mnie szyte :-D

Witam :o)
Musze sie Wam przyznac ze z wszystkich dotychczasowych zakupow najbardziej sobie chwale ... bielizne ciazowa ;o) Niby jeszcze normalna jest ok ale po przymiezeniu nowej poprostu sie w niej zakochalam :oD - komfort niesamowity

A mi się w końcu udało kupić spodnie ciążowe. Fakt faktem dałam za nie ponad 100 zł ,ale mam nadzieję, że mi wystarczy ta para. Byle do tej cieplejszej piękniejszej pogody :).
Wczoraj byłam w jednym ze sklepów z ciuchami używanymi i niestety dla siebie nic nie znalazłam. Ale gdybym miała przy sobie więcej gotówki, to pewnie wyszłabym z naręczem ciuszków dla dziecka. I to dla chłopca. Jejku, jak mi się podobają ciuszki chłopięce...

reklama
Inka a mnie wręcz przeciwnie - podobają się dziewczęce, zwłaszcza sukienusie :-D tylko nie różowe - nie znoszę tego koloru.
Jak mój synek był malutki to miałam wrażenie że ładne ciuszki są tylko dla dziewczynek a dla chłopców jest mały wybór i wszystko w ponurych granatowych albo innych ciemnych kolorkach.

Do góry