reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

No to faktycznie wysoka dziewczyna :) Mój teraz 17,6wazy i ma jakieś 105cm. Nie rósł bardzo szybko no ale urodził się 47 cm i 2270g. Sporo się tych ubrań uzbieralo po nim wiec nawet nie kupuje nic nowego choć chciałam na wyjście ze szpitala ale bez sensu bo potem nie wiem czy zdąży to ubrać :D

Ostatnia edycja:
reklama
Martita moja córka tez długo nosiła 56 ;) dlatego teraz nawet mam pare na 50 ;)
Alexia moja znajoma często zamawia z Gemini także możesz śmiało zamawiać.

Piękna panienka...
Oj i ma rację mąż Twój ze pilnuje ....
( mój mówi że do kaloryfera przy wiąże i do 30 )

Z tym rosnieciem to roznie. Moja ma 3 lata i 110 cm ale jako niemowlak tak nie rosła i 56 trochę nosilismy. 62 były za długie mimo że urodziła się 56 cm. Ja to jeszcze zakładam ze taki noworodek lubi ciepło bo w brzuszku miał ciepło. A widząc co się dzieje z pogoda to roznie może być. Ale jak będzie potrzeba to ubranka można dokupić. Chociaż ja sobie tego nie wyobrażam żeby po porodzie jeszcze o tym myśleć. Wole kupić 2 komplety więcej niż mniej.

no właśnie to taka troszkę kula zgadula jakie duże dziecko się urodzi ..... ( u mnie raczej małe były ... i roz. 56 wisiał a w 62 to się topiły )

Ja też nie będę dużo kupowała na 56cm, raczej 62cm. Ale na wyjscie ze szpitala i te pierwsze tygodnie muszę coś mieć mniejszego bo nie lubie podwijania itp.
Mam zostać trochę ubrań od znajomych, przejrzę to co dostanę i dopiero dokupię...
A co do wzrostu to jabz mężem jesteśmy średniego wzrostu, a córcia jest raczej z tych mniejszych dzieci. Teraz ma prawie 6.5 lat i ma 118cm.

Kasiunia - moja ma 130 ale ja mam 173cm a maz 190cm wiec ma po kim rosnac;)
Mi niby tez mowia znajomi ze cos mi tak skombinuja z ubranek ale na razie gadaja i na tym sie konczy. Nie bede czekac w nieskonczonosc wiec troszke kupilam

reklama
Na szczęście mam już większość ubranek i to w rozm. 56 i 62 w sporych ilosciach mi sie wydaję a szwagierka ciągle szaleje na zakupach i tylko zdjecia przysyla co dla nas kupiła ale do konca nie wiem co to za rozmiary więc czekam aż je nam prześle. Zarówno ja jestem niska i mój narzeczony również więc jakoś nie przewiduje wysokiego maluszka.:biggrin2: chociaż wagą może czasem nadrobić :oo2:

Do góry