reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

No u mnie tak samo. Grzalo się wieki a te i tak zła wiec podgrzewaną wodę w mikrofali. Ale przydał się np jak od ciągnęła mleko to wkładam żeby było cieplejsze, albo nawet w ciągu dnia butelka z piciem stała żeby ciągle nie podgrzewać. Ale spokojnie można się obyć. Wyparzacza tez nie miałam. Przelewalam butelki i smoki wrzątkiem. Myłam w zmywarce a tam wysoka temperatura.piersią karmiłam tylko p9l roku a potem butla aż do 3 lat:-D

reklama
Ja nie miałam ani podgrzewacza ani wyparzacza i uważam ze spokojnie można się bez tego obejść. No chyba ze ktoś ma duzą kuchnię na trzymanie tych wszystkich pierdól;-) ja jestem minimalistką, nie lubię zbędnych gratów:-D jakbyście widzieli moje mieszkanie...niektórzy mówią "tyle tu przestrzeni można by coś wstawić" a ja tak lubię, minimalizm i przestrzeń:-) dlatego az się boje co to będzie jak znów wrócą krzesełka do karmienia, bujaczki/leżaczki i stosy zabawek, duszno mi na samą myśl;-):-D

Ja Damiana karmiłam rok i był tali cycek że nawet potem miałam problem żeby na butle przeszedł, zaczął jeść od razu kaszki i płatki łyżeczką bo butla to go "parzyła" chyba :-D
Ale młodszego chciałabym trochę przyzwyczajać żeby umiał z butli zjeść jakbym ja gdzieś wyszła dlatego kupię 2 butelki- małą i dużą ale bez zbędnych gadżetów bo też się obejdzie, podgrzać we wrzątku można. Zależy kto ile czego używa, ja mam zamiar z butli korzystać sporadycznie na pewno głównie pierś przynajmniej przez 6msc, tak się nastawiam a jak nie wyjdzie to dopiero będę wtedy myśleć o kupowaniu.

Ostatnia edycja:
Martita - tak wracając jeszcze do tego xlandera pulse, wsadzałaś może do niego Julkę? Wiem ze Ona ma już 4 lata i duza dziewczynka ale tak się zastanawiam czy ta spacerówka się nada np. dla 2-2,5 latka czy raczej za mała będzie. Ja się waham pomiędzy tym pulse bo strasznie mi się podoba, taki zgrabny, a tą kolumbryną xmove. Mąż mówi ze jeśli już to tylko xmove bo tamten mały i nie da rady po łace ale co On tam wie;-):-D

Ja nie używałam podgrzewacza ..mimo iż miałam :)..szybciej głodnego maluszka było mi nakarmić z butelki podgrzewając butelkę w kubeczku z gorąca woda :)...a na mleko w proszku przydał nam sie termos gdzie trzymałam ciepła wodę w sypialni i puszkę mleka :)wszystko w nocy pod ręka :)..a można ewentualnie podgrzac mleko z piersi w kuchence mikrofalowej?...tak tylko pytam z ciekawości :)

Kitki niestety ale ogladac wozki bylismy bez Julci. Ja to licze to spacerowke tak na max 1,5 roku bo potem mam parasolke.

Jezeli tak piszecie to ja nie bede kupowac pofgzrwacza, najwyzej dokupie jak juz Kaja sie urodzi.

Kitki tylko nie kolubryna:-)żartuje oczywiście. Jest spora ale dziecko ma dużo miejsca. Mija spala nawet 3h wiec jak byliśmy nad morzem lub na wakacjach to swobodnie leżała. No ale ten pulse jest ładniejszy z wyglądu.

reklama
kłaczek - :-D wiem wiem;-) tez miałam xa, uzywalismy prawie 3 lata, zniósł wszystko i morze i góry, łąki i lasy, niezniszczalny. Mojej Nadii tez się super w nim spało, wygodnie przede wszystkim. Tez dużo spała:tak: Teraz już nie będą produkować xa, zamiast tego jest ten move no ale....ten pulse jest taki śliczny;-):-D:-D:-D

Do góry