reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

na szkole rodzenia też mówiła położna o tym roztworze nie wyobrażam sobie aplikacji tego... albo mówiła też o czopkach glicerynowych

reklama
W takim razie zdecyduje się na ten katarek plus. Z Majką miałam gruszkę i fride. Gruszka słabo sobie radziła a fridy mało używałam, bo mnie obrzydzała

Tez mam tylko gruszke, ale planuje kupic jeszcze Katarek, duzo pozytywnych opinii :)

W szkole rodzenia mowila polozna ze kapac w krochmalu mozna na codzien. Albo podobno dobre sa płyny z Hippa, czy szare mydlo w płynie. Co mnie zdziwilo odradzala Oliatum itp do 3. miesiaca zycia.
W efekcie mam 3 duze plyny do kapieli, bo nie wiedzialam na co sie zdecydowac, zapas na pol roku :D

Madzia ja tez kupiłam lewatywę w płynie Enema...najlepsza ...używałam przy poprzednich ciążach ;)
Marzenka a jak właśnie w użyciu, ja w pierwszej ciąży i nie wiem, ale słyszałam że to połozną w szpitalu trzeba poprosic i ona to zaaplikuje. A Ty sama sb zaaplikowałas czy Ci pmogli?
f2w39jcg9643e66r.png

Ostatnia edycja:
Madzia mam 2 buteleczki w razie gdybym musiała zaaplikować a okazałoby sie ze fałszywy alarm porodowy nam sie przytrafił ;) przy poprzednich ciążach aplikowałem sobie przed wyjazdem do szpitala :) wiem ze dużo kobiet przed porodem w ogóle nie robi lewatywy ale naprawdę warto !...;)

Bierzcie tez pod uwage, ze czesto organizm sam czysci sie przed porodem i nie jest potrzebna lewatywa. Tak bylo na szczescie w moim przypadku...

A mnie się pytali o wszystko co mogą robić ale mi było obojętne :D lewatywe tez robili mi w szpitalu nie wiem jak tutaj mam nadzieje ze tez zrobia...

Martita ale w czasie 1 fazy porodu sie oczyscil czy zaraz po niej? Bo jak mnie zlapie przed wyjazdem do szpitala to super ale jesli nie to sama będę dzialac pewnie :)

reklama
ania u mnie oczyszczanie rozpoczelo sie razem ze skurczami pierwszymi jakos 2-3 w nocy, a te skurcze na poczatku byly baaaardzo leciutkie, taki bol jak na okres wiec w sumie nie wiedzialam czy to brzuch boli od biegunki czy cos sie dzieje. Spokojnie sie wszystko oczyscilo ;) a potem tylko skurcze sie nasilaly, takie mocniejsze byly dopiero gdzies o 13-14 wiec spokojnie na wszystko jest czas.

Do góry