reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

reklama
A jaki to jest filtr mineralny? Jak go odróżnić od chemicznego?
Jak będziecie kupowały wodę morska do noska to ważne aby delikatnie rozpylal. Ja dopiero za drugim razem trafiłam na odpowiedni.

Milady ja przemywalam woda oczka, krem z filtrem kupie w zwykłym sklepie ziajki np taki żeby był od pierwszych dni życia, na razie kupiłam na wiatr i mróz linomag,do noska ja mam sopelka i sól fizjologiczna. Woda morska jest chyba od miesiąca dopiero
Kasiunia śliczny pokój :-)

Klaudyna ja właśnie też zamówiłam sopelka ale tego do odkurzacza, jak widzę tego do buzi to mnie odrzuca strasznie ;)
Mam termin na koniec kwietnia więc już raczej z filtrem krem bym wolała, będę szukała tak jak piszesz od 1 dni życia. A ta sól to jakaś specjalna w sprayu? Kupiłam też krochmal do kapieli, niby super opinie, przez pierwszy miesiąc chciałam tylko w nim kąpać bejbika.

reklama
Nasza wyprawka dobiega końca, ale Dziewczyny mam parę pytań:

1. Mam sama sobie kupić do szpitala lewatywę, ale szukam po aptekach internetowych i znalazłam tylko rurki do lewatywy i płyn do wciskania w tyłek, ja myślałam, ze to mają być jakieś czopki, znacie jakieś nazwy lewatyw? Nie mam pojęcia co mam kupić...
2. Co kupić do przemywania oczek? Samą gotowaną wodą wystarczy?
3. Macie jakieś specjalne kremy z filtrami aptecznymi do buzi, cy normalnie mleczkiem czy oliwką smarować będziecie?
4. Czy coś do noska oprócz sopelka czy tez fridy mam kupić? Jakieś kropelki czy wodę morską, coś?
MiLadyy ja kupowałam lewatywe "Enema" położna poleciła i zwykły krem niwea żeby lepiej wchodziła się przyda, do oczek kupiłam sól fizjologiczną w ampułkach, a do noska mam fride i wodę morska.

Do góry