reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Martita - my przy Nadce mielismy tez karuzelke z fisher price forest coś tam, teraz mysle jak kłaczek ze może cos tańszego, dziecku to wsio ryba jest, u nas tylko kilka miesięcy uzywalismy. Nie wiem mam wrażenie czasem ze to drugie dziecko będzie miało gorzej:zawstydzona/y::zawstydzona/y: bo sobie mysle tego nie trzeba, tamtego nie trzeba, to można taniej itd. Nadka to miała wszystko co tylko było możliwe, a teraz zaczynam oszczędzać, czasem mam wyrzuty sumienia
dresu nie oddam bo już dawno minął termin na oddanie, trudno, najwyżej wykorzystam szare spodenki bo bluza jest rozowa, albo komus oddam, nie był drogi wiec spoko:-) ale teraz już nic nie kupuje i czekam osttecznie jeszcze 2 tyg do polowkowego

My mamy niby 3 pokoje i 73m ale mąż na myśl ze będzie musial pożegnać się z sypialnia spazmów dostaje;-) u nas będzie równo 7 lat roznicy wiec dużo, jakby były jeszcze 2 dziewczynki to można by upchnąć razem na upartego ale i tak to chyba niedobry pomysł bo wyobraźcie sobie 8 latkę uczącą się i roczniaka sciągającego wszystko z biurka co dorwie w swe małe rączki:-) a poza tym przy synku to wiadomo odpada cąłkiem, także pierwszy rok małe będzie z nami w sypialni a później będziemy musieli odstąpić

Ostatnia edycja:
reklama
Klaczek - mnie tez przerazaja te wszystkie bujaczki, kojce, maty, ten cały pierdzielnik. teraz mamy w miare ogarnięte, corka ma zabawki u siebie, wiadomo cos tam prynosi do pokoju ale zaraz po zabawie zabiera do siebie, nie zostawia tego bajzlu. Tzn. w dużym pokoju nie zostawia bo u niej....o matko czasem wejść się nie da i trzeba scieżkę robić by dojść do okna bo wszędzie zamki, kucyki, lalki i lego się walają i akurat wszystkim się naraz bawi:eek: ale mąz mowi ze to jej pokój i niech robi tam co chce, ważne ze trzyma to u siebie i my się o to nie zabijamy. No a teraz przy drugim znó się zacznie:-D

Kitki..ja miałam masę zabawek i przeróżności ..leżaczki, bujawki, zabawki na baterie ..cała masa...kojce...teraz przy tym maluszku skupiam sie tylko na tym co niezbędne.. Ogrom rzeczy jest naprawdę zbędny...nie ma sensu kupować dodatkowych akcesori bo one tylko dosłownie na kilka mc sa używane ..albo wcale:)przy pierwszym dziecku wszystko wydaje sie praktyczne i potrzebne a tak naprawdę dzidzia potrzebuje miejsce do spania, wózek i tyle ...ja wszystko po moich dzieci wywiozłam na kilka razy do czerwonego krzyża...teraz dostałam cześć i dosłownie troszkę dokupie to co konieczne:) opiekowałam sie w domu dziecmi polskich mam..cos jak domowe przedszkole...wiec ilośc i wyposażenie miałam całkowicie kompletne :)od niemowlaka do 5 lat..te późniejsze to zabawki edukacyjne :)

Planuje zrobić tak jak zrobiłam z karuzelka po pierwszej corce, czyli ja potem sprzedać, a ze nie będę długo uzywac to i tak z niej dużo odzyskam. Jakis czas temu kupiłam uzywana hustawke w stanie idelnym Bright Stars za 100 zl to może jeszcze na niej zarobię jak nie będzie nam juz potrzebna:tak:

Moje ostatnie zakupy

IMG_20151126_124537.jpg

IMG_20151126_124504.jpg

IMG_20151126_124449.jpg

Załączniki

• IMG_20151126_124537.jpg
    IMG_20151126_124537.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_20151126_124504.jpg
    IMG_20151126_124504.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_20151126_124449.jpg
    IMG_20151126_124449.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 55
Kasiunia ekstra ciuszki, dla mojego syneczka też by pasowały ;-)
Już widzę oczyma wyobraźni dzidziusia ubranego w te ogrodniczki i dresik :-)
A bluzeczki są normalnie powalające ;-)

reklama
Do góry