reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

My też długo tego wózka spacerówki używaliśmy, parasolkę kupiłam jak miał1,5r ale to niewygodne było stało u mojej mamy jak tam jechałam to na sklepy brałam, albo na wakacje jak jeździliśmy to braliśmy bo mniej miejsca zajmowało ale najwięcej to dużego używaliśmy

reklama
Dziewczyny ale parasolki są różne. Te takie malenkie co ledwo jeżdżą, kulka się ruszają i zero amortyzacji to tylko do marketu. Ale są lepsze np. Espiro, my mamy quatro valenzia. To są takie pomiędzy spacerówka od kompletu 3w1 a ta typowa parasolka, której ja akurat nie polecam.

Ja mam maclarena xlr techno i uważam ze żadna parasolka, nawet najdrozsza nie da dziecku malemu czyli do rok, półtora takiej wygody jak duza spacerowka.

Martita - masz racje. Mi chodzilo ogolnie o parasolki jak dzieck ma juz te 1.5 roku. Uwazam ze one sa tylko na podreczne zakupy albo krotki spacer. Ale nikt mnie nie przekona ze dziecku w nich wygodnie sie spi np. 2godz. Zwlaszcza w tych prostych co praktycznie niewiele co sie rozkladaja. Czasem widac jak jedzie mama a dzieciak spi praktycznie na siedzaco z kolanami pod broda albo z glowa pochylona do przodu. No mozna i tak ale chyba nie o to chodzi. A porzadna parasolka tez swoje kosztuje

Martita ja mówię o takim dziecku ponad rok. Nie wcześniej.
Kitki t9 zależy właśnie od wielu czynników i od rodzaju spacerówki. Akurat nasza była długa i rozkładana się na płasko i Mija nawet 3 h jak królowa rozłożona w niej spala. A że była duża to właśnie w tej spacerowce x-landera miała kolana pod broda. Wyglądała komicznie:p to chyba trzeba indywidualnie dopasować. Ja ma jakąś zwykła parasole za 200 zł i powiedziałam nigdy więcej. Lalki można w tym wozić a nie dziecko.

No tak te pomiędzy są ok jak kupowałam nasza parasolke to tez zwróciłam uwagę tylko babka w sklepie mi powiedziała ze przecież to jest zwykła spacerówka tylko odrobinę lżejsza no to cóż nie zależało mi na drugim prawie takim samym wózku skoro miałam dobry ;) No i skladajac je też trochę miejsca zajmuja. Jakbym musiala gdzies tachac to co innego ale ja sobie swoim spokojnie na podwórko wjeżdżalam chowalam do garażu albo jak ciepło to pod wiatę tylko. Nowy kupowałam po to żeby mniej miejsca zajmował na wyjazd i tak tylko okazyjnie uzytkowac.

Ja przesadziłam Majkę do parasolki dopiero będąc w 6 miesiacu ciąży i to tylko dlatego, że ciężko było mi z x-landerem wsiadać do autobusu, czy wnosić go po schodach. Oczywiście gdybym tylko mogła to dalej Maja jeździłaby w x-landerze, bo jest dużo szerszy, wygodniejszy, cieplejszy i na pewno lepiej pokonuje przeszkody na drodze i Majce wygodniej się w nim śpi. Spacerowkę mamy raczej taką zwykłą co się nie rozkłada.

Byliśmy dzisiaj jeszcze raz w tym sklepie dokładniej pooglądać wózki.
Najprawdopodobniej kupimy ten kolor: :biggrin2:
Już się nie mogę doczekać (kupimy w marcu).

Załączniki

• DSC_0013.JPG
    DSC_0013.JPG
    105 KB · Wyświetleń: 138
reklama
Do góry