reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
W temacie bucików, to my dzisiaj byliśmy na kontroli u ortopedy i zupełnie nic nie mówił o tym jakie buty mają być, a jedynie o tym żeby dziecko jak najmniej (wmiare możliwości) w butach chodziło. To właśnie buty prowadzą do wszelkich nieprawidłowości i nie ważne że są z atestami, certyfikatami i super wyprofilowane, i tak nie pozwalają stopie prawidłowo się kształtować. Więc jak najwięcej na bosaka, w rajstopkach, skarpeteczkach lub bucikach ala skarpetki.

sarisa, super ciuszki :-)

ragna, ikaa, makuc fajne buciki kupiłyście dla swoich pociech :tak:

mała mi, zazdroszcze tego wózka, my też polujemy na maclarena w dobrej cenie ale jak narazie lipa :/ A też musimy zmienić naszego kolosa na coś mniejszego i wygodniejszego :sorry2:

ROXI tak, ortopeda zdecydowanie wiedział co mówi :-)
RAGNA mi sie te butki też bardzo podobają ale u nas w deichmanie takego modelu nie widziałam. Chociaż możliwe, że były ale nie zwróciłam na nie uwagi własnie za względu na cenę (IKAA ;-))

A i apropo tego zapasu w bucie: to nie jest tak, że ja twierdzę, że "eksperci gazetowi" maja rację. Ja tylko przepisałam to co było napisane :-p
swoją drogą to my też Alicji buty nieco większe kupujemy, no ale nie o cm, ale tak maks o 0,5, bo w mam wrażenie, że w takich większych jej się bardzo niewygodnie chodzi i zaczyna wtedy mi człapać jak kaczucha a nie chodzić "po ludzkiemu" :cool:
poza tym wydaje mi się, że z tym "butowym zapasem" właśnie o to autorom chodziło:
takie małe dzieci jeszcze nie potrafią tak dobrze chodzić i że większa różnica pomiędzy nr buta a stopą może powodować utrwalenie złych nawykow w chodzeniu. Optymalny rozmiar buta jest wtedy, kiedy możemy włożyć końcówkę palca wskazującego do buta, jak dziecko ma w nim już nogę (i to akurat słyszałam os ortopedy). o! ;-)

ja wlasnie przez to zeby "zapas"nie byl za duzy to kupilam butki "na styK" , bo tak mi wychodzi, ze jeden rozmiar tak "na styk" a w kolejnym luz duzy i boje sie, ze chodzic bedzie niewygodnie.
W botki i ccc teraz wyprzedaze poprzednich kolekcji i mozna cos ciekawego znalesc.n Ja kupilam Mauruni śliczne polbuciki rozowe z kwiatuszkamii sweet takie, ze skorzanym wnetrzem za 29 zl, a z nowej kolekcji juz na cieplejsze dni takie trampki:
2220033100005b_tif.jpg

sariska i inne dziewczynki- swietne wiosenne zakupy!!

MORIAM kiedy je kupowalaś? genialne są !!! :-) a że dzisiaj na zakupy idę to może uda mi się coś podobnego zakupić ;-)

reklama
Do góry