reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
W temacie bucików, to my dzisiaj byliśmy na kontroli u ortopedy i zupełnie nic nie mówił o tym jakie buty mają być, a jedynie o tym żeby dziecko jak najmniej (wmiare możliwości) w butach chodziło. To właśnie buty prowadzą do wszelkich nieprawidłowości i nie ważne że są z atestami, certyfikatami i super wyprofilowane, i tak nie pozwalają stopie prawidłowo się kształtować. Więc jak najwięcej na bosaka, w rajstopkach, skarpeteczkach lub bucikach ala skarpetki.

sarisa, super ciuszki :-)

ragna, ikaa, makuc fajne buciki kupiłyście dla swoich pociech :tak:

mała mi, zazdroszcze tego wózka, my też polujemy na maclarena w dobrej cenie ale jak narazie lipa :/ A też musimy zmienić naszego kolosa na coś mniejszego i wygodniejszego :sorry2:

ROXI tak, ortopeda zdecydowanie wiedział co mówi :-)
RAGNA mi sie te butki też bardzo podobają ale u nas w deichmanie takego modelu nie widziałam. Chociaż możliwe, że były ale nie zwróciłam na nie uwagi własnie za względu na cenę (IKAA ;-))

A i apropo tego zapasu w bucie: to nie jest tak, że ja twierdzę, że "eksperci gazetowi" maja rację. Ja tylko przepisałam to co było napisane :-p
swoją drogą to my też Alicji buty nieco większe kupujemy, no ale nie o cm, ale tak maks o 0,5, bo w mam wrażenie, że w takich większych jej się bardzo niewygodnie chodzi i zaczyna wtedy mi człapać jak kaczucha a nie chodzić "po ludzkiemu" :cool:
poza tym wydaje mi się, że z tym "butowym zapasem" właśnie o to autorom chodziło:
takie małe dzieci jeszcze nie potrafią tak dobrze chodzić i że większa różnica pomiędzy nr buta a stopą może powodować utrwalenie złych nawykow w chodzeniu. Optymalny rozmiar buta jest wtedy, kiedy możemy włożyć końcówkę palca wskazującego do buta, jak dziecko ma w nim już nogę (i to akurat słyszałam os ortopedy). o! ;-)

ja wlasnie przez to zeby "zapas"nie byl za duzy to kupilam butki "na styK" , bo tak mi wychodzi, ze jeden rozmiar tak "na styk" a w kolejnym luz duzy i boje sie, ze chodzic bedzie niewygodnie.
W botki i ccc teraz wyprzedaze poprzednich kolekcji i mozna cos ciekawego znalesc.n Ja kupilam Mauruni śliczne polbuciki rozowe z kwiatuszkamii sweet takie, ze skorzanym wnetrzem za 29 zl, a z nowej kolekcji juz na cieplejsze dni takie trampki:
2220033100005b_tif.jpg

sariska i inne dziewczynki- swietne wiosenne zakupy!!

MORIAM kiedy je kupowalaś? genialne są !!! :-) a że dzisiaj na zakupy idę to może uda mi się coś podobnego zakupić ;-)

reklama
Do góry