reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
RENATA w artukule napisane jest coś takiego:

"Jakich butów szukamy?
- Niewysokich (chyba, że jest zima).
- Buty wcale nie mają trzymać kostki, trzymać maja jedynie stopy i to w śródstopiu.
- Ewentualna cholewka i zapiętek powinny być na tyle giętkie, by staw skokowy poruszał się w pełnym zakresie.
- Ważne by buty były lekkie i miękkie. Nie musza być skórzane. Materiał ma być cieńki, miły w dotyku i oddychający, by stopy się nie pociły.
- Podeszwa powinna dać się zgiąć mniej więcej w jednej trzeciej długości, licząc od przodu.

I co ważne (a o czym sama nie wiedziałam) dobieramy buty, których wewnętrzna wkładka jest o 3 do 5mm. dłuższa niż stópka dziecka. Dotyczy to maluchów poniżej 2 r.ż. im starsze dziecko tym zapas ten powinien być większy."

to chyba najważniejsze elementy ;-)

dla mnie też to jakieś dziwne:baffled:tzn teraz akurat kupiłam z marginesem 0,5cm ale dla starszego jeszcze wiekszy ma być???

dziewczyny cudne buciki i ciuszki!!! sariska, jak ja ci zazdroszczę tego szopingu!!!! a zdradzisz jak mniej więcej cenowo to wygladało? tak dla porównania, żebym mogła sobie jeszcze bardziej ponarzekać na ten kraj;-)ika, balerinki cudne!!! chyba też takie kupie młodej:-D
renata. a tu się z tobą nie zgodzę, bo jak dla mnie to łatwiej naprwadę ślicznie ubrać chłopca niż dziewczynkę:baffled:a jak już szukam na allegro kurteczki dla młodej na teraz to w oko mi tylko chłopięce wpadają...:zawstydzona/y:kurde, chyba z niej chłopczycę zrobię!:szok:muszę poprosić teściową żeby wybierała ciuchy dla wnusi:-pa co do tych tenisówek to moja kumpela sie ostatnio chwaliła że trampki z zary dla syna kupiła i się teraz zastanawiam czy nie te same:rofl2::-Dps. to prawda że tam tylko kartą kredytową można płacić?:baffled:

Ja z doświadczenia wiem, że jest inaczej i wcale mnie nie przekonuje to. Z tego co ja wiem to dla takich maluchów buty mają być większe max 1 cm (o ile dobrze pamiętam to stópka rośnie jakoś 1 cm na 3 miesiące), a dla starszego też nie kupuje się butów większych niż 1 cm. Buty, które kupiłam Danielowi pół roku temu są jeszcze dobre (teraz są na styk), więc przez te 6 miesięcy stopa mu urosła jakoś 1 cm.

Ja też zawsze o 1 cm tak pi razy oko większe młodej kupuje.A powidzcie jak wasze dzieciaczki stawiają stópki bo mój mi truje doope że Lenka lekko do środka stawia i że tak nie powinna i że jakieś buty ortopedyczne chyba musi mieć,a ja jak patrze to czasami widzę że jej się zdarzy ale nie zawsze i moje zdanie na ten temat jest takie że to się wszystko jeszcze normuje rozwija chyba że się mylę?

Ika wiesz co moja niby normalnie stawia, ale powiem szczerze, że za bardzo się nie przyglądałam.
Idusia najdroższa była marynarka 15 F, a sweterki 10 F, dla malutkiej kompleciki ok chyba po 8F każdy, buciki przecenione z 30 na 11 ;-), prawie wszystko w granicach od 3f do 10f w każdym razie przeliczając wyszło dużo, ale jestem bardzo zadowolona :-)

reklama
Do góry