reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

a co w ogole robicie z zabawkami, z ktorych dzieciaczki juz wyrosly? Ja mam z tym problem, nie wyrzuce, dac nie mam komu, na razie zbieram, moze rzeczywiscie na allegro wystawic. Tylko ja do nich dziwny senryment mam:zawstydzona/y:, zreszta to samo mam z ciuszkami, leza w kartonach i nic. Poza tym, ze na Mikolajki cale dwie wielki reklamowy wlasnie dla biednych dzieci oddalam, ale reszta, ciezko mi sie z tym rozstac:)
Moriam ja trzymam dla dzieciaczka - siostry :-)

reklama
ja sie przyznaje że każdemu podpowiedziałam od razu co mógłby kupić Isi pod choinkę bo, dokładnie tak jak makuc uważam, że nie ma nic gorszego niż wydanie pieniędzy w coś na co dzieć nawet nie spojrzy :confused2:

moi rodzice - sanki (obok mojej teściowej są górki i tam dzieciaczki sie bawią na sankach zimą :-) )
chrzestny Isi - bujak
tesciowie - klocki
chrzestna - już kupiła na Mikołaja - zestaw do sprzątania :-p

pozostaliśmy my wiecznie nie wiedzący co :-p według mnie na laptopa jeszcze za wcześnie, widziałam też książki interaktywne ale tez jeszcze nie ma sensu, mi zależy na prezencie który bedzie na jej wiek a nie bo ładne, bo popularne, bo ktoś ma :/ myslałam o Szczeniaczku Uczniaczku czy tego typu miśku bo Iś lubi przytulać lalki, misie, gada do nich, to by jej wreszcie odpowiedziały :-p ale sama nie wiem...

moriam ja moje zabawki daje do rodziny mieszkającej obok moich rodziców :tak: tam mają rodzinny dom dziecka, malutki bo raptem 9 dzieci, ale właśnie niedawno ta pani przyjęła do siebie 3 maluchów (bliźniaki 6 mieś i dziewczynkę, chyba w wieku naszych) wiem ze im sie każda grzechotka przydaje, bo oni nie mają skąd, a te akcje "podaruj misia" itp to w państwowych najczęściej. jak pierwszy raz zaniosłam im kilka ubranek po Isi i dosłownie pare grzechotek to taka radość, ta pani tak mnie wycmokała, miło mi sie zrobiło, ze mogłam pomóc. I nawet teraz im zbieram ubranka, zabawki po znajomych bo chce im dać taką paczkę na święta. Nie jest tego dużo ale zawsze coś ;-) a troche radości szczególnie w tym czasie każdemu powinno sie dać :tak:

Moriam ciuszki pakuje do takich specjalnych worków i wystawiam w niedziele przed dom zabierają to dla biednych dzieci pare sobie zostawilam bo mam do nich sentyment
Makuc po co jej wielki miś?ja mam o tyle dobrze ze każdy mnie pyta co jest potrzebne i ja mówię to to i to i niemam problemu ze zbędnymi *******ami

Alicja to super rodzina i super, że im pomagasz :-*
Moriam ja ubranka mam w większości "wypożyczone" ;-) swoje zbieram dla ewentualnego drugiego dziecka...:zawstydzona/y: i zabawki też

u nas wszystkie zabawki są fajne i ciekawe ale na 10minut :eek::cool: i podobnie jak MORIAM nie mam pomysłu na prezenty świąteczne :-( na mikołajki dostaliśmy dla młodej za duże ubrania :)no:) i kolejny stos miśków, z którymi nie wiem co robić... Prosiłam, tłumaczyłam - nie :wściekła/y: dla mojej teściowej pluszaki sa najlepsiejsze i nie dciera do niej, że Alicja ma je w poważaniu. Teraz uparła się na takiego ogromniastego misia i brakuje mi już argumentów, żeby jej wytłumaczyć, że jest zdecydowanie zbędny i wyląduje w piwnicy jak tak dalej pójdzie...

Połóż te pluszaki koło śmietnika teściowej :D Może to do niej przemówi.

reklama
makuc- wiem, ze wkurza cię teściowa, ale u nas taki duży miś to najlepsza zabawka, i najbardziej jest tarmoszony i wykorzystywany przez nasze dzieci.

Do góry