reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

a dla mnie te numerki butów to masakra, jeden drugiemu nierówny :eek: moja mama ostatnio kupiła niuni butki na zime, rozmiar 21 patrzymy a tu takie wielgachne, że 3 pary moherowych skarpetek mogłabym jej założyć a i tak luz by był :/ za to jesienne kozaczki rozm 21 są akurat z małym zapasikiem, więc ja już żadnym numerkom nie wierze, tylko biorę się na sposób mojej babci - z patyczkiem (równym stópce małej) chodze bo nigdy nie wiadomo kiedy coś wypatrze ;-)

reklama
Rozmiary się niestety nie zgadzają. Ja właśnie też muszę sobie na odległość poradzić, bo mam ten kupon promocyjny na buty Bartka, ale w sklepie internetowym. Poszłam do normalnego zmierzyć i wybrać, ale jak weszłam na stronę tego internetowego to tam jest takie zatrzęsienie modeli, że ja nie mam pojęcia już, które w sklepie mierzyłam:eek: No i nawet jak tam przeglądałam te butki to przy rozmiarze jest napisane ile cm ma wkłądka w bucie i przy różnych modelach te wielkości są różne dla tego samego rozmiaru, a to są buty jednej firmy, więc co dopiero porównywać rozmiarówkę różnych firm... Widziałam, że w tym sklpie internetowym można wydrukować odcisk tej wkładki z danego bucika i tak chyba zrobię, że podrukuje i mu do stópki przyłożę i jakoś dobiorę.

happy, dzięki, no też mam nadzieje że i nam się uda ;-) i chyba tak jak nat kupimy najzwyklejsze buty w deichmanie spełniające poprostu wszystkie wymagania :tak:

Ida no przy pięcie, ale przy zasuniętych normalnie butkach

I jeszcze tam w tym programie (zresztą już wcześniej też to słyszałam) mówili, że butów nie powinno się kupować bez dziecka.

Roxannka długo nad tym myślałam i nawet ecco miałam kupić, ale potem stwierdziłam, że jednak kupię takie i już. Myślę, że są OK. Jak będę u ortopedy to jeszcze zapytam co o nich uważa.

Nat,wiesz,z ortopedami tez różnie bywa:tak::-D- mojego brata ortopeda "zjechał" za "Gucie" dla Kalinki:baffled::szok:- ilu lekarzy,tyle "szkół".
Jak M. miał kupic te buciki Amelce,to tez z patyczkiem,no,bo jak inaczej:-D:tak:;-).Zrobił sobie dwa- jeden na 13 cm,jak nóżka i drugi na 15,jak mu podałam w nóżce grubo ubranej.Pokombinował i dobrał:tak:.Bał sie,ze te na 15 cm będa za duże,bo taki wielki mu się ten patyczek wydawał,nawet mnie jeszcze wtedy pytał zartobliwie w mailu,czy się czasem nie pomyliłam i Maksiowi "nózi " nie zmierzyłam:-D.Ale trzeba tez pamiętac,że stópka w bucie mimo wszystko odrobine "do przodu" idzie,a ma miec luz.Ja jestem zadowolona.I Amelka już pare razy chodziła po dworze (na nóżkach,nie w wózku)w tych butkach( w obydwu parach) i jest ok:tak:
A jeszcze co do Deichmanna,to czasem tam miewaja Elefanten,tez dobra marka dla dzieci.tylko tak: jak ostatnio wybraliśmy się do galerii po bucie dla Amelki ,to oglądalismy i Bartki i Ecco- wtedy,co to panie sprzedawczynie odradziły nam zakup "na zapas".Poradziły nam,żeby póki nie chodzi,to kupic właśnie takie "zwykłe" w Deichmanie.No,to poszliśmy i tam.Ale jak zobaczylismy,ze u nich "zwykłe" buciki kosztują prawie stówę,a Bartki ok. 150,to stwierdziliśmy,że nie ma sensu .

Ostatnia edycja:
Ja w Deichman kupiłam za 69, a w Bartku najtańsze u nas kosztowały 169zł. Więc różnica jest spora. Ja bym naprawdę kupiła nawet te ecco, ale jakoś przekonania nie miałam.
A co do lekarzy to wiem, że oni mają co jeden to inną opinię, ale z tym przymierzeniem buta przed kupnem to akurat mi się wydaje rozsądne. Jak kupowałam butki na jesień to mi się bardzo podobały inne buty i mimo iż na długość by pasowały Pudziankowi to absolutnie nie dało mu się ich założyć. Zresztą pamiętam też jak Aniawa pisała, że Wojtusiowi wiele butów nie pasowało jak przymierzali.

My mamy wypatrzone buty w Bartku. Przymierzaliśmy je razem z Łukaszem. Babcia powiedziała że chce kupić.
Co do noszenia słomki to mi przypomniało dzieciństwo bo mama pracowała kiedyś jako księgowa w sklepie obuwniczym i zawsze miała w torebce słomkę z długością mojej stopy i wiedziała jakie buty dla mnie brać:-)

Wczoraj przyszedł prezent pod Choinkę dla Łukasza a mianowicie sanki
HIT SANKI PICCOLINO spiwór rączka podnóżki PRODUCE (1910273193) - Aukcje internetowe Allegro
Mama mówiła że są super!

Mała_mi te sanki są świetne :-)
A co do butów, to ja ostatnio obeszłam 3 sklepy obuwnicze, w każdym z nich były buty Bartka i różnice cen około 30-40 zł... Jeszcze nie kupiłam jej zimowych, przymierzam się oczywiście wolałabym z nią kupić, zobaczymy może uda się w ten weekend.

reklama
mała mi, sanki wyglądają super :tak:

nat, a mogłabyś napisać jakie warunki takie butki muszą spełniać, bo ja nie oglądałam teraz tego programu, a wcześniej to przyznam że się nawet tematem za bardzo nie interesowałam :sorry2:;-)

Do góry