reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Hejj apropos pieluszek z biedronki mój brat kupuje i przedwczoraj się zdziwił bo zmieniło się opakowanie z ciekawości wyjełam jedną pieluszkę i zmienili jej konstrukcję jest miękka jak pampers i ma po boczkach takie same ściągacze naprawde mnie zafascynowały a poprzedni model był zdecydowanie za twardy dla nas.... chyba jak skończą mi się pampki to kupię na wypróbowanie. Te nowe mają na opakowaniu małpki

Ostatnia edycja:
reklama
Mogę podpatrzec u brata,co on ma i zapytac o opinię.Z tego,co ja widziałam,to (oprócz designu;)) to chyba ok.-ten stoliczek ma zdejmowaną wierzchnia tacę do mycia,wysokość siedziska tez na dobrym poziomie,bo jak nieraz zostawałam z ich córeczką i ją karmiłam było wygodnie.

aniulek serio? dzięki, wyślę męża po nie, chociaż on może nie zauważyć takiego drobiazgu jak małpka na opakowaniu :-D
happybeti dzięki!

dzięki dziewczyny, dla mnie babydream są w sumie OK, ale one wychodzą mniejwięcej po 50gr za sztukę jeśli dobrze liczę, a trójki to i pampersy ja miałam za 50gr za sztukę, więc żadna łaska, że tak powiem ;-) muszę w końcu te z biedronki wypróbować, bo widzę, że ich cena jest niższa.

Natolin - Baby dream rozmiar 3 wychodzi 43 grosze za sztukę. Paczka 46 szt. kosztuje 19.99. (Wieksze rozmiary chyba tak samo wychodzą,bo jest tyle samo pieluszek w paczce,ale jestem pewna tak na 98%) Biedronkowe Dada wychodzą 42gr za szt. -paczka 64 szt za 26,99 Wczoraj właśnie byłam w Rossmannie i w Biedronce i porównywalam:)

No ale Pampersy i tak rządzą. Chociaż jak się chce zaoszczędzić trochę to można kupić jakieś tańsze i stosować naprzemiennie z Pampersami.

Aniulek - a te wcześniejsze co miały na opakowaniu? Ja mam dada z żabkami na pieluszkach, paczka ma kolor różowy(rozmiar 3). Ściągacze mają takie same jak w Pampersach i elastyczne rzepy - jedyna różnica to grubość i miękkość. Pampersy po prostu mają cienki wkład i dużo tych kuleczek chłonnych,a Dada mają więcej waty/ligniny(czy co to tam jest) a mało kuleczek. Ale jeśli te stare co mówisz ze były sztywne to są te z żabkami co mam,to bym się skusiła na kupno tych nowych jeśli są bardziej miekkie.

ja kupowałam rossmanowskie jak np nie było promocji w lidlu na pampersy, a widziałam, że mi się kończą. teraz chcę przejść już na 4 i nie wiem ile ich jest ani w paczce promocyjnej pampers ani babydream (na stronie rossman jest o nich napisane, że różne rozmiary, różna ilość - cena 19,99 - tak więc 4 może być inna ilość niż 3)

Właśnie widziałam na stronie Rossmanna i w rozmiarze 4 jest 40 sztuk, a w rozmiarze 3 46 sztuk za 19,99. Jeśli chodzi o Pampersy to nie mam pojęcia,bo oni to co paczka to inna ilość. Ja trójki Pampersy kupowałam w paczkach po 78, 62, 68 sztuk. Jakoś nie mają ujednoliconej tej ilości.

My własnie po dłuuugim spacerku,przy okazji wchodzilismy do Biedronki i Tesco i w Biedronce są huggiesy w promocji(wiem,że małao dziewczyn uzywa,no,ale podaje informacyjnie:))giga pack 3 -99szt 39 zł,to wychodzi jakies 0.39 za szt.A w tesco za 2 paczki Gaga 50 zł,w paczce jest chyba 72 szt,wychodzi jakies 0.36 za szt.

reklama
Do góry