reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

U mnie w szpitalu był bebilon ha i moja dwa miesiace jechała na bebilonie ha a potem przeszłam na zwykłe.

Napewno w carrefurze na bemowie w kazdy wtorek 10 % dla emerytów na wszystko. Moja mama sie smieje ze lataja same berety z wózkami ciezszymi 5 razy niz one same ;-)
dobre :-D
a z tym, że w szpitalu był bebilon ha to chwała Inflanckiej za to, u nas był zwykły hipp, a ja niestety dopiero potem przeczytałam, że dzieci u których jest ryzyko alergii powinny pić od początku mleko ha, może gdyby nie lekkomyślność szpitala to moje dziecko uniknęłoby alergii :-( no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem;-)

reklama
dobre :-D
a z tym, że w szpitalu był bebilon ha to chwała Inflanckiej za to, u nas był zwykły hipp, a ja niestety dopiero potem przeczytałam, że dzieci u których jest ryzyko alergii powinny pić od początku mleko ha, może gdyby nie lekkomyślność szpitala to moje dziecko uniknęłoby alergii :-( no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem;-)
Słyszałam ze dziecko od samego poczatku powinno byc na ha i potem jak jest ok przechodzi sie na zwykłe. A ha nie poto ze dziecko moze ma alergie tylko po to aby jej uniknac. A szpitalu bebilon byl w słoiczkach 90 ml takich gotowych do podania. Zawsze szłam i lała ale pod koniec dawały mi juz kilka słiczków na cały dzien bo jadła 90 ml na raz

no właśnie dokładnie tak jak piszesz, gdybym wiedziała o tym wcześniej to bym własne przyniosła do szpitala... no, ale trudno... u nas też było w takich słoiczkach, ale nie dawały na zapas. ale to dużo Twoja malutka jadła ;-)

Pisałam wam na głównym wątku, że testuje pieluch Dada.No to juz po teście bo stwierdziliśmy dopiero po czwartej (chyba?) pieluszce,że są za małe:-D:-D Dobrze,że kosztowały tylko 26 zł to nie bedzie szkoda,jak nie odsprzedam żadnej z moich dwóch koleżanek,ktore rodziły później.Nawet nie są złe te Dady,chociaż przeszły tylko test siusiania,do kupki już nie doszliśmy ;-)Dziś kupiliśmy Pampersy na test,już te większe 3 - na 4-9 kg,jedne sleep and play a drugie opakowanie active,no i zobaczymy.Na razie wielkiej różnicy między tymi dwoma rodzajami pampersów nie widzę,zobaczymy jak jedne i drugie radzą sobie z "grubszym kalibrem",ale na to trzeba poczekać do rana;-)o tej pory używałam pampersów i na początku poszło jedno opakowanie belli(bardzo sztywne,trzeba bylo je miąć w rękach przed założeniem) A wy których pampersów używacie?

Ostatnia edycja:
ja active baby, innych firmy pampers nie testowałam, a właśnie zauważyłam na stronce pampers, że 4. są od 7 do 18, to w sumie wagowo mogłabym jak najbardziej przejść na nie, tylko ta rozpiętość taka duża. a co oznacza rozmiar 4+?

my uzywamy Dady i są fajne, godne polecenia, czasem cos przeleci ale tylko jak jest naprawde rzadka kupa, siuśków też dużo pomieszczą :), dlugo uzywalam tych mini ale teraz kupie midi już. cena tez rewelacyjna
musze jeszcze zużyć huggisy bo kupilam jumbo pack, też moge polecić, najbardziej ze wzgledu na tę "gumkę" z tyłu.
Pampersów używalam tylko "próbek", są bardzo cienkie, jednak też dużo pomieszczą, szkoda że drogie :/

My chyba też będziemy musieli się przerzucić na 3 bo dzisiaj zauważyłam odciśnięte ślady na nóziach Bartusia. Kurcze a tu jeszcze cała paczka Huggies i Dada no i napoczęta Huggies. Eh.
Narzekałam na Huggiesy ale jakoś już tak często nie przeciekają a ta gumka na plecach faktycznie jest super. W Pampersach nie było czegoś takiego i często kupka na plecach lądowała.

a co oznacza rozmiar 4+?

to kolejna kategoria wagowa :-)
4 są od 7kg do 18kg, a 4+ od 9kg do 20kg, więc dlatego że wagowo prawie się pokrywają są tak oznaczone. Jak wiadomo - jedne dzieci są kulki (dla nich jest 4+) a ważą tyle ile długonogie (dla nich 4). Te 4+ mają nieco chłonniejszy szerszy wkład niby.

reklama
My używałyśmy huggies ale się kupiłam trójki i wydają mi się jakieś "plastikowe" i mała zaczęła mieć odparzenia. Teraz zmieniłyśmy na babydream z rossmana i rewelka, mięciutkie, chłonne i zero odparzeń :-)

Do góry