reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

KLOCKI LEGO DUPLO po raz drugi! Siostra testowała chyba wszystkie na rynku - i DUPLO są numer jeden! Są drogie ale chyba niezniszczalne :-)

Potwierdzam, klocki DUPLO to strzał w dziesiątkę! U nas w rodzinie małe dzieci też je uwielbiają, w ogóle teraz tyle tego można kupić w sklepie, jakieś DUPLO ZOO, DUPLO dom itp itp... A fajne jest to że te klocki potem do siebie pasują więc można stworzyć całkiem niezłą kolekcję :)

reklama
dodam że Lego DUPLO starczają na dłuuuugo a ciągle pasjonują i pobudzają wyobraźnię - mogę się nimi bawić godzinami a już stara jestem ;-)

Mi się też podobają te drewniane łamane kojce, mozna z nich zrobić płotek, można kółko, do woli ograniczać przestrzeń, przestawiać ... Ale mam już obiecany kojec od koleżanki, z dokupionym materacem, taki klasyczny, coś w ten deseń
http://allegro.pl/kojec-berber-kaja-lozeczko-turystyczne-wys-grat-i1380928029.html

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o kojce, to na moich studiach na Rozwoju Człowieka dużo wspominali, że kojce nie są dobrym rozwiązaniem ze względu na to, że dziecko ma ograniczoną przestrzeń i zbyt szybko wstaje, pomijając lub bardzo ograniczając element raczkowania. Rodzice się cieszą, że ich dziecko tak szybko zaczyna stawać na nóżki, a tak naprawdę powoduje to dużo szkody, bo raczkowanie ze względu na naprzemienność ruchu rączek i nóżek powoduje rozwijanie się połączeń między obiema półkulami mózgu. Im więcej dziecko może "hasać" po wolnej przestrzeni- tym lepiej. wiem, że trudno to osiągnąć, bo i mieszkanie ciasne, a i czasu nie tak wiele. Ale jak ze wszystkim- trzeba zachować umiar i złoty środek :)

a co do zabawek- Moja Zu uwielbia taką przytulankę misia-kocyk, przytula się do niego gdy zasypia i jest taka spokojna :) zabawki muzyczne uwielbia, zwłaszcza karuzelę i takiego konika morskiego z FP (któraś z was pytała czy warto kupić karuzelę. Moim zdaniem- tak. Można znaleźć coś tańszego, albo używanego na allegro, czasem są świetne okazje, a frajda dla dziecka niesamowita. Potem można ją gdzieś indziej przewiesić, np. na zewnątrz łóżeczka, jak dziecko obok sobie raczkuje albo siedzi :) ).
Oprócz tego mamy na przyszłość masę gryzaczków, klocki drewniane i piankowe (moja młodsza siostra takie miała i są rewelacyjne dla takiego maluszka- nie zrobi sobie krzywdy, może je lizać, gryźć, bawić się do woli :) ), skarpetki- grzechotki i inne grzechotki, pacynki (w IKEA są takie świetne na palce w kształcie ludzików które nakłada się na palce :) ). Książeczki z obrazkami do kąpieli, różne maty edukacyjne. Teraz na allegro kupiłam bębenek:
BĘBENEK Z MUZYKĄ I ŚWIATEŁKAMI~~ SUPER CENA~~ (1365029854) - Aukcje internetowe Allegro
(widziałam go wcześniej w sklepie za 2x tyle i jest super! narazie mała może walić w niego nogami :) )
a oprócz tego jeszcze sortery klocków, wieże z klocków i kółek też już mam, przymierzam się do zabawek do kąpieli (widziałam gdzieś taki prysznic- żyrafkę który przykleja się do wanny- cudo!) i marzy mi się jeszcze czajniczek z FP :)
Moja Zu uwielbia wszystko co gra, jak płacze to zawsze włączam jej Czajkowskiego i tańczymy razem do Jeziora Łabędzi :) więc wszelkie grające zabawki jak najbardziej. Tylko wiadomo- nie wszystko na raz :)

super, dzięki!
to ja pytałam o karuzelkę, wiem, że to fajna zabawka, ale po prostu nam się popsuła i się zastanawiam czy kupić jeszcze. mój synek trochę starszy od Twojej córci

nie, nie, mi tylko suwaczek nie chce się przesuwać i raz na jakiś czas go zmieniam ;)
ja kupiłam niedawno karuzelę na allegro z FP za 19,55 zł z projektorem, światełkami, muzyczkami i cuda na kiju. Wystarczy poszukać :) a jak oglądałam aukcje to w wwie b. dużo ludzi sprzedaje, to jeszcze zaoszczędziłabyś na wysyłce :)

a moja jakos nie miała karuzeli i juz nie mam w planach jej kupic. Teraz dostała akwarium fisher price. Jutro mam w planach poscielic jej nowa posciel i zamontuje akwarium. Kocha TV wiec moze da sie oszukac hihihi

reklama
Do góry