reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

rysia dziekuje, ladnie wyglada ten nawilzacz, a czym sie sugerowalas przy zakupie, czytalam troche w necie, ale dalej glupia jestem i nie wiem na co najbardziej zwrocic uagwe

natolin:
co do zabawek to z mojego rozeznania:
-soreter na klocki mi sie bardzo spodobal garnuszek na klocuszek, ( w realu sa tansze niz w necie)
- interaktywne zabaki typu szczeniaczek uczniaczek,
- klocki sensoryczne, wogole klocki,
- gryzaczki - napewno nie dlugo sie przydadza (zakupilam tomme toppee 0 super zwlaszcza - kosc, maly trzyma w dloni i pcha do buzi),
- kule - pily najrozniejsze do nauki raczkowania bardzo przydatne,
- odradzam z doswiadczen znajomych duzej ilosci dzwoniacych zabawek z melodjami bo mozna swira dostac, typu lkokomotywa z melodyjka etc.
- co dalej ksiazeczki edukacyjne, w stylu duzy obrazek i podpis,
- kostki interaktywne

to taka moja lista jak ktos cos ma jeszcze godnego polecenie to dopiszcie

reklama
popsuła nam się karuzela i tak się zastanawiam czy nową kupić. jak myślicie - jak długo dziecko jest zainteresowane karuzelą?

Na mojej karuzeli jest napisane ze można ja stosować do 5 miesiaca zycia (wiec już tylko 2 miesiace) albo do czasu aż dziecko zacznie się podnosić na tyle aby sięgnąć do zabawki. Elementy wiszące się krecą na pałąkach (Fischer Price) i mogą być dla dziecka niebezpieczne. Więc nie wiem czy na ten krótki czas warto inwestować w karuzelkę...

Co do nawilżaczy ja mam taki:
Honeywell-ultraschall-HCM5300E
oczywiscie ultradźwiękowy. Jest genialny: cichutki, niesamowicie wydajny, ma jedne z lepszych parametrów na rynku!! (mąż dłuuuugo badał rynek zanim go namierzył). Do tego długo działa na jednym zasileniu wodą, fajnie wygląda. Polecam!

Aha, w Tesco bedzie od 5.01. do 12.01. promocja dla używających tych rzeczy:
- krem do ciała Oilatum Soft 40g za 15,59zł (zamiast 19,99zł)
- emulsja do kąpieli Emolium trójaktywna 200ml za 31,99zł (zamiast 39,99zł)
- chusteczki dla niemowląt Johnson's baby 64szt. "3 w cenie 2" (3 opak. za 16,38zł - wychodzi 5,46zł za op.)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny.
a jakie jeszcze zabawki myślicie, że się przydadzą? chciałabym nawet coś takiego większego kupić co by dzieciaczka zajmowało później

Dobre są też takie kubeczki,co to sie wkłada jeden w drugi,rozwijają koordynację, sprawnośc i myslenie przestrzenne.No i długo posłużą klocki Duplo.I w ogóle klocki wszelkiego rodzaju.Ja najbardziej lubię drewniane,ale ostatnio oglądałam takie fajne z twardej pianki.No,ale to jeszcze chwilka,na razie grzechotki i mata w zupełności wystarczą.Natomiast jestem zdecydowana na zakup kojca.I to takiego drewnianego,dużego,stabilnego,ze szczebelkami,żeby dziecko mogło sie w nim podnosic i uczyc chodzić.

Ostatnia edycja:
dzięki, na taki kojec to ja nie mam niestety miejsca :sad:
no,u nas tez zajmie pół pokoju,ale co tam,bezpieczeństwo małej najważniejsze,a musze miec możliwosć zostawić ją,niech się bawi,gdy ja gotuję obiad czy choćby idę do kibelka:).Teraz jest jeszcze malutka i wystarcza bujaczek,ale juz niedługo...A te kojce ,co oglądałam w necie,sa składane z elementów jak komu wygodnie,więc jakoś dopasujemy.

rysia dziekuje, ladnie wyglada ten nawilzacz, a czym sie sugerowalas przy zakupie, czytalam troche w necie, ale dalej glupia jestem i nie wiem na co najbardziej zwrocic uagwe
mi ten nawilżacz został polecony przez znajomą pediatrę więc kierowałam się jej zdaniem. Ja jestem zadowolona bo łatwo się go napełnia,jest cichy,wydajny(pracuje nawet 10 godz) a co najważniejsze u Miłosza skończyła się sapka i jestem pewna że zawdzięczam to temu że w pokoju w końcu nie jest suche powietrze:-)

KLOCKI LEGO DUPLO po raz drugi! Siostra testowała chyba wszystkie na rynku - i DUPLO są numer jeden! Są drogie ale chyba niezniszczalne :-)

dzięki, myślę właśnie, żeby kupić jakieś fajne duplo.
happybeti a ten kojec na allegro widziałaś może? pokażesz o jaki chodzi?

reklama
Do góry