reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
u nas na noc sprawdziły się pampers premium care - jeszcze ani razu nic nam z nich nie wyciekło. W dzień używamy tańszych: sprawdziły się rossmanowskie i dada - nasza mała nie miała jeszcze żadnego odparzenia. Za to Bella Happy okazały się szczerze mówiąc do d...

malutka co do leżaczków. Ja mam taki do 18 kg, wiec na troche starczy. Artka wkładamy na razie sporadycznie, nie więcej niż 30 min. dziennie. Ja bym poleciła, fajne wibracje, dzidzia może towarzyszyc w różnych miejscach. Nie sądzę, aby taka firma jak Fisher Price robiła od lat coś co szkodzi :-) byle użytkowac z rozsądkiem.

Ja też mam leżaczek z Fisher price do 18 kg i mogę polecić. Mojemu maluszkowi się bardzo podoba -zwłaszcza ten pałąk w biało-czarne łatki go szalenie interesuje. Są tam fajne zabawki, jedna jest z pozytywną. No i wibracje pomagają Przemka trochę uspokoić jak jest marudny. A dzięki temu że jest do 18kg to posłuży długo i potem będzie mieć synek krzesełko. Mam też zamiar używać go jako fotelik do karmienia w przyszłości, jak mały zacznie jeść papki, bo mieszkanie małe i nie chce zawalać go kolejnym gratem ;) Wiadomo, że taki maluszek nie może siedzieć w leżaczku pół dnia, ale tak jak pisała sugar - 30 min nawet 1h są ok. Te leżaczki są przeznaczone dla dzieci od urodzenia więc szkodliwe na pewno nie są jeśli się je używa rozsądnie.

Ja mam leżaczek Briget Stars (chyba tak się pisze:) i jestem strasznie zadowolona gdyby nie on nie mogłabym z pokoju wyjść a tak z leżaczkiem paradujemy po całym mieszkaniu bo mała musi mnie widzieć i słyszeć cały czas (ostatnio jej się tak zrobiło).

U nas sprawdziły się z rossmana, pampersy (te 2-5 kilo - bo innych narazie nie kupowaliśmy) i jestem bardzo zadowolona z GAGA z Tesco - dzięki nim moja Zuzia wyleczyła się z odparzeń których nabawiła się przez Huggisy.
U nas Haggisy się nie sprawdziły - wylewało się wszystko bokami i Zuzia dostała uczulenia i odparzeń:(.

Obecnie testujemy DADA z biedronki za kilka dni będe mogła coś powiedzieć:)

Dziewczyny mam na sprzedaz niemieckie kropelki na kolki Sab Simplex,2 sztuki,jedno opakowanie cale a drugie zaczete(zuzyte tylko kilka kropelek).Sama kupowalam je w niemieckiej aptece.Chce sprzedac bo zaczelam uzywac innych kropelek.Jak bedzie ktoras z was chciala wiedziec cos wiecej to zapraszam na priv.
i witaminy d i k .

reklama
My używamy huggiesów- małemu odpowiadają bo nic się po nich z pupką nie dzieje. Stosowaliśmy też babydream z rossmana i też nie były złe,ale jakoś huggiesy u nas królują. Teraz jeszcze zamierzamy wypróbować Dady z biedronki. A i założyłam 4 pieluszki z Happy i każda przeciekła- tak więc przestałam je stosować.

Macie maty edukacyjne dla waszych pociech? Jeśli tak to może polecicie jakąś? ja przeglądałam allegro i nie wiem która wybrać, tyle tego teraz jest...

Do góry