reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Dziewczyny ma pytanie: czym smarujecie swoje maluszki? My mamy oliwkę z hippa, mała świetnie ją toleruje, pięknie pachnie ale niestety nie nawilża jej ciałka odpowiednio, rano ma już suchą skórkę. Musimy zmienić na coś innego a wolałabym jakieś sprawdzone mazidło :)

Alicja, polecam Aksamitne mleczko Nawilżające Nivea Baby hipoalergiczne, w niebieskiej butli 500ml, kupiłam za niecałe 16zł. Jest takie fajnie aksamitne, Olek nie jest na nie uczulony (a na oliwkę J&J jest, więc obawiałam się innych kosmetyków - Nivea mnie pozytywnie zaskoczyła).

Ostatnia edycja:
reklama
Alicja, ja nie pomogę, bo kąpię małą w oilatum i niczym już później nie nawilżam. mojej córci i tak skórka musi się złuszczyć do końca a oilatum fajnie ja koi

Ja do kąpieli używam Hipp płyn do kąpieli. Później oliwkuję też Hipp Oliwką. A do pupci i fałdek linomag ale ten różowy. Na koniec pępuszek octaniseptem i ubieranko :)

Alicja uwaga! Jeśli używa się kosmetyków, to zawsze jedna seria i ten sam producent. W razie uczulenia odstawia się całą serię, a jak namieszane Nivea, Hipp, Baileum... nigdy nic nie wiadomo.
Można jakieś 15 min przed kąpielą porządnie natrzeć maleństwo oliwką i niech sobie tak poleży.
Lub (lub!) dodać do kąpieli Oilatum, jest też płyn do kąpieli Hipp o właściwościach nawilżających.

dziewczyny jakich używacie smoczków i butelek? bo ja mam i Aventu i lovi i niby to wszystko dobre, a jednak wg mnie za szybko z tych smoczków leci i mały za szybko pije, przez co zdarza mu się ksztusić czego boję się panicznie. ktoś ma naprawdę wolny smoczek???

reklama
Do góry