reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
Ja też mam taki śpiworek do wózka i fotelika, bardzo gruby, więc też zimy się nie boję :)
Fotelik też w końcu zakupiłam, więc jest wszystko w porządku :)
A dzisiaj dostałam prezent- zapas smoczków z Aventa do butelek z tej samej firmy, które już wcześniej miałam.
Różne rozmiary, więc starczą na dłuugo ;)

Mamuśki a napiszcie coś o biustonoszach do karmienia. Muszę coś kupić a nie wiem jakiej firmy brać. Nie chcę takiego miękkiego, wolałabym usztywniany i żeby zaraz się nie rozciągnął. Możecie coś polecić?

Malutka, ja się zakochałam w karmnikach firmy alles- są piękne, z klapkami i mają elastyczne fiszbiny. Są na allegro tak średnio po 50 zl (zależy jaki model) i mają dużo rozmiarów. Ale na razie kupiłam bez fiszbin w tesco z f&f chyba, za 10 zł i jest całkiem niezły. Nie wiem jeszcze jak nam pójdzie karmienie, no i jaki będę miała rozmiar, a szkoda mi teraz kupować, jakby miał być niedobry.

Polecam kalkulator rozmiarów: ***Elektroniczny bra-fitter*** - Strona G

Właśnie szukałam na mieście jakiś staników, bo te co miałam w poprzedni to były do d... A te widzę, że wyglądają porządnie i cena przystępna. Bo tak normalnie to trzeba zapłacić ze 100 zł za usztywniane.

Ja kupiłam z firmy Mizet 75C, też bardzo wychwalanej. Faktycznie stanik mieciutki i fajnie zrobiony ale.... za mały. No i muszę szukać nowego a ten sprzedać. (gdyby któraś chciała to mówić bo szkoda, żeby leżał ;) )
Zamawiałam na Allegro i kupiłam na takie wymiary jakie miałam w tym momencie, to było miesiąc temu a teraz przytyłam. Nie wiem o czym ja myślałam :p

Jakiś czas temu pisałam Wam o tym, że kupiłam dwa cyckonosze z firmy Alles Mama.
Moim zdaniem są rewelacyjne. Nie dośc, że jakośc porównywalna do Triumpha, to są bardzo estetyczne, żeby nie powiedziec seksowne i wygodne. Odpinają się za pomocą jednej ręki. Mnie się bardzo podobają, bo nie trzeba się czuc jak dojna krowa w wielkim cyckonoszu.
Moja kumpela używa ich od 4 miesięcy i jest bardzo zadowolona.
Mam taki: _____Biustonosz do KARMIENIA - ALLES Mama NEW 90 D (1206613623) - Aukcje internetowe Allegro
I taki: Biustonosz do karmienia ALLES MAMA DREAM 80F 24H!! (1231814009) - Aukcje internetowe Allegro

Radzę korzystac z rozmiarówki na aukcjach, każdy producent ma inną. Ja wzięłam rozmiar większe, dojdzie wkładka, a i piersi będą pełniejsze.

Ja też polecam staniki firmy Alles Mama, są naprawdę super. Można w nich czuć się seksownie i ponętnie. Ja mam na razie dwa- jeden kupiony pod koniec ciąży i jeden po porodzie. Jeśli kupujecie przed porodem to pamiętajcie żeby wziąć większy rozmiar bo w czasie laktacji piersi się powiększają ( mi o miseczkę wzrosł rozmar). Są wykonane z bardzo delikatnego materiału a to bardzo ważne ze względu na to że piersi w czasie karmienia są delikatne u mnie np brodawki i nie wyobrażam sobie żeby mi coś jeszcze je podrażniało. Zapięcie super i szybko idzie dostać się do piersi. :-)

reklama
A ja polecam staniki Canpol Babies, koszt około 20zł, mój kupiłam w Carrefourze. Nie jest sztywny, tylko mięciutki, ale za to wygodny jak druga skóra, nic a nic nie drażni. Przy karmieniu doskonale się sprawdza, a wkładki laktacyjne ładnie się go trzymają.

Do góry