reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
Ja słyszałam, że smoczki z Aventa niezbyt dobrze się sprawdzają u noworodków bo są poprostu za duże i dzieci je wypluwają, nawet te w rozmiarze 0-3miesiąca (opinia dwóch mam) i nawet pani w sklepie też nie polecała. Podobno dobre są TT i NUK. Ja dzisiaj zaopatrzyłam się w NUK.
Byłam dzisiaj na lumpkach i kupiłam caałą furę ciuszków dla maleństwa normalnie wielką reklamówkę, jakiś dobry dzień miałam. W zeszłym tygodniu jak byłam to tylko kilka bo nic nie było a dzisiaj wszystko super, niezniszczone i śliczne. Zapłaciłam 50zł a ciuszków to mam na 2 tygodnie przebierania jestem mega zadowolona. Poluję jeszcze na jakiś kombinezon, mam jeden ale na rozmiar 80 więc będzie za duży właśnie widzę, że w lidlu będą fajne, muszę je obadać i pewnie się skuszę za taką cenę.

Dorisday2512 super wózek :) Czy to nie jest Quinny ? Bo wydaje mi się że mam taki sam, tylko mój jest ciemno niebieski i niestety używany :/ Nie wygląda już tak ładnie ale najważniejsze że jest i przede wszystkim jest bardzo funkcjonalnie, u mnie cała rodzina zachwala więc powinnyśmy być zadowolone ;)

nie, ten mój to espiro , ale quinny to chyba wlasnie bardzo podobny jest. Bardzo mi sie podobał ten Quinny, tyle ze cena dosc wysoka i jego waga zdecydowaly ,ze mój wybór to espiro. Masz jednak rację duzo dobrych opini usłyszec mozna na temat Twojego wózeczka :-)

wózki są fajne, ale ja też gdybym miała po starszym dziecku to bym nie inwestowała w nowy, zresztą w ten co mam to też nie zainwestowałam, bo dostaliśmy używany w rodzinie, sama bym takiego nie kupiła, bo bardzo drogi wg mnie.
co do smoczków to ja mam jeden, ale nie mam siły nawet wstać i sprawdzić jaki. chyba nuk.
gratuluję udanych zakupów w ciucholandzie :-) moja mama dzisiaj zakupiła kolejny kombinezonik, choć mówiłam jej, że raczej już nie trzeba i żeby nie kupowała ;-)
a co do tych naklejek z biedronki co lolisza pisała to właśnie też widziałam i miałam Wam o tym napisać, bo to chyba fajne, takie świecące;-) (tak właśnie stwierdzam, że sama jestem jak dziecko ;-) )

A mnie wpadł w oko śpiwór z lidla tylko zastanawiam się czy welurowy to dobry pomysł czy lepiej kupić bawełniany (o ile takie są) i w jakim rozmiarze (napisali, że jest w rozmiarze 70-110). Jak radzicie? Czy taki śpiworek od początku się przyda czy lepiej na później większy kupić, a na początek w kocyk okręcać malucha?

A myślałaś o takim zestawie startowym?

AVENT Airflex 0%BPA! - ZESTAW STARTOWY - PROMOCJA! (1222742633) - Aukcje internetowe Allegro

Sama taki mam, kupiony od tego sprzedawcy. Polecam.

dzięki wielkie za ten link, bardzo fajny komplet i za rozsądną cenę. Widze, że cenowo to się bardziej opłaca niż jakbym dokupowała pojedyńcze butelki :)

A mnie wpadł w oko śpiwór z lidla tylko zastanawiam się czy welurowy to dobry pomysł czy lepiej kupić bawełniany (o ile takie są) i w jakim rozmiarze (napisali, że jest w rozmiarze 70-110). Jak radzicie? Czy taki śpiworek od początku się przyda czy lepiej na później większy kupić, a na początek w kocyk okręcać malucha?

Ja też zastanawiam się nad tym śpiworkiem, ale najpierw musze go zobaczyć i pomacać :) Już tak mam ;) A ostatnio widziałam się z koleżanką, która bardzo sobie chwaliła śpiworki, szczególnie na spacerach, a my jednak całą zimę bedziemy musiały się przemęczyć, więc myśle że fajne rozwiązanie :)

Ja dzisiaj jestem mega zadowolona :) Kupiłam gruby akrylowy kocyk, buteleczki z LOVI, pojemniczki na smoczki, szczoteczki, obcinaczki itp. Stanęłam do kasy żeby płacić, a pani ekspedientka pyta : dziewczynka czy chłopczyk ? Mówię, że dziewczynka, po czym pani wyciąga z pod lady prezent - wyprawkę dla niemowlaczka :szok: i wkłada mi do reklamówki
Zobacz załącznik 285389
dostałam gęsiej skórki i o mały włos się nie popłakałam w sklepie ze wzruszenia :) Ja wiem, że to gratis, ale tak szalenie miło mi się zrobiło

reklama
Do góry