reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
Dzięki dziewczyny za te podpowiedzi na temat smoczków. Wybiorę się do sklepu i pooglądam naocznie i zakupię jakiś chociaż jeden smoczek. Chociaż szczerze chciałabym żeby maluszek nie chciał go używać,ale jeśli to ma być rodzaj uspokojenia go- kiedy już nic nie przynosi rezultatów to wtedy będzie trzeba wypróbować. Mąż w ogóle jest antysmoczkowy i nie chce małemu go podawać,żeby potem nie było problemów z porzuceniem ukochanego "cumelka" przez syna.

Maga bardzo mały prezent dostałaś w tym sklepie, aż się humor poprawia po takim czymś :)

Dzięki dziewczyny za te podpowiedzi na temat smoczków. Wybiorę się do sklepu i pooglądam naocznie i zakupię jakiś chociaż jeden smoczek. Chociaż szczerze chciałabym żeby maluszek nie chciał go używać,ale jeśli to ma być rodzaj uspokojenia go- kiedy już nic nie przynosi rezultatów to wtedy będzie trzeba wypróbować. Mąż w ogóle jest antysmoczkowy i nie chce małemu go podawać,żeby potem nie było problemów z porzuceniem ukochanego "cumelka" przez syna.

Jeśli masz zamiar karmić piersia to mąż szybko zmieni zdanie jak zobaczy że dziecko sie cycem uspokaja i traktuje go nie tylko jako źródło pokarmu ale tez tak jak smoka i najchętniej by go ciumkało cały dzień. Nie wszystkie dzieci tak maja ale jednak sporo, więc jak sie chce miec jeszcze choć troche czasu, zeby sie np wykapać to smoka dobrze w domu mieć. Odruch ssania dla dziecka jest bardzo wazny, daje poczucie bezpieczeństwa i sa dzieci które po prostu muszą coś ciumkać, jak nie beda miały smoka beda wołały o piers i wcale nie bedzie to zwiazane z głodem tylko z potrzba ssania właśnie.

No milutki prezent. Sklep Fido w K-cach :)
lolisza kobieto ! Ty się teraz wysypiaj, a nie o 5,20 na forum. Łożesz, masz zdrowie.

ja tez mam smoczek aventa z zestawu razem ze sterylizatorem do mikrofali, mam nadzieje ze na poczatek wystarczy, jak mlody bedzie go wypluwal to M poleci do sklepu i kupi inny :)

Od jutra w carrefourze będą kombinezony od rozmiaru 62 w cenie ok 35zł.

Ponawiam moje pytanie .
Zastanawiam się czy welurowy śpiworek do spania to dobry pomysł czy lepiej kupić bawełniany (o ile takie są) i w jakim rozmiarze (napisali, że jest w rozmiarze 70-110). Jak radzicie? Czy taki śpiworek od początku się przyda czy lepiej na później większy kupić, a na początek w kocyk okręcać malucha?

E-lona, moja mama uczy mnie, żeby kupować co się da z bawełny - zimą wszystkie sztuczności będą się elektryzowały :/. Są śpiworki bawełniane. A jeśli chodzi o rozmiary, to zawsze możesz kupić większy i dzidziusia nim otulić, podwinąć trochę materiał.

reklama
Joli77, przecież wystarczy ubrać dziecku długi rękawek/sweterek, żeby nie zmarzły mu rączki. I jeśli się boisz o paluszki, to przecież są rękawiczki "niedrapki". A w kocyku łatwiej o przegrzanie, szczególnie zimą, gdy się w domku grzeje - tak słyszałam.
Ja kocykiem będę owijać w naprawdę zimne noce, pewnie też do wózka, ale myślę, że będę używała spiworka tak samo często i od początku.

Ostatnia edycja:
Do góry