reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

reklama
jak widze angielskie dzieci jak biegaja pol golo bez wzgledu na pore i nawet kataru nie maja to jak najbardziej jestem za hartowaniem.

Własnie ja dużo dobrego słyszałam o tych angielskich metodach. Kahaaa i inne dziewczyny z wysp - zapodawać informacje jakie Wasze połozne na temat pielęgnacji i opieki nad dzieckiem przekazuja bo ja cos czuje że mi się spodobaja :)

rzeczy ktore mnie zdziwily, ale przyjelam do wiadomosci zobacze co wyjdzie w praniu
dziecka nie kapac dopki nie odpadnie pepowina, bo mozna zmyc naturalny sluz ochronny, a nie ma po co (po porodzie tez nie kapia, tylko wycieraja krew i czyszcza otwory).
jezeli kikut pepowinowy jest czysty i nie ma zadnych sladow infekcji to nie uzywac spirytusu ani zadnych srodkow.
do mycia uzywac tylko wody, normalnej z kranu, nie przegotowanej (chyba, ze do oczek), zadnych mydel, szamponow, plynow do kapieli.
kapac mozna raz-dwa razy w tygodniu, nie trzeba codziennie, chyba, ze dziecko to lubi.
zero kosmetykow, jak jakies obtarcie to uzywac oliwy z oliwek a nie takiej dla dzieci.
raczej nie uzywac chusteczek nawilzajacych przy przewijaniu, tylko bawelnianych platkow z woda.
i tekst ktory mnie rozwalil - koc zlozony na pol=dwa koce=przegrzanie!!!
a i temperatura pokojowa to 18 stopni, nie 23! (nie wiem jak ja to przezyje)

ja tez jak najbardziej, tak jak kahaa i lolisza, jestem ze spacerkami i to jak najszybciej sie da, czyli mysle ze po jakims tygodniu :)
u mnie w IRL tak samo jak w UK nie chucha i nie dmucha sie na noworodki.....tu laski juz z 4 dniowymi baobasami na zakupy lataja....to jak dla mnie lekka przesada, ale ja tam tez hartowac zamierzam :)

U mnie była wczoraj położna i stwierdziła że jak ładna pogoda to już na dwór śmigac. Ja się trochę boję jednak tak zaraz bo Bartek się urodził z wrodzonym zapaleniem płuc, więc od wczoraj małego weranduję a w czwartek planuję pierwsze dłuższe wyjście do przychodni na ważenie.

Hihi, no nie maaaają! I żyyyją, buuuuchacha!

Więc niech się nikt nie przejmuje - ja mam i tak lepsze ekstremum w brakach w wyprawce.
mysle ,ze moge smialo stawac do konkursu najmniej przygotowanych pazdziernikowek. Nie mam wozka, lozeczka, wanienki, apteczki i kosmetykow, nic do szpitala....i wielu innych rzeczy tez nie mam. Ale mam czas...:)))))

Efa Twój stoicki spokój jest rozbrajający :D
W zasadzie jeśli przyjdzie poród z zaskoczenia, to ze wszystkim można sobie dać radę, byleby dzidziul miał opakowanie i nie zmarzł ;)

Dzisiaj czekam na kuriera z pościelką dla Zuzi. Chyba się popłaczę, jak otworze paczkę. Ciągle się mazgaję buuuuu

reklama
Do góry