reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Madziol kącik cudny!

W kwestii wyparzania można tak jak podała Alicja i to jest wariant dłuzszy albo po prostu przelać wrzatkiem z czajnika czyli wariant uproszczony. Przewód pokarmowy nie jest jałowy, nasza pierś tym bardziej :) Nie ma potrzeby aby butelki były idealnie wygotowane, ważne aby były czyste, bez resztek mleka i jesli przygotowujemy mieszanke to żeby to było robione czystymi rękami i zgodnie z zasadami higieny czyli nie dotykajac np palcem butelki od wewnątrz i wystarczy jak będzie wrzątkiem przelana, nic maluchowi nie będzie.

A czy brac do szpitala to hmm...kwestia szpitala jak sądzę. U nas sa takie gotowe buteleczki z mlekiem np Nan takie jak to Mleko Nan H.A, płyn, 90 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie do tych zestawów połozne maja gotowe smoczki i u nas takie daja jak trzeba malucha dokarmić więc nie ma potrzeby butelki brać, ale co szpital to obyczaj więc najlepiej sie u źródła upewnić. Ja biore smoczki i laktator i przesterylizuje wcześniej.

reklama
Madziol, śliczny maluszkowy kącik :) Wyślij mi może PW z namiarami na sprzedawcę tej pościeli, bo jest śliczna :)

Madziol - mam identyczna posciel, tylko moja jest beżowa :D Na allegro kupilas? My tez 2 dni temu skrecilismy łóżeczko, no a jak już skręciliśmy to nie mogłam sie powstrzymac i musialam je natychmiast urzadzic - jeszcze tylko lokatora am brak, no i lampke musimy jeszcze powiesic :)

tak na allegro kupilam ta tez jest bezowa tylko na zdjeciu wyszla bardzo jasno ;)))

Tutaj jest link do tej poscieli na allegro sa rozno elementowe ja kupilam 14-elementowa ;)

http://allegro.pl/14ele-posciel-hafty-z-moskitiera-90x120-milpol-i1204934687.html

Ostatnia edycja:
Faktycznie fajniutka ta pościel. Ja ostatecznie zrezygnowałam z całego kompletu pościeli i będę mieć coś takiego. Tylko ochraniacz i kołderka.
8609935739560016.jpg

Na wiosnę dokupię tylko moskitierę, a poduszeczkę to jak będzie już taka potrzeba.

reklama
Do góry