reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Ja mam elektroniczny normalny z miękką końcówka za 19 zł, ale ciotka koniecznei chciała cos kupic i ja nie miałam na szybko pomysłu więc jej powiedziałam że taki do ucha niech kupi i pewnie na dniach do mnie dotrze. Myśle że sprawdzi sie przy ząbkowaniu jak będę chciała w nocy skontrolować nie budząc małego.

Dokonałam tez odkrycia - płyn do prania z serii biały jeleń, własnie testuje, jak ładnie będzie dopierał to chyba się na niego przerzuce, cos ostatnio pałam wielka miłością do tej serii :)

reklama
a gdzie kupiłaś ten płyn do prania?
ja się jeszcze zastanawiam nad jedną rzeczą (ech te moje dylematy ;-) ) bo materac mam kokos-pianka-gryka i się zastanawiam na której stronie teraz położyć go na początek i w ogóle jak ja je poznam ;) ??
i jeszcze mam dwa pytania;) tylko się nie śmiejcie... jak uprać ten ochraniacz na szczebelki? (bo rozumiem, że też by go wypadało uprać) i czy jak na metce ubranka jest napisane up to i jakaś waga to jest DO tej wagi czy OD tej wagi? bo tak patrzę teraz po tych rzeczach co dostałam, że jeszcze mam trochę rzeczy dla takiego malucha... a myślałam, że już wszystko uprane i uprasowane... fajnie, że dostałam ubranka, ale tak się zastanawiam czy się to wszystko założy ;)

Ostatnia edycja:
Natolin płyn kupiłam w sklepie osiedlowym - sieć sklepów Avita, jest tam też proszek do prania z tej serii, nie wiem czy u Was te sklepy są, ale na pewno ten płyn jest tez w makro bo ostatnio widziałam.

W kwestii materaca niestety nie pomoge bo pojęcia nie mam. Ochraniacze wyprałam normalnie w pralce na 40 stopni i nic sie z nimi nie stało nie zbiły sie ani nic w tym stylu, potem zelazkiem przejechałam i jest ok. Ciuszki up to oznaczaja ze sa do tej wagi która podana na metce. Ja osobiście jestem za ubieraniem malucha w ciuszki dopasowane - to tez takie zboczenie zawodowe że w dopasowanym maluchom cieplej, nic im sie nie zwija, nie skreca więc nie ma zagiętek uciskających skórę itd. Ja mam troche na 56 bo nie sądzę zeby się mały jakos specjalnie długi urodził i te ciuszki faktycznie sa malunie ale wychodze z załozenia ze będzie mu w nich cieplutko i milutko. Mysle że wykorzystasz wszystko, a to sie obsika to mu sie uleje i trzeba będzie przebierać.

dzięki lolisza! no też prawda, po prostu już myślałam, że wszystko wyprałam i uprasowałam, a tu taka niespodzianka ;) ale cieszę się, bo w sumie więcej ubranek to potem rzadziej pranie i prasowanie ;) zgadzam się z Tobą, że lepiej w dopasowanych, mój syn też wielki się nie zapowiada, więc myślę, że te najmniejsze rzeczy się przydadzą. tylko tak zimno się robi i zastanawiam się czy dziecku jednak nie będzie za zimno, mam mało takich sweterków, bluz itp i wczoraj moja mama oczywiście stwierdziła, że w samym śpiworku to na pewno dziecku będzie za zimno do spania :(

właśnie też myślałam, żeby tak robić i teraz stwierdzam, że kolor kocyka mi do pokoju zupełnie nie pasuje ;) muszę kupić jakiś inny ;) bo ten dostałam ;)

właśnie też myślałam, żeby tak robić i teraz stwierdzam, że kolor kocyka mi do pokoju zupełnie nie pasuje ;) muszę kupić jakiś inny ;) bo ten dostałam ;)

a nie to faktycznie musisz kupić drugi :laugh2:
ja tam obstawiam body + pajac + śpiworek i mała powinna być zadowolona..ewentualnie jak nam za późno ogrzewanie w bloku włączą to może jakiś kocyk na nią zarzucę ale kolor to raczej nie ma dla mnie znaczenia :-D

jesli chodzi o materac to dziecko na poczatku sie kladzie tylko na stronie kokosowej w materacach kokos pianka gryka dopiero jak bedzie starsze to mozna polozyc na gryce....ja osobiscie mam materac pianka kokos pianka bo gryka jakos mnie nie przekonuje...

reklama
rykiavik - mnie się osobiście bardziej podoba ten X-lander. Stelaż wygląda zdecydowanie solidniej. No i ten drugi ma meeega gondolę (przynajmniej optycznie) - jak dla mnie za dużą, zwlaszcza jak bedzie trzeba do auta wsadzic,albo w domu postawić (ja mam u siebie ograniczoną przestrzeń). No ale wiadomo, że każdy woli co innego. Ja bym tylko Ci jeszcze zwróciła uwagę na zwrotność wózka, bo albo nie dopatrzyłąm się, albo ten Xlander nie ma skrętnych osi ani kół. Ja np jestem dość niska i drobna i mi się bardzo ciężko prowadzi wózki, które nie mają opcji skręcania i trzeba je lekko podnosić do góry żeby wymanewrować. Jednak taki wózek sam w sobie trochę waży + dzidzius + zakupy itp. Więc dla mnie to ważne było żeby wózek był skrętny.

Natolin - mam taki sam materac i też się zastanawiam na któej stronie będzie maluszkowi lepiej spać. Gryczana to jest ta z ziarenkami - wyczujesz ręką, a kokos jest gładki. A jak nie wyczuwasz ręką to rozepnij pokrowiec materaca i zajrzyj. To jest warstwami ułożone - taka brązowa mata ze zmielonego kokosa, pianka, a ziarenka gryczane są wszyte w ten pokrowiec materaca (przynajmniej u mnie to tak wygląda, bo rozbierałam go na części pierwsze i prałam wszystko bo mam używany).
up to - znaczy że ubranko jest 'do tej wagi'

Ja też ma troche ciuszkow na 56, a na spioszki mozesz zalozyc sweterek na 62. Jesli chodzi o spanie to też mi się wydaje ze w samym śpiworku to za chłodno (zależy jeszcze jaka temp. w mieszkaniu). Ja planuje kłaść maluszka zawiniętego w rożku i przykrywać dodatkowo kołderką. Kupiłam specjalnie większą 135x90 więc spokojnie daje rade porządnie ją zawinąć pod materac.

Do góry